Facebook Pixel Νίλα για τον Ολυμπιακό!
| 2015-09-26 15:30:00

Νίλα για τον Ολυμπιακό!

Νίλα για τον Ολυμπιακό!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης εξηγεί πόσο μεγάλη ζημιά είναι για τους ερυθρόλευκους η απώλεια ενός παίκτη και επισημαίνει ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι αντίπαλος για να βρίσκεται το μυαλό σε Άρσεναλ και ΠΑΟΚ…
 

Στην πορεία σχηματισμού γνώμης για την επιτυχή στόχευση στην απόκτηση του Μανού Ντα Κόστα… ήρθε η στραβή!

Πάνω που έλεγες ότι ο Ολυμπιακός βρήκε στόπερ ώστε να υπάρχει ένα «εξέχον πρόσωπο» στην άμυνα να δίνει εγγυήσεις για το συνολικό κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας της ομάδας, προέκυψε ο τραυματισμός στην Ξάνθη. Που μπορεί να μην είναι η ζημιά για την οποία διατυπώνονταν φόβοι στην αρχή, όμως για τους ερυθρόλευκους, σε αυτή τη φάση, που ο Πορτογαλομαροκινός έπαιρνε τα «πάνω του» και στο δρόμο καραδοκούν ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Άρσεναλ και ο ΠΑΟΚ (Τούμπα), σε ένα αγωνιστικό «τρίγωνο του διαβόλου» εντός μιας εβδομάδας, για μένα είναι «νίλα»!

Η επιφυλακτικότητα για την μεταγραφή του Ντα Κόστα – όταν η κοινή γνώμη ανέμενε μια προσωπικότητα με διάσημη διεθνή καριέρα και «κοντέρ» γεμάτο από χιλιόμετρα σε υψηλών προδιαγραφών και πιο «πιασάρικο» όνομα – ανήκε στο παρελθόν, παιχνίδι με παιχνίδι.

Από τα πρώτα καλά στοιχεία στην πρεμιέρα με τον Πανιώνιο στο πρωτάθλημα, τη θετική βραδιά στη φρούρηση του Λεβαντόφσκι εναντίον μιας Μπάγερν από την οποία γενικά ο Ολυμπιακός δεν «έφαγε» φάσεις, δεν απειλήθηκε από τον άξονα, είδαμε στα Πηγάδια και ώσπου να τραυματιστεί, έναν ακόμα πιο «σίγουρο» στις επεμβάσεις του, «αεράτο» κεντρικό στόπερ, με στοιχεία χημείας και λειτουργικής συνοχής και αλληλοκάλυψης με το ταίρι του (Σιόβα).

Ο Ντα Κόστα δείχνει να είναι αυτός που ζητούσε ο Ολυμπιακός. Φαίνεται να βγάζει ηγετικές τάσεις στον αγωνιστικό χώρο. Κατεβαίνει με την μπάλα στα πόδια, σαν τα «αρχοντικά», κοντρολαρισμένα λίμπερο της παλιάς καλής ποδοσφαιρικής εποχής, ενεργώντας σαν παράλληλος πόλος οργάνωσης του παιχνιδιού βαθιά πίσω από την άμυνα και προτού αναλάβει ρόλο ο επιτελικός μέσος (Φορτούνης ή Τσόρι στην συγκεκριμένη περίπτωση).

Αίφνης για 2-3 εβδομάδες και συσσωρευμένα πολύ δύσκολα παιχνίδια ο Μάρκο Σίλβα αναγκάζεται να τον στερηθεί. Και μακάρι να τον έχει πάλι γρήγορα ενεργοποιημένο αλλά και κάτι ακόμα: Όχι φοβισμένο από το σοκ του τραυματισμού, να ξαναψάχνει τα πατήματα που ήδη είχε βρει μαζί με τον όλο συντονισμό και προσαρμογή του στο νέο περιβάλλον μέχρι το βράδυ της Τρίτης. Αυτό είναι το θέμα.

Όλη τούτη η ατυχία του Ντα Κόστα και του Ολυμπιακού δηλαδή, να είναι ένα μίνι pause στον πρώτο αγωνιστικό κύκλο του παίκτη στους πρωταθλητές ώστε να το… ξαναπιάσει από εκεί που το άφησε!

Τι μου λες τώρα για απουσίες Μιλιβόγεβιτς και Τσόρι, π.χ., άμα έχεις… αρρυθμίες στην «καρδιά»; Εκεί είναι το θέμα.
Και στέκομαι ιδιαίτερα στο Ντα Κόστα όχι γιατί έκανε την «πατάτα» ο Μποτία «χαρίζοντας» γκολ στην Ξάνθη. Τον Ισπανό δεν θα τον μάθουμε από αυτό το περιστατικό. Ένας μέτριος αμυντικός ο οποίος είχε ξεκινήσει ως «ταλεντάρα» στις ακαδημίες της Ρεάλ, αλλά όπως αποδείχθηκε έπιασε πολύ γρήγορα το ταβάνι της εξέλιξης, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην επρόκειτο ποτέ να κάνει καριέρα στην «κανονική Ρεάλ», αλλά να μην είναι καν για τους ερυθρόλευκους όσο επαρκής θα τον ήθελαν!

Ο Μίτσελ «έμεινε» σε μια άλλη φάση εντυπώσεων στην εκτίμηση που έτρεφε στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και… δεν μας έκανε τη χάρη να τον τραβήξει μαζί του στην Μασσαλία. Ούτε κι αυτός ο Βίτορ Περέιρα να τον έπαιρνε στην Κωνσταντινούπολη αφού τόσο… φαγώθηκε όλο το καλοκαίρι!

Ο Σίλβα είναι υποχρεωμένος νομίζω να ξαναβάλει Μποτία με Σιόβα το Σάββατο μήπως και δέσει κατά κάποιο τρόπο αυτό το ντουέτο ενόψει Λονδίνου και Θεσσαλονίκης – εκεί όπου εκτός αποτελεσμάτων παίζεται και γόητρο, ειδικά στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς κόντρα στον ΠΑΟΚ – αφού και η λύση του Αυλωνίτη που διαβάζω δεν τυγχάνει ιδιαίτερης εμπιστοσύνης.

Για μένα μικρές οι διαφορές ανάμεσα σε Μποτία και Αυλωνίτη, άσε που ο δεύτερος έχει και καιρό να παίξει. Σαν τον πιτσιρικά τον Βούρο. Κι αυτός «χαμένος» είναι στα φιλικά. Ενώ και τον Γούτα ακόμα τον περιμένει η τεχνική ηγεσία για να του δώσει χρόνο συμμετοχής και, βεβαίως, ως τότε δεν υπολογίζεται σε άμεσα πλάνα.

Ούτε στο φόντο Άρσεναλ, ούτε πρόβα τζενεράλε για “Emirates”. Τίποτα από αυτά, μόνο… ΠΑΣ Γιάννινα. Δύσκολη η υποχρέωση της 5ης αγωνιστικής για τον Ολυμπιακό. Το έχει διδαχθεί τα τελευταία χρόνια από τους Ηπειρώτες. Συν το ότι η δουλειά του Γιάννη Πετράκη αποτυπώνεται όλο και καλύτερα όσο περνούν οι μήνες, γι’ αυτό και φέτος είναι ωριμότερος ο ΠΑΣ. Πολύ καλύτερη ομάδα από πέρυσι όταν οι πρωταθλητές δεν την κέρδισαν μαζεύοντας μόλις ένα βαθμό (ισοπαλία στο Καραϊσκάκη) στα μεταξύ τους παιχνίδια.

 Δεν περιμένω σαρωτικές αλλαγές στην 11άδα. “Ήρεμα” rotation κάνει ο Σίλβα. Δεν αρέσκεται στις ανατροπές. Φινμπόγκασον αντί Ιντέγιε (ψάχνοντας το πιο εύκολο γκολ από τους κλασικούς κυνηγούς της ομάδας) και Ερνάνι αντί (ντεφορμέ) Πάρντο, μάλλον ξεκούραση του Καμπιάσο (προ Άρσεναλ, ΠΑΟΚ) με Μιλιβόγεβιτς-Κασάμι και Φορτούνη τριάδα στο κέντρο. Και ίσως Σαλίνο μπακ. Συμμορφώθηκε αισθητά στην Ξάνθη ο Μαζουακού, ωστόσο ο Βραζιλιάνος δικαιούται και αξίζει να παίξει (ίσως και για να ξαποστάσει λιγάκι ο Ελαμπντελαουί;). Και νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία και να ξεκουραστεί ο Γάλλος ενόψει Άρσεναλ και να συνετιστεί βεβαίως ακόμα πιο πολύ ανησυχώντας για απώλεια κεκτημένων…

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags