Facebook Pixel «Ελληνική διαφθορά, πρόεδροι συλλόγων ικετεύουν την UEFA να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ποδοσφαιρικής μαφίας»
| 2015-04-29 21:23:00

«Ελληνική διαφθορά, πρόεδροι συλλόγων ικετεύουν την UEFA να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ποδοσφαιρικής μαφίας»

«Ελληνική διαφθορά, πρόεδροι συλλόγων ικετεύουν την UEFA να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ποδοσφαιρικής μαφίας»

Με αυτόν τον τίτλο η ιστοσελίδα "insideworldfootball.com" ασχολείται με την απειλή του ευρωπαϊκού αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων και το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης,.

Χαρακτηριστικά, περιλαμβάνει συνεντεύξεις του προέδρου του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, του εκτελεστικού διευθυντή της ΑΕΚ, Βαγγέλη Ασλανίδη και του πρώην μεγαλομετόχου του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτη Βελλή.

Οι τρεις άνδρες στάθηκαν στη διαφθορά που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Ασλανίδη να τονίζει ότι «η UEFA και η FIFA δεν θέλουν να δουν τα προβλήματα στην Ελλάδα» και με τον Βελλή να είναι πιο επιθετικός σημειώνοντας η UEFA «νοιάζεται μόνο για τη δημοσιότητα και τα χρήματα».

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος είπε: «Η κυβέρνηση έχει δίκιο. Μιλάμε για μια σοβαρή εγκληματική δραστηριότητα και πολλές λεπτομέρειες βγαίνουν πια στη δημοσιότητα. Η κυβέρνηση έχει δίκιο όταν υποστηρίζει ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και θέλει να δημιουργήσει την κατάλληλη νομοθεσία ώστε να επιβάλει ποινές σε όσους κρίνονται ένοχοι για διαφθορά.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι πρέπει να πάρει μέτρα, εφόσον η ΕΠΟ δεν κάνει τίποτα. Η UEFA σωστά, από την δική της πλευρά, λέει ότι πρέπει να υπάρχει αυτονομία και ότι δεν μπορεί να ανακατεύεται η Πολιτεία. Η UEFA και η κυβέρνηση, λοιπόν, έχουν τον ίδιο στόχο, να καθαρίσουν το ποδόσφαιρο από την διαφθορά».

Ασλανίδης: «UEFA και FIFA δεν θέλουν να δουν τα προβλήματα στην Ελλάδα»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης, στάθηκε στο ότι θα πρέπει να δοθεί η σωστή εικόνα στις δύο διεθνείς ομοσπονδίες, ενώ παρομοίασε την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τη Μαφία.:

«Η UEFA και η FIFA δεν θέλουν να δουν τα προβλήματα στην Ελλάδα. Κάποιοι λένε ότι είναι σαν τη Μαφία. Πρέπει να πάρεις δραστικά μέτρα αν θέλεις να πετύχεις κάτι. Θα πρέπει να δώσουμε στην FIFA και στην UEFA την σωστή εικόνα όσων συμβαίνουν: ότι είναι υπέρ τους να σπάσει το απόστημα. Υποβιβάζεται όλο το προϊόν.

Ο κόσμος προτιμά να μείνει στο σπίτι του. Θα πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, να κάνουμε το προϊόν περισσότερο αξιόπιστο και πιο ελκυστικό, ώστε να μπορούμε να το πουλήσουμε καλύτερο. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Βελλής: «Στην UEFA γνωρίζουν το επίπεδο διαφθοράς, αλλά…»

«Λάβρος» με την UEFA εμφανίστηκε ο πρώην μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής, ο οποίος τόνισε ακόμη ότι «αυτό δεν ήταν πια άθλημα».

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Έφτασα σε ένα σημείο, όπου πια δεν είχε καμία σημασία να συνεχίσω να επενδύω χρήματα σε μια ομάδα εφόσον το παιχνίδι δεν παιζόταν στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό πια δεν ήταν άθλημα. Για να καθαρίσεις, πρώτα χρειάζεσαι την υποστήριξη της UEFA, η οποία δεν δείχνει να έχει τέτοια διάθεση. Δεν κάνουν απολύτως τίποτα, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πολύ καλά το εύρος της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σήμερα, σχεδόν στο σύνολό του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ κατηγορείται για εγκληματικές πράξεις!

Επιπλέον, δείχνουν να αντιτίθενται στην προσπάθεια που κάνει ο Έλληνας υπουργός αθλητισμού, ο οποίος προσπαθεί να αλλάξει τους νόμους που ελέγχουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φυσικά αντίθετες είναι οι περισσότερες ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη, αλλά επίσης και εκείνοι που βρίσκονται εντός της Ομοσπονδίας και δεν θέλουν να ξεριζωθεί το κακό. Η UEFA θα έπρεπε να αντιμετωπίζει αυτές τις αλλαγές όχι ως νόμους, αλλά να διακρίνουν τις αρετές και να βοηθήσουν τους ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν κάτι.

Αυτοί, όμως, φαίνεται να στέκονται εκ διαμέτρου αντίθετοι. Αμέσως, έγραψαν μια επιστολή λέγοντας ότι θα αποκλείσουν τις ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ το ίδιο θα κάνουν και με την εθνική ομάδα. Και αυτό χώρισε τους Έλληνες στα δύο: σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι πρέπει να λάβουμε υπόψην τις επιπτώσεις και να μην μείνουμε εκτός και σε εκείνους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ανεξάρτητα από το κόστος, πρέπει να καθαρίσουμε το ποδόσφαιρο, διότι πια κανείς δεν χαίρεται το άθλημα σε αυτή τη χώρα πια.

Η στάση της UEFA μου προκαλεί έκπληξη. Με κάνει να πιστεύω πως δεν ενδιαφέρονται για την ουσία του ποδοσφαίρου και αντίθετα νοιάζονται μόνο για την δημοσιότητα και τα χρήματα. δεν τους νοιάζει αν το προϊόν είναι διεφθαρμένο, εφόσον αυτό δεν γίνεται γνωστό και όσο ακόμα μπορούν να το πουλούν στα ράφια, τότε είναι ευτυχισμένοι. Αυτή είναι η άποψη μου για τις αντιδράσεις τους και αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια. Ξέρουν ότι αυτό συνεχίζεται και δεν σηκώνουν ούτε το δαχτυλάκι τους».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags