Facebook Pixel Ο ΠΑΟΚ δεν είναι... ΑΕΚ!
| 2017-01-29 21:14:00

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι... ΑΕΚ!

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι... ΑΕΚ!

Γιατί τα έδειξε ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης στο Αγρίνιο, όπου κεντούσε και το 0-1 δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του παιχνιδιού. Ο SportDog αναλύει και συγκρίνει καταστάσεις.

Να θέσουμε εξ αρχής κάποια δεδομένα. Η Ξάνθη είναι 3η στη βαθμολογία με 32 βαθμούς, ενώ ο Παναιτωλικός 11ος με 19. Γιατί τα αναφέρουμε αυτά; Σε δύο ματς της 18ης αγωνιστικής είδαμε δύο από τους αποκαλούμενους... Big 4, να μένουν με παίκτη λιγότερο, αλλά μία από αυτές κατάφερε να ανταποκριθεί στις συνθήκες και να επιβεβαιώσει, ότι είναι μεγάλη ομάδα.

Αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ που αν και έμεινε με 10 παίκτες με την αποβολή του Κλάους στο 32', κατάφερε να πάρει τη νίκη με γκολ του Μυστακίδη στο 62'. Η ΑΕΚ όμως στην Ξάνθη που απώλεσε τον Γκάλο από το 6ο λεπτό δεν μπόρεσε να χτυπήσει το παιχνίδι και αρκέστηκε στην ισοπαλία. Πάλι καλά που δεν έχασε, δεδομένων των αποτελεσμάτων προ Χιμένεθ. Με αυτόν τον τρόπο σχολιάστηκε από πολλούς η νέα γκέλα της Ένωσης στα Πηγάδια. Μιλάμε καθαρά ποδοσφαιρικά τώρα, όχι από οπαδική σκοπιά. Τα ίδια θα λέγαμε και αν ο ένας ήταν στη θέση του άλλου. Το ξεκαθαρίζουμε, γιατί πολλοί θα οργιάσετε στα σχόλια, γιατί πολύ απλά δεν διαβάζετε τί σας γράφουμε.

Οι Θεσσαλονικείς λοιπόν τα έδειξαν στο Αγρίνιο σε αντίθεση με τους «κιτρινόμαυρους» εξάδελφους. Θα αντιφέρουν εύλογα οι ΑΕΚτζήδες, ότι η Ξάνθη είναι δυνατότερος αντίπαλος (το γράψαμε και στον πρόλογο). Ναι αλλά η Ένωση, δεν μπόρεσε να τα καταφέρει, ούτε στην έδρα του Παναιτωλικού, όπου προηγήθηκε 1-2 στο ημίχρονο και αντί να διατηρήσει το υπέρ της σκορ, ηττήθηκε στο τέλος από γκολ του Μάκου. Συν τοις άλλοις η Ένωση στα Πηγάδια παράτησε εντελώς το παιχνίδι. Φάση δεν έκανε παιδιά. Πάσχιζε μπας και κερδίσει κάποιο στημένο, για να εκμεταλλευτεί τους κεφαλοσφαιριστές της, όπως ο Λαμπρόπουλος. Μεσοεπιθετικά δεν υπήρχε, ούτε όταν αποκαταστάθηκαν οι ισορροπίες.

Είναι δυνατόν λοιπόν μία μεγάλη ομάδα να περιμένει από τους αμυντικούς, για να νικήσει; Όχι βέβαια! Ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο κεντούσε. Παρήγαγε ευκαιρίες και το 0-1 είναι πολύ πλασματικό σκορ για την εικόνα του ματς που έπρεπε να λήξει 0-5!

Κοντολογίς, τα συμπεράσματα που βγαίνουν, είναι ότι ο ΠΑΟΚ με παιχνίδι λιγότερο βρίσκεται στην 5η θέση με 29 βαθμούς και θα βρίσκεται χαλαρά στα πλέι οφ. Να κάνουμε και μία πρόβλεψη; Θα πάρει και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ άραγε, τί θα κάνει;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags