Facebook Pixel Ούτε... στημένη να ήταν η ΑΕΚ - Έχασε πάλι από κόρνερ, αποχαιρέτησε το Τσάμπιονς Λιγκ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-08-02 21:55:00

Ούτε... στημένη να ήταν η ΑΕΚ - Έχασε πάλι από κόρνερ, αποχαιρέτησε το Τσάμπιονς Λιγκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ούτε... στημένη να ήταν η ΑΕΚ - Έχασε πάλι από κόρνερ, αποχαιρέτησε το Τσάμπιονς Λιγκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση ηττήθηκε 1-0 από την ΤΣΣΚΑ και πλέον επικεντρώνεται στο Γιουρόπα Λιγκ. Γκολ όπως αυτά στο ΟΑΚΑ δέχτηκε ο Δικέφαλος που είχε ευκαιρίες και δοκάρι στο δεύτερο μέρος.

Δεν κατάφερε η ΑΕΚ να κάνει την υπέρβαση στη Μόσχα, σε μία αναμέτρηση, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά μόνο στο δεύτερο μέρος. Η Ένωση, αν και έπαιξε καλύτερα απ' ότι στον πρώτο αγώνα, ηττήθηκε για δεύτερη φορά από την ΤΣΣΚΑ, αποκλείστηκε και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαφοροποιήσεις από τον Χιμένεθ

Με ένα σύστημα, το οποίο δεν δούλεψε αρκετά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας παρέταξε την ΑΕΚ στον επαναληπτικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε το 3-5-2, το οποίο δοκίμασε στις προπονήσεις πριν την αναμέτρηση της Ένωσης στη Ρωσία. Την εστία υπερασπίστηκε ο Ανέστης. Την τριάδα των στόπερ αποτέλεσαν οι Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς. Μπακ-χαφ τοποθετήθηκαν ο Μπακάκης δεξιά με τον Λόπες στα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή, Σιμόες και Γιόχανσον είχαν ανασταλτικό ρόλο με τον Μάνταλο στην κορυφή της πυραμίδας να αναλαμβάνει τη δημιουργία του παιχνιδιού. Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Λιβάγια με τον Κλωναρίδη σε θέση περιφερειακού.

Με διάθεση αλλά χωρίς αποτέλεσμα η ΑΕΚ

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε την Ένωση να μπαίνει με διάθεση να μην κλειστεί και να διεκδικήσει κάτι καλό. Οι παίκτες του Χιμένεθ χάρη στον σχηματισμό που τους είχε δώσει ο προπονητής τους προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά και να έχουν ανεβασμένες τις γραμμές τους. Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν με γρήγορες και κοφτές μπαλιές και έβγαιναν εύκολα στην αντεπίθεση. Τους έλειπε όμως η ουσία στην τελική προσπάθεια, αφού ο Ακινφέεφ ελάχιστα απειλήθηκε.

Οι Ρώσοι μετά το πρώτο τέταρτο ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο και έφεραν το παιχνίδι στο γήπεδο της ΑΕΚ, η οποία έκανε πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, έχανε τη μπάλα με αποτέλεσμα να δίνει συνεχώς την ευκαιρία τους γηπεδούχους να πιέζουν ψηλά. Αμφότερες πάντως οι ομάδες δεν κατάφεραν να απειλήσουν με οργανωμένες προσπάθειες, αλλά με σουτ.

Ο Μάνταλος ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα. Ο αρχηγός της ΑΕΚ βρήκε πεδίο βολής, δοκίμασε το πόδι του, ο Ακινφέεφ όμως έπεσε στη γωνία του και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Η απάντηση για την ΤΣΣΚΑ ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα με το σουτ του Βιτίνιο από πολύ καλή θέση, το οποίο έφυγε άουτ. Ο Βραζιλιάνος στο 16' βρέθηκε μία ανάσα από το 1-0, αλλά ο Ανέστης βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε τη μπάλα σε τετ α τετ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 26', όταν το τεχνικό σουτ του Γκολοβίν πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Ελπίδες στο δεύτερο

Η νοοτροπία της ΑΕΚ δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η ελληνική ομάδα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο γεγονός που της δημιούργησε έναν ενθουσιασμό στις κινήσεις της. Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα γρήγορα και να γίνουν πιο επικίνδυνοι στις ενέργειές τους κάτι που το πέτυχαν. Ο διαιτητής όμως άφηνε το σκληρό παιχνίδι των Ρώσων με αποτέλεσμα να ανακόπτονται πολλές επιθετικές προσπάθειες και αιφνιδιασμοί της Ένωση.

Την πλήγωσε ξανά από κόρνερ

Η ΑΕΚ ήταν εμφανώς παραγωγικότερη, απείλησε στο 48' με τον Κλωναρίδη, είχε δοκάρι στο 63' με τον Γιόχανσον, ενώ ο Κλωναρίδης στην επαναφορά απέτυχε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 68' ο Μάνταλος βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Ακινφέεφ βγήκε έγκαιρα και τσίμπησε τη μπάλα στον αέρα. Και αφού οι «κιτρινόμαυροι» δεν μετουσίωσαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν σε γκολ, στο 74' επανεπιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου.

Η τραγική ειρωνεία ήταν, ότι επαναλήφθηκε η ιστορία. Η ΑΕΚ δέχτηκε το γκολ σαν σε ντεζαβί. Υστερα από εκτέλεση κόρνερ, οι Ρώσοι πήραν την πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στο δεύτερο πετάχτηκε ο Νάτχο που με πλασέ άνοιξε το σκορ και τον Ανέστη να μην μπορεί να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το 1-0. Οι γηπεδούχοι σκόραραν και δέκα λεπτά αργότερα, αλλά το γκολ του Φερνάντες ακυρώθηκε αφού ο δεξιός μπακ των Ρώσων κατέβασε τη μπάλα με το χέρι.

Η ελληνική ομάδα είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια στα τελευταία λεπτά. Στις καθυστερήσεις κινδύνεψε με ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Ανέστης λειτούργησε θετικά σε τετ α τετ. Έτσι το 1-0 διατηρήθηκε με την ΑΕΚ να αποκλείεται και να συγκεντρώνεται για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΣΣΚΑ (Γκοτσαρένκο): Ακινφέεφ, Μπερεζούτσκι Αλεξέι, Μπερεζούτσκι Βασίλι, Βάσιν, Σενίκοφ, Φερνάντες, Βέρνμπλουμ, Τζαγκόεφ (72' Νάτχο), Γκολόβιν, Βιτίνιο, Τσάλοφ (69' Ολανάρε)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Λόπες, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Σιμόες (77' Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Λιβάγια (70' Χριστοδουλόπουλος)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags