Facebook Pixel Νικολακόπουλος: Το μυστικό για τα νοκ άουτ είναι...μπροστά
| 2016-08-17 15:50:00

Νικολακόπουλος: Το μυστικό για τα νοκ άουτ είναι...μπροστά

Νικολακόπουλος: Το μυστικό για τα νοκ άουτ είναι...μπροστά

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta μία επισήμανση ενόψει του παιχνιδιού του Ολυμπιακού στην Πορτογαλία.

Ξέρουμε όλοι ότι τα νοκ άουτ παιχνίδια δεν είναι και το…φόρτε του Ολυμπιακού στην Ευρώπη-το αντίθετο..

Η ομάδα έχει μπροστά της τα δύο παιχνίδια με την Αρόουκα για το Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας πίσω της έξι σερί αποκλεισμούς σε νοκ άουτ παιχνίδια μέσα σε μία τετραετία (από Χάποελ, Άντερλεχτ, Ντνίπρο, Γιουνάϊτεντ, Λεβάντε, Μέταλιστ). Και μόνο αυτό το πολύ κακό σερί δείχνει και το μέγεθος της δυσκολίας της αποστολής του Ολυμπιακού-κι ας λένε αυτοί που δεν ξέρουν «ποια Αρούκα» κλπ, κλπ.

Αν κάνουμε, ενόψει του πρώτου παιχνιδιού του, που είναι εκτός έδρας, μία ανάλυση των ευρωπαϊκών νοκ άουτ αγώνων του Ολυμπιακού, θα βρούμε εύκολα ότι προέρχεται από πέντε σερί ήττες εκτός έδρας! Κοινό σημείο τους: σε κανένα από τα πέντε παιχνίδια ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε…

Κι ακριβώς εδώ πρέπει να κρύβεται και το μυστικό της επιτυχίας για τα νοκ άουτ παιχνίδια. Όσο ο Ολυμπιακός δεν σκοράρει μακριά από το Καραϊσκάκη στα νοκ άουτ παιχνίδια, πάντα θα έχει πρόβλημα στο να προκριθεί. Γιατί εκτός έδρας είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις το μηδέν. Συνήθως στην Ευρώπη ένα τουλάχιστον γκολ θα το φας μακριά από το σπίτι σου. Οπότε αν δεν σκοράρεις, θα έχεις μίνιμουμ ήττα 0-1, δηλαδή ένα σκορ πολύ καλό για το γηπεδούχο.

Οι λιγοστές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε νοκ άουτ παιχνίδια εδώ και πολλά χρόνια, έχουν κοινό σημείο το εκτός έδρας γκολ: το 1-0 επί της Ρούμπιν (φωτογραφία κειμένου), το 1-0 επί της Σοσό, αλλά και αυτές με τις πιο χαμηλής δυναμικότητας ομάδες (Σέριφ 2-0, Σλόβαν 2-0,Νόρτζελαντ 2-0, Μπέσα 5-0). Κάποια άλλα ελάχιστα γκολ του Ολυμπιακού εκτός έδρας δεν είχαν νόημα, αφού ήταν σε ρεβάνς ήττας εντός έδρας (1-2 σε Σεντ Ετιέν και Μπορντό, μετά από ήττες 1-3 και 0-1 μέσα). Ουσιαστικά το μόνο εκτός έδρας γκολ που δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό να περάσει ήταν το 1-0 στη Μέταλιστ, αφού έχασε εδώ μέσα 1-2 επειδή ο Μέγερι έκανε δώρο την ισοφάριση στο 81’.

Αντίθετα, όλοι οι αποκλεισμοί του Ολυμπιακού στα νοκ άουτ είχαν τον ίδιο παρονομαστή: το μηδέν στα εκτός έδρας ματς (Χάποελ 0-1, Άντερλεχτ 0-1, Ντίνπρο 0-2, Γιουνάϊτεντ 0-3, Λεβάντε 0-3, Μακάμπι 0-1, Ανόρθωση 0-3, Τσέλσι 0-3, Νιούκαστλ 0-4, Λίβερπουλ 0-2)…

Άρα, το συμπέρασμα είναι εύκολο: ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πιο αποφασιστικός επιθετικά στα εκτός έδρας νοκ άουτ παιχνίδια. Πιο τολμηρός, να απειλεί. Να πατάει περιοχή. Να είναι έστω καλύτερος στις στημένες φάσεις. Όσο δεν σκοράρει η ομάδα μακριά από το Καραϊσκάκη, τόσο θα είναι και πιο κοντά στο να γνωρίζει αποκλεισμούς, που ο ένας μετά τον άλλο δημιουργούν και πρόβλημα στην ψυχολογία του συλλόγου γι΄αυτού του είδους τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Αυτός πρέπει να είναι ο μεγάλος στόχος στην Πορτογαλία. Ένα γκολ, που τόσο έχει λείψει από τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, ειδικά στα νοκ άουτ ματς.

Για το Νιλμάρ είναι προφανές ότι ισχύει η ενημέρωση που έκανε χθες βράδυ επίσημα ο Ολυμπιακός στους δημοσιογράφους: Δίνει μάχη για τη μεταγραφή του και κάνει αγώνα δρόμου για να κλείσει τον παίκτη και να προλάβει να τον δηλώσει, με όπλο και την επιθυμία του παίκτη του έρθει.

Δεν είναι λοιπόν μία απλή υπόθεση, όταν μιλάμε για παίκτη που έχει συμβόλαιο συνολικά 6 εκ. Ευρώ για δύο χρόνια στο Ντουμπάϊ και αγοράστηκε 3 εκ. Ευρώ πριν μόλις ένα χρόνο. Πραγματικά λοιπόν ο Ολυμπιακός δίνει μάχη. Και νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά σήμερα-αύριο.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags