Facebook Pixel Αυτός ανήκει στην 3άδα των καλύτερων προπονητών στον κόσμο – Δεν πάνε καλά, μόνο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ!
| 2017-05-12 09:45:00

Αυτός ανήκει στην 3άδα των καλύτερων προπονητών στον κόσμο – Δεν πάνε καλά, μόνο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ!

Αυτός ανήκει στην 3άδα των καλύτερων προπονητών στον κόσμο – Δεν πάνε καλά, μόνο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ!

Τρομερό σχόλιο Αλέφαντου για την «ασπρόμαυρη» επιτυχία, τις «συμμαχίες» στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ποιον κόουτς κράζει και ποιον αποθεώνει;

Πριν πάμε στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, να πω δυο λόγια για τα πλέι οφ. Ακούω που λένε ότι το Κύπελλο που πήρε ο ΠΑΟΚ θα του κάνει κακό για τα πλέι οφ. Δεν πάνε καλά. Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλη επιτυχία, καλό θα του κάνει αυτή η επιτυχία. Καθάρισε, το γλέντησε, πήρε τρόπαιο που είχε να πάρει πολλά χρόνια. Οι άλλοι δεν μετράνε, μόνο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ φέτος. Αυτοί είναι οι δύο τροπαιούχοι. Οι άλλοι έμειναν απ' έξω.

Αν δεν τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ θα οφείλεται στη δυναμικότητα της ομάδας του. Όχι στο Κύπελλο που πήρε, έτσι όπως το πήρε. Εγώ τα ανέλυσα στην προηγούμενη στήλη, το Κύπελλο ήταν του επόπτη και του Ίβιτς. Στα πλέι οφ μπορούν να γίνουνε τα πάντα διότι οι ομάδες δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους. Δεν υπάρχει η μεγάλη ομάδα. Σε όλα τα ματς μπορεί να έρθει 1-Χ-2.

Όσον αφορά τη συμμαχία των τριών, δεν υπάρχει πια, ήδη έσπασε. Αυτούς τους ένωσε ο Ολυμπιακός και η έχθρα τους στον Μαρινάκη. Τέτοιες συμμαχίες δεν υπήρξαν ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν γίνεται να υπάρχουν. Είναι καταδικασμένα να αποτύχουν αυτά. Και ειδικά όταν μπλέκει και η πολιτική μέσα.

Πάμε τώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ρεάλ-Γιουβέντους δεν υπάρχει φαβορί, όποιοι λένε φαβορί τη Ρεάλ δεν βλέπουν Γιουβέντους φέτος. Σας έχω πει πολύ καιρό πριν για τη Γιουβέντους, την μπάνισα από νωρίς. Θεωρώ τον Αλέγκρι με τον Κόντε τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο φέτος. Ζιντάν προπονητής δεν υπάρχει. Η Ρεάλ προχωράει με τους πολύ καλούς παίκτες που έχει. Ο Αλέγκρι όμως έφτιαξε φοβερή Γιουβέντους.

Στηνόταν η Μονακό του Ζαρντίμ λάθος, με ανοικτές τις γραμμές, τη νίκησε μέσα έξω η Γιούβε. 100 φορές να ξαναπαίξουν, θα περάσει η Γιουβέντους του Αλέγκρι.

Αυτά που κάνει ο Αλέγκρι φέτος είναι για σεμινάριο. Όπως και ο Κόντε με το 5-3-2 που πήρε το πρωτάθλημα στην Αγγλία και σας μίλαγα γι' αυτόν από το καλοκαίρι.

Έπαιξε με 3 στόπερ απέναντι στη Μονακό, Μπαρτσάλι-Μπονούτσι-Κιελίνι. Και με Μπουφόν πίσω τους, άντε βάλε γκολ. Ντάνι Άλβες τον ανέστησε ο Αλέγκρι, πάνω-κάτω, μία μπακ, μία εξτρέμ. Από την άλλη Σάντρο πάντα, είτε παίζει η Γιουβέντους 5-3-2, είτε 4-4-2.

Δύο κόφτες, Κεντίρα ο οποίος χτύπησε νωρίς και έπαιξε ο Μαρκίσιο, και Πιάνιτς, σπουδαίοι κόφτες. Μπροστά τους Ντιμπάλα. Μάντζουκιτς σε ρόλο που ο Αλέγκρι έφτιαξε έτσι, χαφ, μπροστά από τον μπακ Σάντρο! Να γίνεται και εξτρέμ. Ποιος, ο σέντερ φορ Μάντζουκιτς. Ιγκουαίν στράικερ μπροστά. Αυτή η ομάδα ισορροπημένη, άμυνα και επίθεση, πήρε το πρωτάθλημα στην Ιταλία και πάει να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ατλέτικο ήταν εκπληκτική στο πρώτο μισάωρο, είδα έναν Σιμεόνε από τα παλιά. Ανήκει μέσα στην τριάδα των καλύτερων προπονητών στον κόσμο. Έκανε το 2-0 με θέαμα, με σφικτές γραμμές, με το κλασικό 4-4-2 του Σιμεόνε, έφτασε κοντά στο θαύμα της ανατροπής. Όμως ένα απίστευτο λάθος τριών αμυντικών που τους πέρασε σαν... να μην πω ο Μπενζεμά, απαράδεκτο λάθος, έφερε το γκολ στη Ρεάλ και εκεί τελείωσε η πρόκριση.

Η Ρεάλ έχει παικταράδες, μπορεί να πάρει άλλο ένα Τσάμπιονς Λιγκ με τους παίκτες της. Μαρσέλο, Ράμος πολύ ανεβασμένος, Μόντριτς πολύ καλός, Κρόος πολύ καλός, ανεβασμένος εκπληκτικά ο Ίσκο και ο Μπενζεμά, ο δε Ρονάλντο είναι πάντα Ρονάλντο. Δεν ξέρω αν συνέλθει ο Μπέιλ. Από πλευράς τακτικής θα δούμε τον πιο ενδιαφέρον τελικό που θα μπορούσαμε να δούμε φέτος.

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags