Facebook Pixel Α. Δημάτος: Επιστροφή από απόψε στη 12η θέση της UEFA!
Ποδόσφαιρο
| 2014-09-18 16:44:00

Α. Δημάτος: Επιστροφή από απόψε στη 12η θέση της UEFA!

Α. Δημάτος: Επιστροφή από απόψε στη 12η θέση της UEFA!

Και όμως... Ενας στόχος που μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες φαινόταν πολύ δύσκολος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μπορεί να επιτευχθεί από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της κυρίως ευρωπαϊκής σεζόν και συγκεκριμένα από... απόψε!

Αρκεί τη σκυτάλη από τον Ολυμπιακό να πάρουν ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Ντιναμό Μόσχας στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Ντιναμό Μινσκ στην Τούμπα και να συνεχίσει τη δική του υπέρβαση στην Πόλη ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι στην Μπεσίκτας...

Η 12η θέση στη βαθμολογία της UEFA, που είναι καθοριστική για την εκπροσώπηση της χώρας μας στην Ευρώπη (θα επιτρέψει για τα δύο επόμενα χρόνια και πρωταθλητής αλλά και κυπελλούχος Ελλάδας να είναι απευθείας στους ομίλους Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ αντίστοιχα) και η οποία φαινόταν μακρινός στόχος όταν το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός αποκλειόταν από τη Σταντάρ Λιέγης, ο Ατρόμητος από τη Σεράγεβο, ο ΠΑΟΚ αγκομαχούσε στο πρώτο ματς με τη Ζίμπρου και ο Αστέρας είχε μπροστά του και Μάιντς και Μακάμπι Τελ Αβίβ, μπορεί να γίνει γεγονός από απόψε κιόλας!

Τι θα χρειαστούμε; Τις δύο νίκες από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στις εντός έδρας πρεμιέρες τους στο Γιουρόπα, να μη χάσει, αν είναι δυνατόν, ο Αστέρας από την Μπεσίκτας, να μη νικήσει η Τράμπζονσπορ στην Ουκρανία τη Μέταλιστ Χάρκιβ και σε συνδυασμό με το τι θα κάνει η κυπριακή ΑΕΛ στην έδρα της απέναντι στη Ζυρίχη και της εξέλιξης του ματς της Γιουνγκ Μπόις με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί σε θέση ισχύος από την πρώτη κιόλας ευρωπαϊκή εβδομάδα!

Γίνεται; Δεν μιλάμε για κάποιο απίθανο σενάριο... Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ θα καταφέρει να κάνει καλύτερη πορεία από Γαλατάσαραϊ, Βασιλεία και Αντερλεχτ, τότε αυτόματα αποκτάμε με τις τρεις ομάδες μας στο Γιουρόπα σημαντικό αβαντάζ προκειμένου να καλύψουμε τη διαφορά από τη 12η Τουρκία, την 11η Ελβετία αλλά και το 10ο Βέλγιο. Και αυτό σε μεγάλο βαθμό θα μπορέσουμε να το διαπιστώσουμε από απόψε.

Οι Τούρκοι έχουν στο Γιουρόπα Μπεσίκτας και Τράμπζονσπορ, οι Ελβετοί Ζυρίχη και Γιουνγκ Μπόις και μόνο το Βέλγιο εκπροσωπείται με τρεις ομάδες όπως και εμείς που είναι οι πάντα υπολογίσιμες Μπριζ και Σταντάρ Λιέγης και η... πιο άπειρη Λόκερεν. Ολα δείχνουν ότι η μάχη στο Γιουρόπα θα κρίνει τη 12η θέση στη βαθμολογία της UEFA για την Ελλάδα...

Σημαντικό κρας τεστ και για τους τρεις...

Μέσα στον χαβαλέ και τις συζητήσεις... καφενείου, που παραδοσιακά προκαλούν οι σημαντικές επιτυχίες αλλά και οι μεγάλες αποτυχίες των ελληνικών ομάδων στα μεσοβδόμαδα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, αλλά και Αστέρα Τρίπολης η συμμετοχή τους στους τρεις «ελληνικούς» ομίλους του Γιουρόπα αποτελεί σημαντικό κρας τεστ αλλά και πεδίο πραγματικής μέτρησης της ανταγωνιστικότητάς τους απέναντι στον Ολυμπιακό.

Και οι τρεις ομάδες μας που ξεκινούν απόψε μία πολύ ωραία ευρωπαϊκή περιπέτεια έχουν τη χειροπιαστή ευκαιρία να δουν το κατά πόσο μετρούν σε διεθνές επίπεδο αλλά και το πόσο απέχουν από τους «ερυθρόλευκους», δύο μέρες μετά το μεγάλο 3-2 επί της Ατλέτικο.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags