Facebook Pixel Το πήρε με άγχος και φανέλα!
| 2017-01-19 22:24:00

Το πήρε με άγχος και φανέλα!

Το πήρε με άγχος και φανέλα!

Μπορεί να μην ικανοποίησε με την απόδοσή του, αλλά ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του Πλατανιά (2-1) χάρη σε δυο γκολ του Μπεργκ. Ζορίστηκαν πολύ στο φινάλε οι Πράσινοι!

Έστω και αρκετά δύσκολα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει του Πλατανιά με 2-1 στη Λεωφόρο και επανήλθε στις νίκες μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αμφότερα τα γκολ των Πρασίνων πέτυχε ο Μάρκους Μπεργκ, το πρώτο με πέναλτι και το δεύτερο με πλασέ από ασίστ του Βιγιαφάνιες, που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου για όσο αγωνίστηκε.  Ο Γιακουμάκης ήταν ο σκόρερ του Πλατανιά, ο οποίος πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, παρά την ήττα.

Οι Πράσινοι ανέβηκαν στην 3η θέση με 29 βαθμούς μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους 10, ενώ ο Πλατανιάς παρέμεινε 8ος με 21 πόντους.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά νωχελικά, με τις δυο ομάδες να δείχνουν από νωρίς τις προθέσεις του. Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την καλοστημένη άμυνα του Πλατανιά, που άφησε την μπάλα στον αντίπαλο και οχυρώθηκε στα μετόπισθεν. Ως αποτέλεσμα, το μόνο που είχαμε δει για 24 λεπτά ήταν ένα σουτ του Λουντ από δύσκολη γωνία, χωρίς τύχη (6’).

Άλλο παιχνίδι μετά το 24’

Όλα αυτά άλλαξαν από το 24ο λεπτό και έπειτα. Σε ένα φάουλ που εκτέλεσε με σέντρα ο Βιγιαφάνιες, ο Κάργας κράτησε τον Ευαγγέλου, με τον διαιτητή Καραντώνη να υποδεικνύει πέναλτι ξεσηκώνοντας τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων. Ο Μπεργκ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε νικώντας τον Σωτηρίου για το 1-0.

Το γκολ «ξύπνησε» τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έγινε πιο επιθετικός και διπλασίασε τα τέρματά του μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα. Οι Πράσινοι έκλεψαν την μπάλα στο κέντρο και ο Βιγιαφάνιες βρήκε τον Μπεργκ που είχε εύκολο έργο απέναντι στον Σωτηρίου πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του.

2-1 αντί για 3-0

Ο Σουηδός λίγο έλειψε να κάνει χατ τρικ από το πρώτο ημίχρονο, όμως βρήκε τον Σωτηρίου σε ετοιμότητα. Συγκεκριμένα, στο 34’ ο Βιγιαφάνιες συνδυάστηκε με τον Χουλτ, αυτός έκανε το συρτό γύρισμα, ο Μπεργκ βρήκε τη μπάλα από τη μικρή περιοχή και ανάγκασε τον Έλληνα γκολκίπερ σε σπουδαία απόκρουση. Αντί, λοιπόν, να γίνει το 3-0, έγινε το 2-1 μόλις τρία λεπτά αργότερα. Οι παίκτες του Πλατανιά βγήκαν ωραία στην επίθεση από τα δεξιά, ο Αποστολόπουλος γύρισε στον Γιακουμάκη και αυτός με αριστερό πλασέ από το ύψος του πέναλτι μείωσε σε 2-1. Μάλιστα, οι Κρητικοί είχαν και μια σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, αλλά η κεφαλιά του Πριντέτα μετά από κόρνερ του Βάντερσον πέρασε λίγο άουτ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Πίεση Παναθηναϊκού, άντεξε ο Πλατανιάς

Οι Πράσινοι μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο μέρος με σκοπό να πετύχουν άμεσα ένα τρίτο γκολ και να διώξουν το άγχος από πάνω τους. Εξ’ ου και η πίεση ψηλά που εφάρμοσαν οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη προκειμένου να κλέψουν μπάλες και να κλείσουν τον Πλατανιά στα καρέ του.  Πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν απειλήσει σοβαρά παρά μόνο σε 1-2 περιπτώσεις, παρά την υπεροχή του. Στο 53’ ο Βιγιαφάνιες δεν έπιασε καλά το πλασέ και αστόχησε από το ύψος του πέναλτι σε γύρισμα του Μπεργκ, ενώ στο 63’ ο Παναθηναϊκός βγήκε στην αντεπίθεση και ο Μπεργκ νικήθηκε ξανά σε τετ α τετ από τον Σωτηρίου.

Σταδιακά, ο Πλατανιάς πήρε μέτρα στο γήπεδο θέλοντας να ψάξει την ισοφάριση, ενώ οι γηπεδούχοι έδειξαν να χάνουν τη «φρεσκάδα» τους και δεν μπορούσαν να βγουν στην αντεπίθεση με την ίδια ευχέρεια όσο νωρίτερα. Βέβαια, και οι φιλοξενούμενοι δεν φάνηκε να έχουν την ποιότητα να προβληματίσουν τους αντιπάλους τους, παρά τις προσπάθειές τους. Για την ακρίβεια, η μοναδική στιγμή που ο Πλατανιάς απείλησε με αξιώσεις ήταν στο 67’, όταν ο Μουνάφο έβγαλε ωραία σέντρα, αλλά ο Σιγκνέβιτς δεν βρήκε την μπάλα με το κεφάλι για λίγα εκατοστά.

Πίεσε στο τέλος ο Πλατανιάς

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε όλο και περισσότερο σημάδια κόπωσης με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει στο φινάλε. Ο Μπανανά είχε δυο καθοριστικές επεμβάσεις στις τελευταίες καλές αντεπιθέσεις που έβγαλαν οι Πράσινοι και εν συνεχεία τα τελευταία λεπτά ανήκαν στον Πλατανιά.

Οι Κρητικοί «καρδιοχτύπησαν» τον Παναθηναϊκό «κατασκηνώνοντας» στα καρέ του μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Πάντως, ένα σουτ του Ντίνα στο 90’ πέρασε άουτ, όπως και η κεφαλιά του Σιγκνέβιτς στο 92’, με αποτέλεσμα το σκορ να παραμείνει ως είχε!

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης):Ο. Βλαχοδήμος, Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης, Λουντ (90+2’ Ρέις), Βιγιαφάνιες (74’ Μπουμάλ), Κουρμπέλης, Χουλτ, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Π. Βλαχοδήμος (77’ Λέτο)

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος):Σωτηρίου, Κάργας (46’ Ντίνας), Μενδρινός (65’ Ντεβέσα), Μουνάφο, Σίγκνεβιτς, Γιακουμάκης, Μπανανά, Στάθης, Βάντερσον, Πριντέτα, Αποστολόπουλος (84’ Γουνδουλάκης)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags