Facebook Pixel Άρθρο για Παναθηναϊκό: To πιο καλό κοστούμι
Μπάσκετ
| 2016-12-17 09:55:00

Άρθρο για Παναθηναϊκό: To πιο καλό κοστούμι

Άρθρο για Παναθηναϊκό: To πιο καλό κοστούμι

O Nίκος Παπαδογιάννης αποθεώνει τον Παναθηναϊκό για το ολοκληρωτικό μπάσκετ που έπαιξε απέναντι στον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία του.

O Παναθηναϊκός φόρεσε το καλύτερο κοστούμι του για να υποδεχθεί τον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία του. Τέσσερα χρόνια σερί, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φευγει από το ΟΑΚΑ σκυθρωπός και με το πρόσωπο κατακόκκινο, λες και κάποιος τον έχει καταραστεί να πίνει πικρά ποτήρια.

Τις προηγούμενες φορές τον κέρασε δηλητήριο ο Διαμαντίδης, αλλά απόψε ο τρισδιάστατος απόμαχος κάπτεν βρισκόταν –για πρώτη φορά από τότε που σταμάτησε- στις κερκίδες.

Τόσο ο «Ζοτς» όσο και ο «3D» άφησαν τον Παναθηναϊκό σε καλά χέρια. Ο Τσάβι Πασκουάλ και ο Νικ Καλάθης ήταν οι δίδυμοι αρχιτέκτονες του χθεσινού θριάμβου.

Κανένας από τους δύο δεν θυμάται με ιδιαίτερη θέρμη το «κεφάλαιο Ομπράντοβιτς». Ο Σέρβος, βέβαια, προσπάθησε ξανά και ξανά, χωρίς επιτυχία, να πάρει μαζί του τον Καλάθη στην Κωνσταντινούπολη.

Η επιστροφή του Ελληνοαμερικανού στο ΟΑΚΑ ήταν το σημαντικότερο γαλόνι της θητείας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μία κίνηση που –μολονότι αμφισβητήθηκε από τους «παντογνώστες» της κερκίδας- πάει να γίνει θεμέλιο ομαλής μετάβασης του Παναθηναϊκού στην επόμενη, μετά Διαμαντίδη, ημέρα.

Στα αποδυτήρια, βέβαια, δεν ακούγεται τόσο ο Καλάθης, όσο ο Γιάννης Μπουρούσης. Όταν ο ψηλός σωριάστηκε τραυματισμένος στο παρκέ, οι απαισιόδοξοι άρχισαν να μετράνε εβδομάδες απουσίας και οι πολεμοχαρείς της εξέδρας έβαλαν τα χέρια στο κουτί με τις κακίες.

Ωστόσο, ο Μπουρούσης αγνόησε τους πόνους και τις επιφυλάξεις του γιατρού και επέστρεψε στο παρκέ για να γίνει στυλοβάτης της ομάδας, όπως και στο ντέρμπι της Α1 με την ΑΕΚ.

Όσο καλά και αν παίζει ο ελαφρύς και επιρρεπής στο φάουλ Σίνγκλετον, «πεντάρι» κανονικό σε αυτή την ομάδα είναι μόνο ο Μπουρούσης. Δίνει στον Παναθηναϊκό σχήμα, ισορροπία και έναν δεύτερο πόλο δημιουργίας (μοναδικό όταν λείπει ο Καλάθης).

Μολονότι απόψε χτύπησε, ξεπέρασε τα συνήθη 15-16 λεπτά της συμμετοχής του. Η προσπάθειά του ήταν συγκινητική.

Ο Τσάβι Πασκουάλ προχώρησε με τόλμη σε αυτό που φαινόταν επιβεβλημένο εδώ και εβδομάδες. Περιόρισε το rotation των κοντών σε 3 παίκτες εξοστρακίζοντας τους Παππά-Μποχωρίδη και μοίρασε το καρπούζι στους Καλάθη, Τζέιμς, Φελντίν.

Η περιφερειακή γραμμή έμεινε από την αρχή μέχρι το τέλος αθλητική, συγκεντρωμένη και σοβαρή, με έμφαση πάντοτε στην άμυνα. Ο κακομοίρης ο Ντίξον έμοιαζε σαν να προερχόταν από 15 γύρους με τον πραγματικό Μοχάμεντ Αλί...

Σε προηγούμενους αγώνες οι Καλάθης-Τζέιμς αλλοσυμπληρώνονταν, αλλά αυτή τη φορά έπαιξαν αρκετή ώρα μαζί, αφού ο Αμερικανός είναι μάλλον «δυάρι» παρά «άσος».

Ο Νικ έβγαλε στατιστική επιπέδου Αντετοκούνμπο (18π., 11ασ., 8ρ., 5κλ., 1τ.), ενώ οι ελεύθεροι σκοπευτές Ρίβερς-Νίκολς έκαναν θραύση. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε μόλις 70 πόντους και υπέπεσε σε 3 μόλις λάθη.

Ο Γκάμπριελ συμπλήρωσε το παζλ με τον γνώριμο πια αθόρυβο τρόπο, αλλά η επόμενη μέρα φέρνει μαζί της στοιχήματα. Θα γίνει «παίκτης Παναθηναϊκού» ο Τζεντίλε ή θα σηκώσει δικό του μπαϊράκι όπως συνηθίζει;

Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του Ιταλού και το κενό που προέκυψε από τον τραυματισμό του Γκιστ έφεραν ένα ηχηρό «si», άσχετα αν αυτό ενισχύθηκε από επικοινωνιακού τύπου προτεραιότητες.

Ο Πασκουάλ θα αισθανόταν πολύ καλύτερα αν είχε στη διάθεσή του ένα κενό 15-20 ημερών για να ανακατέψει με τον τρόπο του την τράπουλα. Στη φετινή, χωρίς ανάσα, Euroleague, όμως, τέτοια αιτήματα αποτελούν πολυτέλεια.

Το 7-5 του Παναθηναϊκού είναι ένας θαυμάσιος απολογισμός, παρά τα συσσωρευμένα «γαμώτο» της Μαδρίτης, της Μόσχας, της Κωνσταντινούπολης και του εγχώριου ευρωντέρμπι.

Οι «πράσινοι» προσγειώθηκαν πια στην 6η θέση και άφησαν πίσω ομάδες με παρόμοιο στόχο: Μπαρτσελόνα, Εφές, Μακάμπι, Νταρουσάφακα κ.α. Ταυτόχρονα, έκαναν ένα θαυμάσιο δώρο στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει πάνω από το κεφάλι του μοναχά την ΤΣΣΚΑ.

Η διπλή αγωνιστική που έρχεται προσφέρει στις ομάδες μας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εκτόξευση: Ολυμπιακός-Ερ.Αστέρας, Αρμάνι-ΠΑΟ, Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός, ΠΑΟ-Βασκόνια.

Εάν κυλήσουν όλα κατ'ευχήν, η γαλοπούλα των Χριστουγέννων θα έχει γέμιση ελληνική σαμπάνια.

Πηγή: gazzetta.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags