Facebook Pixel Ρεπόρτερ της «As»... αναλύει τον Λουτσιάνο: «Έτσι θα κάνει την διαφορά»!
| 2017-07-12 21:10:00

Ρεπόρτερ της «As»... αναλύει τον Λουτσιάνο: «Έτσι θα κάνει την διαφορά»!

Ρεπόρτερ της «As»... αναλύει τον Λουτσιάνο: «Έτσι θα κάνει την διαφορά»!

Ο Χαβιέρ Μαρτίν, ρεπόρτερ Λεγκανιές στην «As», σκιαγραφεί τον Λουτσιάνο και εκθειάζει το ταλέντο και την τεχνική του Βραζιλιάνου.

Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να σκιαγραφήσει το τι εστί Λουτσιάνο και το τι μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό, αυτός είναι ο Χαβιέρ Μαρτίν. Ο Ισπανός δημοσιογράφος, επιφορτισμένος με το ρεπορτάζ της Λεγκανιές στην κορυφαία εφημερίδα της χώρας του, την «AS»! Η Λεγκανιές είναι η ομάδα στην οποία αγωνίστηκε πέρσι ο Λουτσιάνο, στην πρώτη του ευρωπαϊκή εμπειρία και ο Χαβιέρ Μαρτίν τον παρακολούθησε στενά με αποτέλεσμα να μπορεί να γνωρίζει τι θα δώσει στον Παναθηναϊκό ο 24χρονος Βραζιλιάνος. Όπως υπογράμμισε αποκλειστικά για λογαριασμό της «Π» ο Ισπανός συνάδελφος, αυτό που χρειάζεται ο Λουτσιάνο είναι ρόλο στο χορτάρι κι εμπιστοσύνη από τον προπονητή, έτσι ώστε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να δούμε… ομορφιές από αυτόν με την πράσινη φανέλα. Αναλυτικά όσα έγραψε για λογαριασμό της «Π» ο Χαβιέρ Μαρτίν:

 

«Ο Λουτσιάνο την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε κυρίως σαν καθαρός επιθετικός, όμως, το σύστημα της ομάδας δεν τον βοήθησε γιατί φάνηκε πως μόνος του στην επίθεση έπρεπε να τα βάλει με δυο και τρεις αμυντικούς κι αυτό τον δυσκόλεψε. Η Λεγκανιές ήταν μια ομάδα που πέρσι ανέβηκε στην Primera Division και ήταν αναγκασμένη να παίξει αμυντικά. Αυτό δεν βοήθησε τον Λουτσιάνο, που έκανε 27 συμμετοχές μεν αλλά πέτυχε μόνο 4 γκολ. Η συμφωνία που υπήρχε προέβλεπε ρήτρα αγοράς του παίκτη από την Κορίνθιανς, ύψους 3 εκατ. ευρώ, κι η Λεγκανιές αποφάσισε να μην δώσει αυτά τα χρήματα.

Προς το τέλος της σεζόν, πάντως, ο Ασιέρ Γκαριτάνο (προπονητής), «γύρισε» τον Λουτσιάνο πίσω από το «9άρι», που ήταν ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο. Είχε έτσι έναν παίκτη για να συνδυαστεί κι αυτό τον έκανε να φανεί περισσότερο στο γήπεδο, καθώς είχε χώρους για να δείξει τι μπορεί να κάνει με τη μπάλα στα πόδια ενώ βοήθησε αρκετά και στην πίεση της ομάδας προς τους αντιπάλους. Είναι ποδοσφαιριστής με υψηλή τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα, κάτι που του επέτρεψε σε κάποιες περιπτώσεις να παίξει και στα άκρα, ειδικότερα αριστερά καθώς είναι αριστεροπόδαρος. Γενικότερα, ο Λουτσιάνο έπαιξε πολύ καλύτερα όταν είχε χώρους για να εκμεταλλευτεί.

Τον θεωρώ έναν καλό, ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, που μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα. Έχει ικανότητες, μπορεί να βελτιωθεί και σίγουρα η πρώτη του εμπειρία στην Ευρώπη ήταν σε ένα σκληρό πρωτάθλημα όπως η Primera Division. Θεωρώ πως στον Παναθηναϊκό δεν θα έχει πρόβλημα με την πίεση του πρωταθλητισμού, γιατί προέρχεται από την Κορίνθιανς που είναι τεράστιο κλαμπ στη Βραζιλία, ενώ έχει ήδη διανύσει μια σεζόν στην Ευρώπη και η προσαρμογή του θα είναι πιο εύκολη.

Σαν Βραζιλιάνος είναι αρκετά «αλέγκρος» τύπος, αλλά όχι ο παίκτης που θα δημιουργήσει προβλήματα στα αποδυτήρια ή έξω από αυτά με ξενύχτια και πειθαρχικά παραπτώματα. Είναι μεν λατίνος και έχει ταπεραμέντο, όμως, είναι οικογενειάρχης και δεν δίνει δικαιώματα. Εγώ τον θεωρώ έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, που έμαθε πάρα πολλά και στο κομμάτι της τακτικής στην πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη με τη Λεγκανιές. Στη Βραζιλία σίγουρα φαινόταν καλύτερος γιατί έπαιζε πιο ελεύθερα και είχε μεγάλη εμπιστοσύνη από τον προπονητή του, αλλά στο τακτικό κομμάτι στο πρώτο μισό της σεζόν υστερούσε. Στη συνέχεια βελτιώθηκε μαθαίνοντας πράγματα.

Αν ο προπονητής του Παναθηναϊκού τον εμπιστευθεί από την αρχή, πιστεύω πως θα «κερδίσει» έναν πολύ καλό επιθετικό. Θεωρώ μεγάλο κίνητρο ότι μπορεί να παίξει στο Europa League με τον Παναθηναϊκό, όπως και το γεγονός ότι θα παίξει σε μια ομάδα πρωταθλητισμού στην Ελλάδα. Στη Λεγκανιές, δεν τον βοήθησε το status της ομάδας. Αν παίξει σε ένα κλαμπ που θα έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του, θα δείξει όλες του τις δυνατότητες και θα αποτελέσει μια πολύ καλή προσθήκη για τον Παναθηναϊκό».

Πηγή: leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags