Facebook Pixel Άλλο δημοσιογραφία, άλλο «νοικιάζω δημοσιογράφους να γράφουν ό,τι θέλω εγώ»!
Life
| 2014-06-02 23:21:00

Άλλο δημοσιογραφία, άλλο «νοικιάζω δημοσιογράφους να γράφουν ό,τι θέλω εγώ»!

Άλλο δημοσιογραφία, άλλο «νοικιάζω δημοσιογράφους να γράφουν ό,τι θέλω εγώ»!

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΦΩΣ» είναι η νίκη της δημοσιογραφίας στο κατά παραγγελία ρεπορτάζ. Γράφει η Χριστίνα Αμερικάνου.

Η ιστορική αυτή φιλοολυμπιακή, αλλά κατά βάση ΑΘΛΗΤΙΚΗ εφημερίδα, παρέδωσε μαθήματα σε τυφλωμένους οπαδούς, αλλά και σε όσους νεώτερους θέλουν ν’ ασχοληθούν με το δύσκολο τούτο επάγγελμα.

Στο τιμόνι της εδώ και πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται ο Θεόδωρος Νικολαϊδης, εκδότης παλαιάς κοπής, γνώστης των απαιτήσεων του επαγγέλματος, Ολυμπιακός αλλά πάνω από όλα ΦΙΛΑΘΛΟΣ.

Ενας άνθρωπος που στηρίζει την αγαπημένη του ομάδα, αλλά στηρίζει και την μεγάλη του αγάπη, την εφημερίδα του. Σέβεται τον αναγνώστη και πασχίζει για την προαγωγή του αθλητισμού και όχι την καταρράκωσή του.

«Ο Θρύλος έφταιξε και το πλήρωσε. Ο ΠΑΟ σχεδόν εύκολα το 2-2. Ο τίτλος θέλει κότσια».

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Φωτός» πρέπει να ήταν η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που το βράδυ της Κυριακής έσπευσαν να χειροκροτήσουν τις αδικαιολόγητες περί διαιτησίας δηλώσεις των Αδελφών Αγγελόπουλων. Ήταν μάλιστα και ο μόνος ίσως τρόπος για να τους αναγκάσει να κάτσουν να σκεφτούν πως και οι ίδιοι παρασύρθηκαν.

Η επικράτηση του Παναθηναϊκού ήταν αγωνιστικά ξεκάθαρη. Η μείωση της διαφοράς στα τελευταία λεπτά οφείλεται στην αύξηση των ποσοστών ευστοχίας των παικτών του Ολυμπιακού που μέχρι κάποια στιγμή είχαν 0/8 τρίποντα (0/10 σουτ ο Σπανούλης έτσι;) καθώς και στην ταυτόχρονη καθίζηση των αντιπάλων τους, κυρίως αμυντικά, τομέας όπου λειτούργησαν υποδειγματικά.

Τα όποια λάθη των διαιτητών δεν έκριναν το αποτέλεσμα και πέραν τούτου όλοι αναγνωρίζουν ότι σε έναν αγώνα μπάσκετ, άσχετα με το ποιο είναι το αποτέλεσμα, μπορεί ο καθένας να απομονώσει για λογαριασμό του 5-10 φάσεις που θα θεωρηθούν ότι ευνοούν ή όχι τον αντίπαλο, να στηριχθεί πάνω τους και να εξάγει συμπεράσματα.

Ακριβώς αυτό διέκρινε και ο Θεόδωρος Νικολαϊδης το βράδυ της Κυριακής, οπότε και έφτιαξε ένα πρωτοσέλιδο βασισμένο στην πραγματική εικόνα του αγώνα και σε όσα φυσικά του μετέφεραν από το γήπεδο οι ρεπόρτερ του.

Ο Θεόδωρος Νικολαϊδης, ως καλός «πρόεδρος» που διευθύνει μια ομάδα συντακτών, έχει κατορθώσει να τους μεταφέρει το ήθος και όχι το καφριλίκι του, όπως πολύ σωστά μου είπε χθες σε μία συζήτησή μας ο φίλος δημοσιογράφος εκ των κορυφαίων του «Φωτός», Παντελής Διαμαντόπουλος. «Ότι γράφουμε εμείς έτσι, είναι δική του επιτυχία», ήταν τα ακριβή λόγια του.

Και πραγματικά έτσι είναι. Με «όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις» και μακάρι ο Θεός να δίνει χρόνια στον Θεόδωρο Νικολαϊδη να «φτιάχνει» κι άλλους τέτοιους δημοσιογράφους και ακόμα πολλά παραπάνω τέτοια πρωτοσέλιδα.

Πρωτοσέλιδα που αναδεικνύουν τη δημοσιογραφία και όχι τη νέα τάση του: «νοικιάστε μου έναν δημοσιογράφο να μου γράφει ό,τι θέλω εγώ».

ΠΗΓΗ: skygoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags