Facebook Pixel Μια φορά να τελειώσει ένα ματς χωρίς το παραμικρό!
| 2016-10-24 15:24:00

Μια φορά να τελειώσει ένα ματς χωρίς το παραμικρό!

Μια φορά να τελειώσει ένα ματς χωρίς το παραμικρό!

Μια φορά να τελειώσει χωρίς το παραμικρό ένα ματς, σε Πειραιά ή Τούμπα, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, και τι στον κόσμο! Απογοήτευση σκέτη. Γράφει ο Γιώργος Μαζιάς.

Ο αγώνας σαν αγώνας είχε από όλα. Για την ακρίβεια, από όλα δίχως άμυνες. Ειδικά του Ολυμπιακού. Βέβαια, στο φινάλε οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν και πανηγυρίζουν.

Εκαναν ανατροπή και παρέμειναν στην κορυφή. Αυτό γράφει ο πίνακας και πάμε παρακάτω. Ο ΠΑΟΚ, με τα όσα έδειξε, άξιζε παραπάνω. Εχασε ευκαιρίες και δεν μπόρεσε να τιμωρήσει έναν Ολυμπιακό που πελαγοδρομούσε όταν η μπάλα πλησίαζε τη μεγάλη του περιοχή. Η παραφωνία Βιάνα διορθώθηκε στο ημίχρονο, η άμυνα όχι, αλλά οι γηπεδούχοι δεν το πλήρωσαν. Κλασικό το σκορ (2-1), κλασική η ανατροπή του, κλασικά και τα όσα έγιναν και δεν είχαν σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι. Το ντέρμπι είχε φάσεις, ρυθμό, ένταση, πάνω κάτω η μπάλα και τα πάντα να παίζονται ως το τελευταίο λεπτό.

Οι πρωταθλητές μάλλον θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί για την εξέλιξη του αγώνα, αλλά μετά τη λήξη ενός αγώνα η τύχη και η ατυχία δεν προσμετρώνται στη βαθμολογία. Μένουν στη συνείδηση, αλλά ως εκεί. Ο ΠΑΟΚ έχει να λέει ότι αδικήθηκε κι από τη διαιτησία σε ένα ματς με πολλές διακοπές που το χάλασαν. Πάλι τα ίδια. Είναι προφανές ότι οι μεταξύ τους αγώνες δεν μπορούν να μείνουν εντός αγωνιστικών ορίων. Βεντέτα κανονική. Παράπονα, καπνογόνα, φωτοβολίδες, διακοπές, διαιτησία και ό,τι μπορεί να βάλει στο μυαλό του κάθε μη λάτρης του ποδοσφαίρου. Καταντάει αηδία.

Να θες να μιλήσεις για ποδόσφαιρο και να πρέπει να ασχοληθείς με όλα πλην μπάλας. Δεν έχει σημασία για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Χθες εσύ, σήμερα εγώ. Να βγάλουμε και το... διακοπόμετρο να κάνουμε και την αντίστοιχη μέτρηση. Το θέμα είναι να μη γίνονται αυτά. Μικρή ή μεγάλη διακοπή, πολλά ή λίγα τα καπνογόνα, απλά δεν χρειάζονται. Το αυτονόητο λέμε. Οπου προβλέπεται τιμωρία, να επιβληθεί.

Είναι θλιβερό και απογοητευτικό κάθε φορά να γίνεται... δικαστικό ρεπορτάζ. Παρωδία που δεν αρμόζει στην ιστορία των δυο αυτών ομάδων. Αυτήν όμως την παράλληλη δηλητηριασμένη ιστορία οι ίδιοι την έχουν χτίσει εδώ και δεκαετίες και όπως φαίνεται θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη. Καθαρά αγωνιστικά ο Ολυμπιακός κράτησε όρθια την έδρα του και έστειλε τον ΠΑΟΚ στο -7. Θα πρέπει όμως και οι δυο να βάλουν στην άκρη τα εξωαγωνιστικά και να διορθώσουν τα λάθη τους. Εκαναν πολλά και στο τέλος νίκησε ο πιο τυχερός. Ο Ολυμπιακός εν προκειμένω...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags