Facebook Pixel ΠΑΟΚ προσκύνα, πάντα ήττες στην Αθήνα!
| 2016-01-24 22:24:00

ΠΑΟΚ προσκύνα, πάντα ήττες στην Αθήνα!

ΠΑΟΚ προσκύνα, πάντα ήττες στην Αθήνα!

Η ΑΕΚ βγήκε νικήτρια στη μάχη των Δικεφάλων, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ με το γκολ του Βάργκας. Τεράστιες ευκαιρίες έχασαν οι "κιτρινόμαυροι". Ξύπνησαν οι Θεσσαλονικείς μετά την αποβολή του Μπερμπάτοφ και παραλίγο να ισοφαρίσουν.

Την παράδοση που διατηρεί στην έδρα της κόντρα στον ΠΑΟΚ διατήρησε η ΑΕΚ. Η Ένωση ήταν καλύτερη στο παιχνίδι, το οποίο πήρε με γκολ του Βάργκας, στο τέλος της αναμέτρησης όμως κουράστηκε, χαλάρωσε, δίνοντας το δικαίωμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να διεκδικήσει την ισοφάριση, ενώ έπαιζε με 10 παίκτες.

Καμία έκπληξη από Πογιέτ-Βελλίδης το... πρώτο αίμα

Με συνταγή Ιωαννίνων παρέταξε την 11άδα της ΑΕΚ ο Γκουστάβο Πογιέτ. Η μοναδική αλλαγή ήταν ο Ντίντακ, ο οποίος επέστρεψε στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Σοϊλέδη, ενώ ο Βάργκας που προπονήθηκε συντηρητικά την προηγούμενη εβδομάδα πήρε κανονικά θέση στη δεξιά πτέρυγα και στο 4-3-3 του Ουρουγουανού τεχνικού. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, ο Τούντορ ξεκίνησε το αρχικό σχήμα με τον νεοαποκτηθέντα Βελλίδη, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του. Μπερμπάτοφ και Μυστακίδης έκατσαν στον πάγκο και στην επίθεση ο Ροντρίγκες με τον Μακ τροφοδοτούσαν τον μοναδικό προωθημένο Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προσπάθησε να πιέσει εξ αρχής ψηλά τον ΠΑΟΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» ανάγκασαν τους «ασπρόμαυρους» σε αρκετά λάθη στο κέντρο, τα οποία προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ, μοιράζοντας την μπάλα με τη μία στους Μπαρμπόσα, Βάργκας και Αραβίδη. Οι γηπεδούχοι όμως βρήκαν καλά στημένη την άμυνα των φιλοξενούμενων και έτσι ο μόνος τρόπος για να γίνουν απειλητικοί ήταν με σέντρες απ'τα άκρα και μακρινά σουτ. Οι Θεσσαλονικείς μετά το 10λεπτο ισορρόπησαν τον αγώνα και προσπάθησαν να χτυπήσουν την Ένωση στην κόντρα, κάτι που έδωσε ωραίο ρυθμό στην αναμέτρηση, αφού η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω. Μάλιστα θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ, εκμεταλλευόμενοι δύο γκάφες του Άρθο (19', 22'), ο Ανέστης όμως (στην πρώτη γκέλα) έκανε σωτήρια επέμβαση εξουδετερώνοντας τον Ροντρίγκεζ σε τετ α τετ.

Τον... κέρασε ξανά ο Βάργκας

Παρότι για 20 λεπτά ο ΠΑΟΚ πατούσε διαρκώς στην περιοχή της ΑΕΚ και έβαλε δύσκολα στην κιτρινόμαυρη άμυνα, η Ένωση ήταν αυτή που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 33' ο Ντίντακ κέρδισε φάουλ ανάμεσα στη σέντρα και την περιοχή, το οποίο εκτέλεσε με γέμισμα ο Μάνταλος. Ο Άρθο πήρε την πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Βελλίδης απέκρουσε το πλασέ του Αραβίδη από κοντά, όμως ο Βάργκας (που κέρασε ξανά γκολ τον Έλληνα τερματοφύλακα μετά τα Γιάννινα) επανέκτησε την μπάλα και την έσπρωξε στην εστία, γράφοντας το 1-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Άλλαξε ρόλο στα γεράματα...

Στο δεύτερο μέρος ο Τούντορ προσπάθησε να ενισχύσει επιθετικά την ομάδα του, ώστε να γυρίσει το ματς. Έτσι έβγαλε Τζιόλη και έβαλε Μπερμπάτοφ. Ωστοσο, δεν έπαιξε με 2 επιθετικούς, αλλά τοποθέτησε τον Βούλγαρο ως επιτελικό πίσω απ'τον Κλάους. Όπως φάνηκε, η αλχημεία του Κροάτη τεχνικού δεν του βγήκε, αφού ο επιθετικός του Δικεφάλου του Βορρά, όχι μόνο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον νέο του ρόλο, αλλά ήταν στραβωμένος σε όλο το παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μην βγάλει ευκαιρίες. Μία έκανε και αυτή με τον Τζαβέλλα 74', του οποίου το σουτ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ανέστης.

«Ευκαιριάρες» η ΑΕΚ, κόκκινη ο απαράδεκτος Μπερμπάτοφ

Η ΑΕΚ έπαιξε χωρίς άγχος και ακολούθησε κατά γράμμα το πλάνο του Πογιέτ, δηλαδή να κρατήσει το 1-0. Οι “κιτρινόμαυροι” όμως σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους έφτιαξαν φάσεις, οι 2 απ'τις οποίες ήταν φοβερές. Στο 65' το γυριστό σουτ του Γιόχανσον δεν βρήκε στόχο, όπως και η καταπληκτική συνεργασία του Αραβίδη με τον Μάνταλο στο 76'. Στο 83' οι Θεσσαλονικείς πλήρωσαν τα νεύρα του Μπερμπάτοφ (που σας λέγαμε πιο πάνω)! Ο Βούλγαρος έριξε δύο αγκωνιές στον Σιμόες και δέχτηκε απευθείας κόκκινη απ'τον Γιάχο, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Και όμως η αποβολή έκανε καλό στον ΠΑΟΚ! Με το που έφυγε εκτός ο Βούλγαρος οι “ασπρομαυροι” έβγαλαν τρεις ευκαιρίες (με Τζαβέλλα, Κίτσιου και Ζάιρο) μέσα σε 1 λεπτό και απείλησε να ισοφαρίσει παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Αραβίδης και Ανέστης όμως διατήρησαν το μηδέν με καίριες επεμβάσεις.

Έτσι διατηρήθηκε το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ, η οποία παρέμεινε στο +4 απ'τον τρίτο Παναθηναϊκό και στο +6 απ'τον τέταρτο ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ (Πογιέτ): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Άρθο, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Βάργκας (61' Τζιμπούρ), Αραβίδης.

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ (77' Κόστα), Τζαβέλλας, Κοροβέσης, Τσίμιροτ, Τζιόλης(46' Μπερμπάτοφ), Χαρίσης, Ροντρίγκεζ, Μακ, Αθανασιάδης.

Κόκκινες: Μπερμπάτοφ (83')

Διαιτητης : Γιάχος
Βοηθοί: Τάτσης-Δημητριάδης
4ος: Μήτσιος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags