Facebook Pixel Κ. Βαϊμάκης για ΠΑΟ: Tο πάρε-δώσε να έχει θετικό πρόσημο
| 2014-05-30 13:16:00

Κ. Βαϊμάκης για ΠΑΟ: Tο πάρε-δώσε να έχει θετικό πρόσημο

Κ. Βαϊμάκης για ΠΑΟ: Tο πάρε-δώσε να έχει θετικό πρόσημο

Σημασία δεν έχει μόνο ποιοι θα έρθουν, αλλά και ποιοι δεν θα φύγουν από τον Παναθηναϊκό.

Mπούρμπος, Καραγκούνης, Μπάις, Αρμεντέρος. Αυτά είναι μερικά από τα ονόματα που έχουν ακουστεί για τον Παναθηναϊκό και αφορούν στις θέσεις του δεξιού μπακ και του άξονα. Τους Ελληνες τους ξέρουμε, τους ξένους οι περισσότεροι δεν τους ξέρουμε, αλλά τους ξέρει ο Αναστασίου με τον Νταμπίζα. Οι ίδιοι άνθρωποι δηλαδή που γνώριζαν πέρυσι τον Νάνο, τον Μέντες, τον Αμπέντ, τον Ατζαγκούν και τους υπόλοιπους που βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να κάνει μια χρονιά πέρα από κάθε προσδοκία. Αναστασίου και Νταμπίζας με όπλο και προίκα τη δουλειά τους, έχουν κατακτήσει δυο πολύ σημαντικά πράγματα. Το πρώτο είναι εμπιστοσύνη από τον κόσμο της ομάδας κι από τη διοίκηση. Και το δεύτερο, απορρόφηση κραδασμών και γκρίνιας: το όνομα του Μπούρμπου θα προκαλούσε κάποτε ποταμό αμφισβήτησης. Τώρα προκαλεί κατά βάση ποδοσφαιροκουβέντα.

 

 

Σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται να φτιαχτεί το ρόστερ της επόμενης χρονιάς όσο γίνεται πιο γρήγορα, θα ακουστούν και θα γραφτούν δεκάδες ονόματα. Θυμίζω ότι πέρυσι δεν υπήρχε Ευρώπη, άρα δεν υπήρχε και πίεση χρόνου, ενώ φέτος στα τέλη Ιουλίου ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι πανέτοιμος για να παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Με αυτή τη λογική εικάζω ότι σχεδόν όλες οι μεταγραφές θα έχουν γίνει έγκαιρα, εκτός από κάτι εξαιρετικό που μπορεί να προκύψει στην πορεία και κρατάω μια πισινή στην ιδανική περίπτωση που ο Παναθηναϊκός κάνει το θαύμα και μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε μπορεί να υπάρξει και καμιά γκράντε κίνηση της τελευταίας στιγμής. Μόνο που για μένα, όσο σημαντικό είναι να έρθουν παίκτες που θα βοηθήσουν, άλλο τόσο θα είναι να μη φύγουν παίκτες που βοήθησαν πολύ αυτή τη χρονιά.

 

 

Η θέση της διοίκησης είναι ότι κανείς δεν πωλείται, εκτός αν έρθει μια πραγματικά δελεαστική πρόταση, α λα Μαυρία. Ε, αυτές τις προτάσεις φοβάμαι - τα 3 εκατομμύρια που έδωσε η Σάντερλαντ για τον Μαυρία είναι ποσό πολύ υψηλό για τα σημερινά ελληνικά δεδομένα αλλά καθόλου απαγορευτικό για μια ομάδα του εξωτερικού. Και με τον Μπεργκ, τον Καπίνο, τον Καρέλη, τον Κουτρουμπή και άλλους φαντάζομαι να βρίσκονται εδώ και καιρό στα μπλοκάκια ξένων σκάουτερς, πάντα υπάρχει μια ανησυχία για το αν μπορεί να έρθει ξαφνικά μια πρόταση, ανακουφιστική μεν για τα ταμεία της ΠΑΕ, που όμως θα βάλει δύσκολα στον Αναστασίου για το αγωνιστικό πλάνο της νέας χρονιάς και στον Νταμπίζα που θα πρέπει να ψάξει για να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags