Facebook Pixel Πόσο "πρέπει" να κρατάει το σεξ
| 2016-04-05 17:29:00

Πόσο "πρέπει" να κρατάει το σεξ

Πόσο "πρέπει" να κρατάει το σεξ

Άλλος είναι "πύραυλος" κι άλλος δεν λέει να τελειώσει... Τώρα οι ειδικοί λένε ότι έχουν την απάντηση στο μέγα ερώτημα "ποια είναι η φυσιολογική διάρκεια του σεξ".
 

Είναι νορμάλ να τελειώνει πριν καλά - καλά αρχίσει ή πρέπει να κρατάει ώρες ατέλειωτες; H απάντηση των ειδικών λένε ότι το σεξ μπορεί να διαρκεί από 33 δευτερόλεπτα μέχρι 44 λεπτά.

Τάδε έφη Dr Brendan Zietsch, καθηγητής ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Queensland, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους. Αυτό που έκανε ήταν να μελετήσει στοιχεία από προηγούμενες επιστημονικές έρευνες - ως επί το πλείστον από μελέτη, η οποία είχε δημοσιευθεί το 2005 στην «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής» και η οποία είχε πραγματοποιηθεί σε 500 ζευγάρια από την Ολλανδία, τη Βρετανία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ και την Τουρκία. Τα ευρήματα τότε έλεγαν ότι το σεξ μπορεί να διαρκεί από λίγα δευτερόλεπτα έως τρία τέταρτα της ώρας.

Στην επίμαχη μελέτη είχε καταγραφεί η διάρκεια του σεξ, με βάση το χρονικό διάστημα που μεσολαβούσε από την διείσδυση του πέους έως την εκσπερμάτωση. Η τόσο ακριβής καταγραφή είχε επιτευχθεί με... χρονόμετρα, τα οποία οι εθελοντές ενεργοποιούσαν αμέσως μόλις άρχιζε η διείσδυση και τα σταματούσαν αμέσως μετά την εκσπερμάτωση.

"Προφανώς η διαδικασία αυτή από μόνη της είναι αρκετή για να διαταράξει την ηρεμία της ερωτικής πράξης, αλλά, όπως και να ‘χει, τα ζευγάρια ακολούθησαν αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που έκαναν σεξ στη διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων" δήλωσε ο Dr Zietsch.

Η μεγάλη χρονική απόκλιση καταδεικνύει ότι κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό κι ότι δεν έχουν κανένα νόημα οι συγκρίσεις. Πάντως ο παγκόσμιος μέσος όρος ήταν τα 5,4 λεπτά. Σχετικά με το αν η διάρκεια του σεξ επηρεάζεται από τη χρήση ή όχι του προφυλακτικού, κι από το αν έχει κάνει ή όχι περιτομή, ο καθηγητής απεφάνθη ότι δεν παίζουν ρόλο.

Οι έρευνες, εξάλλου, έδειξαν ότι, όσο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι ένας άνδρας, τόσο πιο σύντομη είναι η σεξουαλική διαδικασία, παρόλο που οι... ώριμοι εραστές δηλώνουν απερίφραστα το αντίθετο.

ΠΗΓΗ: healthmag.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags