Facebook Pixel Έτσι, παίρνει πρωτάθλημα!
| 2016-09-10 22:22:00

Έτσι, παίρνει πρωτάθλημα!

Έτσι, παίρνει πρωτάθλημα!

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ! Οι Πράσινοι με μια επιβλητική εμφάνιση νίκησαν άνετα με 3-0 τον Λεβαδειακό στην πρεμιέρα και έδειξαν έτοιμοι για... πρωτάθλημα και Άγιαξ! Λεντέσμα, Γουακάσο και Λέτο, οι σκόρερς.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς στην Λιβαδειά με το πέναλτι του Λεντέσμα και να τελειώσει την υπόθεση νίκη με το γκολ του Γουακάσο και του Λέτο, δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία σε μεγάλα διαστήματα του ματς, με γρήγορη κυκλοφορία, πίεση παντού και με μηδαμινή απειλή από τους Βοιωτούς.

Η πρώτη 11άδα του Παναθηναϊκού για φέτος περιελάμβανε τον Στιλ στο τέρμα, τους Κουτρουμπή - Ιβανόφ στο κέντρο της άμυνας, τον Μέστο δεξιά και τον Χουλτ αριστερά. Στα χαφ ήταν οι Λεντέσμα - Ζέκα, έχοντας σε τριάδα μπροστά τους, τους Γουακάσο, Λουντ και Ιμπάρμπο. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μπεργκ σε σύστημα 4-2-3-1 από τον Αντρέα Στραματσόνι.

Όσο για τον Λεβαδειακό, οι Βοιωτοί παρατάχθηκαν με τους Ναμάσκο, Τριποτσέρη, Μιλιάζες, Ουόν, Μαχαίρα, Γιακουμάκη, Μάντζιο, Μπαλγκαζουανί, Ζεζίνιο, Μουλόπουλο και Καλτσά.

Ό, τι ήθελε ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός έδειξε τις διαθέσεις του από νωρίς και προειδοποίησε τον Λεβαδειακό, αφού σκόραρε μόλις στο 2' με τον Μπεργκ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Οι Πράσινοι ήταν πολύ πιεστικοί στο ξεκίνημα και έβρισκαν πολλούς χώρους, τους οποίους εκμεταλλεύτηκε στο 7' ο Σουηδός άσος, που ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μαχαίρα, με τον Σιδηρόπουλο να υποδεικνύει πέναλτι.

Ο Λεντέσμα το εκτέλεσε εύστοχα για το "τριφύλλι" και έκανε το 0-1 στο 8'. Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι παίκτες του Στραματσόνι, που συνέχισαν να είναι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λιβαδειάς, δημιουργώντας συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία των γηπεδούχων.

Με τον Λεντέσμα να μοιράζει εξαιρετικά το παιχνίδι και τον Γουακάσο να είναι παντού μέσα στο γήπεδο και να απειλεί με 2-3 πολύ καλά σουτ, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει "αέρα" νικητή από την αρχή και έφτασε και στο 0-2 στο 36' με σκόρερ τον δεύτερο, ύστερα από κεφαλιά - γύρισμα του Μπεργκ μέσα στην μικρή περιοχή (είχε προηγηθεί σέντρα από αριστερά του Ζέκα).

Στο 40' ο Ιμπάρμπο έπιασε δυνατό σουτ από πλάγια δεξιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ αξίζει να πούμε ότι ο Μπεργκ σκόραρε ξανά στο 31', αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη, καθώς ήταν οφσάιντ ο Κολομβιανός. Από την άλλη μεριά ο Λεβαδειακός έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει στην κυριαρχία των Πράσινων και το μόνο που κατάφερε ήταν ένα σουτ με φάουλ του Μιλιάζες στο 44' που έφυγε πολύ άουτ.

Στο ρελαντί και με "αέρα" πρωταθλητή!

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και μάλιστα να χάνει και αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Στο 52΄ο Ιμπάρμπο πλάσαρε πολύ ωραία έξω από την περιοχή, αλλά ο Ναμάσκο είπε "όχι", ενώ στο 55' ο Λουντ είδε τον κίπερ του Λεβαδειακού να του αποκρούει ένα πολύ δυνατό σουτ.

Στο 61' ο Μπεργκ πήρε την πάσα από τον Λουντ, αλλά το πλασέ του μέσα από την μικρή περιοχή, πήγε πάνω στον Ναμάσκο, με τον Σουηδό να μην μπορεί να σκοράρει και πάλι. Στην συνέχεια μπήκε στο ματς και ο Λέτο, όμως οι Πράσινοι που δεν απειλήθηκαν καθόλου από τους γηπεδούχους, έριξαν ρυθμούς έχοντας στο μυαλό τους και το ευρωπαϊκό ματς με τον Άγιαξ την προσεχή Πέμπτη (15/9).

Παρόλα αυτά έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα με ένα τρίτο γκολ, αυτή τη φορά από τον Λέτο στο 74'. Ο Μπεργκ έβγαλε όμορφη κάθετη στον Μέστο, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Αργεντινός από κοντά πλάσαρε για το 0-3. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα (έκανε ντεμπούτο και ο Εμποκού, που μπήκε στο 87'), καθώς ο Παναθηναϊκός έριξε την πίεσή του, ενώ και ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα.

Έτσι, οι Πράσινοι έφτασαν σε μια πολύ εύκολη νίκη με 3-0 στην πρεμιέρα της Superleague και έδειξαν ένα ιδιαίτερα καλό και σοβαρό πρόσωπο. Ένα πρόσωπο που μπορεί να του φέρει το πρωτάθλημα, αλλά και κάτι αξιόλογο στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από το ματς με τον Άγιαξ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράνκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Τριποτσέρης, Ουόν, Μιλιάζες, Μαχαίρας (46' Καραχάλιος), Γιακουμάκης (82' Παππάς), Μάντζιος, Μπαλγκαζουανί (65' Βασιλείου), Ζεζίνιο, Μουλόπουλος, Καλτσάς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής, Χουλτ, Λεντέσμα (76' Βιγιαφάνιες), Γουακάσο, Ζέκα, Λουντ (66' Λέτο), Ιμπάρμπο (87' Εμποκού), Μπεργκ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags