Facebook Pixel «Όλα εδώ πληρώνονται», λένε οι ΑΕΚτζήδες στους Ολυμπιακούς για το χέρι του Πατίτο!
| 2017-04-16 16:39:00

«Όλα εδώ πληρώνονται», λένε οι ΑΕΚτζήδες στους Ολυμπιακούς για το χέρι του Πατίτο!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Όλα εδώ πληρώνονται», λένε οι ΑΕΚτζήδες στους Ολυμπιακούς για το χέρι του Πατίτο!

Δεν δικαιούνται να μιλάνε για διαιτησία. Ποιο ήταν το επιχείρημα των οπαδών της Ένωσης για τις φωνές των Πειραιωτών στο πρώτο ματς των ημιτελικών του Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στην πρώτη αναμέτρηση των ημιτελικών του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό και με τα δύο γκολ στο Καραϊσκάκη πήρε ισχυρότατο προβάδισμα πρόκρισης για τον επαναληπτικό της 26ης Απριλίου!

Οι γηπεδούχοι πάντως έφυγαν με πολλά παράπονα από τη διαιτησία σε εκείνο το παιχνίδι, το οποίο θα μείνει στην ιστορία για το ξύλο που έφαγαν παίκτες των Πειραιωτών από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού βράζουν επίσης για το δεύτερο γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ, το οποίο προήλθε από φάουλ του Λάζαρου στον Ρέτσο που δεν δόθηκε, ενώ ο Πατίτο που το σημείωσε ακούμπησε τη μπάλα με το μπράτσο του χεριού του.

Αν και ήταν μία φάση πολύ δύσκολη για τον διαιτητή και τους επόπτες, οι οπαδοί της ΑΕΚ στην πλειοψηφία τους, παραδέχτηκαν την ύπαρξη παράβασης εκ μέρους του Αργεντινού επιθετικού. Αν κάνετε μία πρόχειρη αναζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα το δείτε αυτό.

Οι ΑΕΚτζήδες όμως σε συζητήσεις που έχουν με φίλους τους Ολυμπιακούς, τούς λένε, ότι η ομάδα τους, πληρώνει όλα όσα υπέστησαν άλλες ομάδες σε αναμετρήσεις με τους «ερυθρόλευκους», όλα αυτά τα χρόνια της κυριαρχίας τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ειδικά η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, έχει φάει με το κουτάλι την αδικία. Για τις αναμετρήσεις της Ένωσης με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, οι ΑΕΚτζήδες κάνουν συγκεκριμένες αναφορές.

Θυμούνται πως η ΑΕΚ αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς των ημιτελικών της σεζόν 2004-2005. Η Ενωση αν και καλύτερη έχασε 0-1 στην έδρα της. Στη ρεβάνς η ΑΕΚ επικράτησε 0-1 με γκολ του Λυμπερόπουλου, σε μία αναμέτρηση που έπρεπε να είχε επικρατήσει με μεγαλύτερο σκορ και να έπαιρνε την πρόκριση. Αλλά οι επόπτες έκοψαν επανειλημμένες φορές λανθασμένα τους «κιτρινόμαυρους» ως οφσάιντ, ενώ στο 55' ο Σέζαρ αποβλήθηκε. Ο Δικέφαλος άντεξε μέχρι το 90', το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου εκεί με παίκτη λιγότερο λύγισε, ηττήθηκε και απεκλείστη.

Οι ΑΕΚτζήδες θυμούνται επίσης το πρωτάθλημα του 2008, όταν η ομάδα τους το κέρδισε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά το έχασε επειδή ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο CAS για την υπόθεση Βάλνερ. Όλοι οι οπαδοί της, από τότε υπενθυμίζουν στους φίλους, Ολυμπιακούς, την ατάκα του Σωκράτη Κόκκαλη, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τιμωρηθεί τη σεζόν 2004-2005 για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη με αφαίρεση βαθμών. «Οι αγώνες και τα πρωταθλήματα, πρέπει να κρίνονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους», είχε εκφράσει ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος 3 χρόνια ξέχασε τί είχε πει, κάτι που οδηγεί τους Ενωσίτες στο να πιστεύουν, ότι στο λιμάνι λένε διάφορα ανάλογα με το συμφέρον το δικό τους και όχι του συνόλου, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις πράξεις τους.

Οι οπαδοί της ομάδας του Δικέφαλου αετού, φέρνουν ένα ακόμα παράδειγμα στη μνήμη τους, το οποίο είναι ακόμα πιο πρόσφατο! Θυμούνται πως αποκλείστηκε η ομάδα τους πριν από δύο χρόνια από το Κύπελλο στον προημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Το πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη έληξε 1-1, η διαιτησία στέρησε από την ΑΕΚ τη νίκη, κόβοντας δύο φορές με ανύπαρκτο οφσάιντ τους παίκτες της, ενώ έβγαιναν τετ α τετ με τον Μέγερι. Στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Χάρα, σε μία φάση που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν ο σκόρερ χρησιμοποίησε χέρι. Έγιναν επεισόδια όμως, το ματς διακόπηκε και η ομάδα του Πειραιά, πήρε τη νίκη στα χαρτιά μαζί με την πρόκριση στον τελικό.

Εκτός από παραδείγματα με θύμα την ομάδα τους, οι ΑΕΚτζήδες θυμούνται επίσης, πως ο Ολυμπιακός πήρε το Κύπελλο το 2013. Ο τελικός με τον Αστέρα Τρίπολης έμεινε στην ιστορία για το χέρι του Μανιάτη που απέκρουσε σαν τερματοφύλακας τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Για αυτά και για άλλα πολλά, οι ΑΕΚτζήδες στις συζητήσεις που κάνουν με φίλους τους, Ολυμπιακούς, λένε, ότι τώρα τα πληρώνουν! Γιατί η ζωή κάνει κύκλους...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags