Facebook Pixel Α. Σαββόπουλος για Άρη: Τώρα ξεκινάει το δεύτερο μαρτύριο
| 2014-04-14 15:20:00

Α. Σαββόπουλος για Άρη: Τώρα ξεκινάει το δεύτερο μαρτύριο

Α. Σαββόπουλος για Άρη: Τώρα ξεκινάει το δεύτερο μαρτύριο

O Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για την επανεκκίνηση που απαιτείται να κάνει ο Άρης σε όλα τα επίπεδα. Γράφει ο Άρης Σαββόπουλος.

Το μαρτύριο για τον Αρη τελείωσε. Το αγωνιστικό. Γιατί από σήμερα κιόλας ξεκινάει το δεύτερο μαρτύριο που ίσως είναι πιο επώδυνο και θα καθορίσει το πότε και πως ο Αρης θα ανακάμψει, θα σηκώσει κεφάλι και θα επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ ως πρωταγωνιστής και όχι ως ο φτωχός συγγενής που ήταν φέτος.

 

Η επανεκκίνηση που απαιτείται σε όλα τα επίπεδα, δεν θα γίνει φυσικά με ευχολόγια. Χρειάζεται πράξεις, αποφάσεις, και το κυριότερο χρήματα. Θα πρόσθετα ότι χρειάζεται και νέα πρόσωπα που θα απαλλάξουν τον Αρη από τον αμείλικτο κύκλο της εσωστρέφειας. Ο φίλος του Αρη δεν θα αποδεχτεί εύκολα λύσεις που θα του θυμίζουν ξαναζεσταμένο φαί. Θέλει όραμα, φρέσκιες ιδέες, και οργάνωση ξανά από το μηδέν. Η απόφαση για την επόμενη μέρα δεν θα είναι εύκολη. Όχι μόνο γιατί τα χρέη του Αρη είναι αυτή τη στιγμή πάνω από 20 εκ ευρώ. Κυρίως γιατί όποιος βγει μπροστά θα έχει να αντιμετωπίσει την αμφισβήτηση, την καχυποψία από τον ταλαιπωρημένο κόσμο της ομάδας. Τον πληγωμένο βαθιά από τους θεωρητικά δικούς τους ανθρώπους. Και ο πληγωμένος είναι πάντα και πιο επικίνδυνος.

 

Αν του προσφέρει όμως μια βιώσιμη λύση, ένα όραμα και μια προοπτική θα έχει στο πλευρό του κάτι που θα ζήλευαν και οι πιο επιτυχημένες ομάδες του πλανήτη. Ένα κόσμο αφοσιωμένο, «άρρωστο» με την ομάδα του που θα την ακολουθήσει παντού. Ακόμη και αν η επανεκκίνηση σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσει από πολύ χαμηλά. Αυτή είναι η προίκα που θα πάρει όποιος θελήσει να ασχοληθεί σοβαρά με τον Αρη, εκτός φυσικά από τα χρέη που κουβαλά. Η εικόνα των δακρυσμένων ανθρώπων στο Κλεάνθης Βικελίδης, των οργανωμένων που τραγουδούσαν αιώνια αφοσίωση παραμερίζοντας την πίκρα τους είναι αξίες ανεκτίμητες. Δεν τις βρίσκεις σε πολλές ομάδες και σίγουρα για αυτό τον κόσμο δεν αξίζει αυτό που τον περιμένει από σήμερα. Μακάρι να βρεθεί αυτός που θα κάνει την επιστροφή εκεί που αξίζει να βρίσκεται ο Αρης λιγότερο επώδυνη...

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags