Facebook Pixel Σίγουρος ο Μάντζαρης: "Πάμε στο ΟΑΚΑ για να τους..."!
| 2017-01-28 12:54:00

Σίγουρος ο Μάντζαρης: "Πάμε στο ΟΑΚΑ για να τους..."!

Σίγουρος ο Μάντζαρης: "Πάμε στο ΟΑΚΑ για να τους..."!

Τι δήλωσε ο Έλληνας άσος, λίγο πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

Με μία απώλεια, αυτή στο Μιλάνο, την εβδομάδα των διπλών αγώνων, ο Ολυμπιακός διατηρήθηκε στη 2η θέση, όπου πλέον βρίσκεται χωρίς «συγκάτοικο», καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης, ανέβηκε στο «ρετιρέ», δίπλα στην ΤΣΣΚΑ. Η πρώτη νίκη μετά από τρεις ήττες από την Μπάμπεργκ ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού, αποτέλεσε το... restart που ζήτησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλους και πλέον τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ, διακυβεύεται το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Α1, στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό. Εχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιφέρεια απέναντι στη γερμανική ομάδα (αγωνίστηκε 26 λεπτά), ο Βαγγέλης Μάντζαρης απέδωσε στην υπεροχή στα επιθετικά ριμπάουντ τη νίκη, στη χαλάρωση την ήττα στο Μιλάνο και τόνισε πως το +25 στη «μητέρα των μαχών» στο ΣΕΦ δεν αλλάζει το στόχο του Ολυμπιακού την ερχόμενη Δευτέρα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (30/1, 21:00). «Πάμε για να νικήσουμε» δήλωσε ο Μάντζαρης στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ) και στο Πρακτορείο Sport.

Με 2/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανάμεσα σε άλλα, αλλά κυρίως με την πιεστική άμυνά του, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ήταν από τους παίκτες του Ολυμπιακού με θετικό πρόσημο κόντρα στην Μπάμπεργκ. «Η Μπάμπεργκ είναι καλή ομάδα, αρκετά δουλεμένη. Ξέραμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε από την ήττα που κάναμε στο Μιλάνο και κατά κύριο λόγο πιστεύω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι,» σχολίασε αρχικά ο Περιστεριώτης γκαρντ.

«ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ Ο ΜΠΙΡΤΣ»

Έπαιξε ρόλο η ανανέωση επιθέσεων, τα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε ο Ολυμπιακός; «Σίγουρα το είχαμε πει; «Τα επιθετικά ριμπάουντ μας δίνουν περισσότερες επιθέσεις, σε γεμίζουν αυτοπεποίθηση, ο Κεμ (σ.σ. Μπιρτς) σε αυτό είναι εκπληκτικός και πιστεύω πως ήταν σημείο ?κλειδί? για το θετικό αποτέλεσμα,» εξήγησε και πρόσθεσε: «Ήμασταν καλοί στην άμυνα στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο δεν ήμασταν τόσο καλοί. Τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν αυτά που μας έδωσαν το κάτι παραπάνω για να φτάσουμε στη νίκη. Ήταν το έναυσμα? οι λεπτομέρειες».
Παναθηναϊκός; Τι σημαίνει 

«ΧΑΛΑΡΩΣΑΜΕ ΛΙΓΟ»

Που αποδίδει την απρόσμενη ήττα από την Αρμάνι στο Μιλάνο; Ίσως σε... έπαρση λόγω του νικηφόρου σερί; «Δεν νομίζω πως τα παιδιά σε αυτή την ομάδα είναι γενικά παιδιά που ψηλώνουν εύκολα εδώ πέρα, όσο είμαι εγώ στην ομάδα τουλάχιστον. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Μπορεί να χαλαρώσαμε λίγο... δεν ξέρω. Δεν πρέπει να γίνεται έτσι, αλλά τι να κάνουμε... έτσι είναι ο αθλητισμός. Βλέπουμε ότι ο καθένας χάνει παντού στη φετινή Euroleague, με το νέο σύστημα διεξαγωγής. Έτσι είναι ο αθλητισμός».


«ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΑΚΑ»

Στον Ολυμπιακό μετρούν αντίστροφα για το τρίτο κατά σειρά ντέρμπι «αιωνίων» μέσα στο Ιαναουάριο, για πρώτη φορά, στην έδρα του Παναθηναϊκού. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 88-63 στο ΣΕΦ για τη 2η αγωνιστική της Α1 και διατηρούν το πλεονέκτημα έδρας ακόμη και με ήττα μέχρι -24. «Εμείς δεν πάμε στο ΟΑΚΑ για να μη χάσουμε με 25 πόντους. Πάμε για να νικήσουμε. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη σημασία. Ξέρουμε τι διακυβεύεται. Δεν έχουμε ξεχάσει το παιχνίδι που χάσαμε στην έδρα μας για το Κύπελλο και γι? αυτό στο ΟΑΚΑ έχουμε στόχο να δείξουμε τον καλό μας εαυτό,» έσπευσε να εξηγήσει ο Μάντζαρης.


Πως θα διαχειριστεί ο Ολυμπιακός τη συνέχεια μετά το restart απέναντι στην Μπάμπεργκ; «Το παιχνίδι στο Καζάν που ακολουθεί στη Euroleague είναι πολύ μακρινό. Εμείς τώρα έχουμε στο μυαλό μας μόνο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Θέλουμε το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ. Μετά θα ασχοληθούμε με τον αγώνα απέναντι στην Ούνιξ, όπου όπως πάντα κι εκεί θα πάμε για να νικήσουμε,» κατέληξε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags