Facebook Pixel Διαχείριση...
| 2016-07-24 13:30:00

Διαχείριση...

Διαχείριση...

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του για τα υπαρκτά προβλήματα που πρέπει να λύσει ο Καρυπίδης και αυτά που προσπαθούν να του δημιουργήσουν χωρίς επιτυχία

Σε μία ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ η επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά από 2 χρόνια δεν είναι και τόσο εύκολο πράγμα. Έχω αναφερθεί και σε άλλα μου σημειώματα ότι απαιτείται οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και ο ΑΡΗΣ δεν την έχει σε καμία των περιπτώσεων ακόμα.

Στην πρώτη της ομάδας την Δευτέρα δύσκολα θα βρίσκονται 15-20 παίκτες με δεδομένο ότι η εβδομάδα που πέρασε ήταν αυτή που άρχισε το...παιδομάζωμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΑΡΗΣ θα αγωνιστεί στην δεύτερη κατηγορία και επομένως οι παίκτες που ως τώρα έχει πάρει μπορούν να τον βοηθήσουν, αλλά την επόμενη εβδομάδα πρέπει να υπάρξουν τουλάχιστον 5-6 ακόμα προσθήκες και φυσικά ως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου να φτάσει η ομάδα να έχει ένα ρόστερ 24-25 παικτών.

Σήμερα το ρόστερ είναι κάπου στην μέση, αν και την Δευτέρα σύμφωνα με τα όσα αφήνει αν εννοηθεί η διοίκηση θα προκύψουν ανανεώσεις και ανακοινώσεις σε ρυθμούς ανάλογους της Παρασκευής που προστέθηκαν 4 παίκτες στο ρόστερ.

Ο ΑΡΗΣ στο συγκεκριμένο κομμάτι έχει αργήσει, αλλά χρόνος φυσικά και υπάρχει. Το πρωτάθλημα της Β εθνικής ξεκινάει 25 Σεπτέμβρη, οπότε με σωστές κινήσεις και καλές επιλογές μπορεί να χτιστεί το ρόστερ που θέλουν όλοι.

Έχω σημειώσει και άλλες φορές ότι οφείλουμε να σεβαστούμε τα 2.5 εκ ευρώ που έχει βάλει ως τώρα ο Καρυπίδης, αλλά παράλληλα μέσα και από κάθε μορφή...πολέμου που δέχεται επικοινωνιακά στην Θεσσαλονίκη και ουσιαστικά από τους ίδιους ανθρώπους που εδώ και ορισμένα χρόνια είναι πάντα πρόθυμοι να προσδώσουν αρνητική δημοσιότητα στον σύλλογο. Και πολύ καλά θα κάνει και θα καταθέσει αγωγές και μηνύσεις γιατί δεν μπορεί πλέον ο καθένας να λέει ότι του κατέβει χωρίς κόστος.

Όλο τον χειμώνα και την άνοιξη πρωταγωνίστρια ήταν η ΕΕΑ, η Μαρούπα και κάθε λογής...πληροφορία ότι ο νέος αθλητικός νόμος, η ΕΕΑ αν δεν τελειώσει η εκκαθάριση και η ΕΠΟ δεν θα δώσουν άδεια στον ΑΡΗ και επίσης θα κληθεί η ομάδα -αν έπαιζε στην δεύτερη εθνική όπως έλεγαν- να πληρώσει τα παλιά χρέη ή πιο συγκεκριμένα το 50% αυτών.

Για μένα η πιο ουσιαστική δουλειά του Καρυπίδη είναι ακριβώς σε αυτό το κομμάτι, αλλά για να του το πιστώσω 100% θα πρέπει να μπει και το κερασάκι με την έγκριση από το ΓΕΜΗ τις επόμενες μέρες.

Για να μπορεί να αντιληφθεί και ο κόσμος τι συνέβη και τι συμβαίνει, τα ίδια ακριβώς επικοινωνιακά κέντρα -που δεν θέλουν να επανέλθει δυνατός ο ΑΡΗΣ στην Θεσσαλονίκη γιατί αυτό είναι κόντρα στα συμφέροντα των ανθρώπων που υπηρετούν-, μετά την καθημερινή προβολή κάθε λογής αρνητικής (ψευδούς) καταστροφολογίας που προανέφερα, πέρασαν αρχικά στην αμφισβήτηση καταβολής του απαιτούμενου ΜΚ από τον κ. Καρυπίδη. Όταν η καταβολή έγινε, αμφισβητήθηκε η νομιμότητά της. Όταν καταρρίφθηκε και αυτό(με την οπισθογραφή της αδερφής του, άρα νόμιμου φυσικού προσώπου μέλος του ΑΣ ΑΡΗΣ- που ξέρει όμως η Τράπεζα Πειραιώς, ο Παναγόπουλος ξέρει καλύτερα), άρχισε η αμφισβήτηση για την αδειοδότηση μέσω ΕΠΟ λόγω του 50%. Όταν κατέπεσε και αυτό, θυμηθήκαμε τους παλιούς καλούς φίλους.

Ο νομικός (και κατά δήλωσή του Παοκτσής) κ. Παναγόπουλος εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί με κάθε μέσο και τρόπο να πάρει χρήματα από τον ΑΡΗ με εξουσιοδότηση φυσικά από τους πελάτες του. Θα θυμάστε φυσικά τα όσα έλεγε αναφορικά με το άρθρο 44 και τις εντυπώσεις ότι ο ΑΡΗΣ όφειλε χρήματα στους πελάτες του. Πάντα υπήρχαν πρόθυμοι να τα αναπαράγουν πόσο μάλλον όταν όλως τυχαίως συγκεκριμένα ΜΜΕ γίνονταν κάτοχοι των εξωδίκων ή καταγγελιών που έκανε. Αν σας θυμίζει κάτι αυτό ρωτήστε τα αδέρφια Δημόπουλου του Πανελευσινιακού που τον έπαυσαν από εκπρόσωπό τους γιατί είδαν- ώ, τι σύμπτωση την έφεση της ομάδας τους στα ίδια ΜΜΕ-. Φυσικά δεν τα δίνει ο Παναγόπουλος. Άλλοι τα δίνουν, είμαι σίγουρος. Απλά δίνουν μόνο τις δικές του καταγγελίες και εξώδικα. Και από την ΕΠΟ και από την ΕΕΑ και από το γραφείο του Κοντονή.

Πριν 6 μήνες 8 παίκτες είχαν κάνει καταγγελίες, που φυσικά δεν έχουν καμία τύχη. Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν 8, αλλά 6 καθώς Δέλλιος και Μαλλούς πήραν αμπάριζα τα ραδιόφωνα και είπαν ότι ποτέ δεν έδωσαν εντολή. Τις τελευταίες μέρες ξανά εμφανίστηκε ο Παναγόπουλος. Νέες καταγγελίες με νομική βάση, που μόνο ο ίδιος αντιλαμβάνεται- αλλά όλως τυχαίως την κάνουν αποδεκτή πάλι τα ίδια ΜΜΕ. Χωρίς να ψάξουν αν ισχύουν τα όσα λέει, αν υπάρχει όντως νομικό πλαίσιο σύμφωνο με όσα αναφέρει στο εξώδικό του, πολλές φορές μάλιστα υιοθετώντας απόλυτα τις θέσεις του.

Η μεγάλη πλάκα είναι ότι το εξώδικο στον Κοντονή και η καταγγελία στην ΕΠΟ αναδεικνύουν από την μία τα ψέματα με τα οποία τρομοκρατούσαν τον κόσμο και από την άλλη την δουλειά που έγινε σε αυτό το επίπεδο από τον Καρυπίδη- επαναλαμβάνω απαιτείται το κερασάκι- και γιατί δεν υπάρχει κανένα θέμα για τον ΑΡΗ.

Παράλληλα όμως τους ξεμπροστιάζει γιατί οι...κίνδυνοι που από την αρχή της σεζόν ακούμε και διαβάζουμε είναι οι...καταγγελίες του Παναγόπουλου! Προσέξτε ζητάει να λειτουργήσει η ΕΕΑ που έβγαλε μία νομολογία εντελώς αυθαίρετη και χωρίς νομική βάση-δεν το λέω εγώ το Υπουργείο Ανάπτυξης το είπε σε έκθεση 13 σελίδων, ας την ζητήσει ο Παναγόπουλος από την συνπανελίστρια του σε εκπομπές κα. Μαρούπα να του την δώσει- και παράλληλα κατηγορεί την ΕΠΟ για την αλλαγή του ΚΑΠ για το 50% που οριστικά απήλλαξε τον ΑΡΗ από τα χρέη του παρελθόντος.

ΕΕΑ με την παλιά της μορφή δεν θα ξαναυπάρξει, η απόφαση Κοντονή είναι να αδειοδοτηθεί κανονικά ο ΑΡΗΣ και φυσικά οι καταγγελίες του Παναγόπουλου ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ αφού η ίδια η ΕΠΟ σημειώνει ότι ο ΑΡΗΣ δεν χρειάζεται να πληρώσει τίποτα από το παρελθόν! Βέβαια έτσι και αλλιώς αυτό το ξέρουν όλοι από τις περιπτώσεις ΑΕΛ και ΑΕΚ όπου και η ΕΠΟ και η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ για τις ίδιες περιπτώσεις με παλιούς παίκτες έχουν αποφανθεί ότι δεν πληρώνει η νέα ΠΑΕ τα χρέη.

Και για να δείτε το μέγεθος της παραπληροφόρησης και επειδή ο κόσμος δεν μπορεί να διαχωρίζει κάποιες καταστάσεις, μία απόφαση για χρέη της ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΕΛ που κλήθηκε να πληρώσει ο Κούγιας ΤΗΝ ΠΛΑΣΑΡΑΝ ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΕΗ και δεδικασμένο για πληρωμή παλιών χρεών της ΠΑΕ ΑΕΛ. Μόνο που είναι άλλο ΑΣ και άλλο ΠΑΕ. Ο κόσμος είναι φυσιολογικό να μην καταλαβαίνει τις διαφορές και να δημιουργείται ανασφάλεια. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝ. Απλά για να αντιληφθείτε ο ΑΡΗΣ του Καρυπίδη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΑΛΙΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΠΑΕ, αλλά είναι υποχρεωμένος να πληρώσει αν δημιουργήθηκαν χρέη την χρονιά που έπαιξε ως ΑΣ στην Γ. Τις καταλαβαίνετε τις διαφορές;Προφανώς. Σκεφτείτε τώρα και τι...ήθελαν να νομίζετε.

Και για αυτό τα ξεκαθαρίζουμε εδώ, όπως και την άλλη φορά στον αέρα του LIBERO 107.4 όταν...έπεσε η γραμμή του Παναγόπουλου. Μπορείτε βέβαια να την βρείτε στο ίντερνετ για να αντιληφθείτε όχι μόνο το τι έγινε τότε, αλλά και το τι γίνεται σήμερα...

Αν βαριέστε διαβάστε τις καταγγελίες Παναγόπουλου. Όσα αναφέρει για Κοντονή, ΓΕΜΗ και ΕΠΟ είναι ακριβώς οι νόμοι που δικαιώνουν τον ΑΡΗ. Α, και μια που σημείωσα ΕΠΟ. Οι ομάδες από την Γ εθνική ως τον Γενάρη δεν περνάνε από την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ. Αυτό το γράφω για να το διαβάσουν οι 6 πρώην παίκτες, που τους λένε ότι αν δεν τους πληρώσουν δεν θα πάρει άδεια ο ΑΡΗΣ. Που έκαναν καταγγελία στην επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ από την οποία ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΏΡΑ Ο ΑΡΗΣ! Ως τον Γενάρη ο ΑΡΗΣ (και οι υπόλοιπες ομάδες που ανέβηκαν) δεν καταθέτουν φάκελο σύμφωνα με τον ΚΑΠ. Στην συνέχεια φυσικά ισχύει και για αυτέςότι και για τις υπόλοιπες!!! Αλλά που να ξέρουμε εμείς. Ο Παναγόπουλος ξέρει καλύτερα. Για αυτό τόσα χρόνια έχει κερδίσει όλες τις σχετικές υποθέσεις με τον Γκίτκο να κυνηγά υπόθεση προ 12 χρόνων( για την οποία ο ΑΡΗΣ δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ, αλλά είναι χρήματα που του είχε υποσχεθεί ότι θα πληρώσει η Πολιτεία με απόφαση Ορφανού ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ) και τους υπόλοιπους προ 4 και 5 ετών. Με τα ίδια και τα ίδια κάθε 4-5 μήνες. Με τις ίδιες καταγγελίες και τα ίδια ΜΜΕ να τα αναπαράγουν με τον ίδιο τρόπο. Φυσικά αυτά τα ΜΜΕ νοιάζονται. Όπως νοιάστηκαν για να σβηστούν δεκάδες εκατομμύρια χρεών προς το Δημόσιο από την αγαπημένη τους ομάδα, ενώ ο ΑΡΗΣ ήταν ο μοναδικός σύλλογος που ΠΛΗΡΩΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 44.

Να ξέρουν όμως όλοι αυτοί όταν και αυτά φτάνουν στο τέλος τους και μάλιστα πολύ σύντομα. Και θα πρέπει να βρεθεί κάτι άλλο. Ήδη ψάχνουν τα παιδιά...

Αυτό φυσικά δεν αναιρεί τις ευθύνες Καρυπίδη για μία ισχυρή ομάδα που θα περάσει τρένο από την δεύτερη κατηγορία. Θα πρέπει όμως ο Αρειανός, που πάνω από όλα έχει την ομάδα του να μπορεί να διαχωρίσει που πρέπει να ασκήσει κριτική για τα κακώς κείμενα του συλλόγου του από τις στημένες καταστάσεις δημιουργίας εσωστρέφειας. Είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα, που τα προηγούμενα χρόνια τα μπερδέψαμε με αποτέλεσμα να διαλυθεί η ομάδα. Δεν χρειάζεται να τους ξανακάνετε την χάρη. Ήδη είναι ξεκάθαρο ότι πλέον έχουν αντιληφθεί ότι ο ΑΡΗΣ επιστρέφει. Προσοχή όμως για τους διοικούντες. Επιστρέφει, δεν επέστρεψε ακόμα. Για να επιστρέψει έχετε πολύ δουλειά μπροστά σας. Πάρα πολύ και πρέπει να διαχειριστείτε σωστά όλες τις καταστάσεις. Και η διαχείριση απαιτεί οργάνωση, σωστές επιλογές και χρήματα. Καλή επιτυχία μια που ξεκινά η προσπάθεια της ομάδας την Δευτέρα στις 1900 στο Κλ. Βικελίδης. Στο πιο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ελλάδας...

ΥΓ1 Ευτυχώς για τον Φομπέρ είχαμε γράψει πριν ακόμα έρθει ότι τον κόβει ο Αναστό. Τώρα που τον έκοψε οριστικά είναι φυσιολογικό να βγάζει χολή. Θεωρώ όμως ότι πλέον ο Καρυπίδης οφείλει να... τελειώσει και με τις γαλλικές ασυναρτησίες, που ο ίδιος επέτρεψε να δημιουργήσουν μέσα στην ομάδα του ένα μπάχαλο. Και για αυτά επίσης και τον ρόλο των...μάνατζερ της πλάκας είχαμε τοποθετηθεί πολύ πριν αντιληφθούν και μέσα στον ΑΡΗ ότι είχαν να κάνουν με... παπατζήδες. Ελπίζω να έπαθαν και να...έμαθαν. Όπως όλοι μας άλλωστε...

ΥΓ2 Στο Καρπενήσι στις 31 Ιουλίου η ομάδα πρέπει να πάει με 23-24 παίκτες. Απλά...

ΥΓ3 Οφείλω όπως "κράζουμε" κατά καιρούς τον ΑΣ να πούμε ένα μπράβο για την άμεση αντίδραση της 5μελους επιτροπής στις συκοφαντίες. Ελπίζω από εδώ και στο εξής να...μονιμοποιηθεί αυτή η κατάσταση. Χάρη σε αυτό γλιτώνουν το "ξεφωνητό" για την έμπνευση παραχώρησης του γηπέδου για...γιόγκα. Πάλι καλά που τους μίλησαν οι κατάλληλοι άνθρωποι και ματαιώθηκε η...εκδήλωση! Αν είναι δυνατόν...

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags