Facebook Pixel Sportdog.gr | Ιστορική ταπείνωση: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον ΠΑΟ μέσα στο σπίτι του με 46 πόντους διαφορά!
| 2017-10-14 13:38:00

Ιστορική ταπείνωση: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον ΠΑΟ μέσα στο σπίτι του με 46 πόντους διαφορά!

Sportdog Team
Ιστορική ταπείνωση: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον ΠΑΟ μέσα στο σπίτι του με 46 πόντους διαφορά!

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε το ντέρμπι αιωνίων για την Α1 Γυναικών στο μπάσκετ με το τελικό 33-79 να τα λέει όλα.

Από την αρχή φάνηκε η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων όσο και αν προσπάθησε ο Παναθηναϊκός. Ο γυναίκες του Ολυμπιακού έδειξαν την ποιότητά τους και ξεδίπλωσαν το πλούσιο ταλέντο τους και το τελικό 33-79 μιλάει από μόνο του για την εξέλιξη του αγώνα. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν σε όλο πρωτάθλημα με πολύ νεανική ομάδα κάτι που δικαιολογεί εν μέρη τη σημερινή συντιβή του.

Φυσικά το ματς ήταν ντέρμπι μόνο στα χαρτιά αφού υπήρχε εξ αρχής καθαρό φαβορί για τον αγώνα. Ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής την προηγούμενη σεζόν ενώ ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε τελευταία στιγμή την παρουσία του στο πρωτάθλημα.

Το ματς

Αφεντικό απ' την αρχή

Εκρηκτικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό που στα πρώτα 5 λεπτά έτρεξε ένα σερί 13-2. Αυτό αφύπνισε κάπως τους γηπεδούχους. Η Τσινέκε έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να κρατήσει την ομάδα της κοντά στο σκορ, αφού μέχρι εκείνο το σημείο είχε 7 πόντους.

Το σκορ ήταν στο 9-13 και μύριζε... ντέρμπι αλλά ο Ολυμπιακός αποφάσισε να καθαρίσει το παιχνίδι από νωρίς και να μη δώσει δικαιώματα.

Αρχικά αυξάνει τη διαφορά γράφοντας το 9-13, το οποίο ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου και μετά ήταν καταιγιστικός.

Χρειάστηκαν 3 λεπτά για να δούμε καλάθι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι δεν σταμάτησαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους μόλις πήραν φόρα. Το σερί έφτασε στο 17-0 με τη διαφορά πάνω να είναι πάνω από 20 πόντοι.

Όπως είπαμε η Τσινέκε ήταν εκείνη που προσπαθούσε από πλευράς Παναθηναϊκού και έτσι μείωσε σε 12-30. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να δώσει ώθηση την ομάδα της και το ματς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (15-38).

Κυρίαρχος μέχρι το τέλος

Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά ξέφυγε ακόμη περισσότερο και ο Παναθηναϊκός υπέστη ιστορική ήττα με 46 πόντους διαφορά. Χωρίς να αφήσει το πόδι από το γκάζι ο Ολυμπιακός συνέχισε να διευρύνει το σερί του και να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος.

Στο 29' βρέθηκε στο +40 με το σερί εκείνη τη στιγμή να είναι στο 10-0. Από εκεί και πέρα όλα συνεχίστηκαν στο ίδιο ρυθμό με χωρίς να αλλάξει κάτι. Απλά οι φιλοξενούμενες συνέχιζαν να σκοράρουν και να αυξάνουν τη διοφρά.

Το τελικό 33-79 δείχνει την ποιότητα και το ταλέντο που έχει η ομάδα του Ολυμπιακού, ωστόσο, δικαιολογείται εν μέρη από το ρόστερ που διαθέτει ο Παναθηναϊκός αυτή τη σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 9-19, 15-38, 19-62, 33-79


Οι πόντοι των δύο ομάδων


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κασδάγλη 6, Τσινέκε 13, Ακρίβου, Τσέτα 2, Κοίλια Π., Κοίλια Ν., Μπρούλια, Γκαγκανάτσου, Νούλα, Κακαρά, Εζέτσα 12, Κακούρη 


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μάζιτς 14, Σταμάτη 8, Σπυριδοπούλου 6, Κοσμά, Μπαλτά, Νικολοπούλου 7, Χαλιβέρα 3, Σωτηρίου 8, Καλτσίδου 17, Άντερσον 10, Μακόλι 6


Δείτε πώς το sportdog.gr μετέδωσε live την εξέλιξη του αγώνα κάνοντας "κλικ" ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags