Facebook Pixel "Εξυπνος ο Μανωλάς, θα παραιτηθεί, θα φύγει μόνος"!
Ποδόσφαιρο
| 2016-08-23 15:45:00

"Εξυπνος ο Μανωλάς, θα παραιτηθεί, θα φύγει μόνος"!

του Γιώργου Κτενά
"Εξυπνος ο Μανωλάς, θα παραιτηθεί, θα φύγει μόνος"!

Ο πολύπειρος δημοσιογράφος τού "κιτρινόμαυρου" ρεπορτάζ, Διονύσης Αβούρης, σχολιάζει το διάλογο - φωτιά με παράγοντα του Ολυμπιακού - «Πρέπει να τελειώσει το θέμα γρήγορα»!

Τεράστιο θέμα έχει προκύψει για τον Στέλιο Μανωλά στην ΑΕΚ, μετά από τις αποκαλύψεις που έγιναν χθες το βράδυ στην εκπομπή Δίκη, του Κυριάκου Θωμαΐδη.

Ο SportDog επικοινώνησε με έναν άνθρωπο που παρακολουθεί το ρεπορτάζ της ΑΕΚ τα τελευταία 50 χρόνια, τον ιστορικό διευθυντή της εφημερίδας Ώρα για Σπορ, Διονύση Αβούρη, προκειμένου να σχολιάσει το γεγονός.

Ο πεπειραμένος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην ιστορία που κουβαλάει τόσο σαν ποδοσφαιριστής όσο και σαν προπονητής στην ΑΕΚ ο Στέλιος Μανωλάς, αλλά περιμένει να βγάλει ο ίδιος από τη δύσκολη θέση την Ένωση και να παραιτηθεί.

Ακόμα, σχολίασε ότι υπάρχει ηθικό θεμα για την παραμονή του στην ομάδα, ενώ αποκάλυψε ότι το ζήτημα απασχολεί έντονα από χθες το βράδυ τα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ. Χαρακτήρισε τον Μανωλά ως σημαία της ομάδας και μυαλωμένο παιδί, αλλά τόνισε ότι ο καθένας γράφει τη δική του ιστορία με τις ενέργειές του.

Τέλος, έκανε και αγωνιστικό σχόλιο για την ΑΕΚ, τονίζοντας πως πρόκειται για ομάδα με ρόστερ Γ΄ Εθνικής, που αν δεν ενισχυθεί δεν μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα.

Κύριε Αβούρη, παρακολουθείτε το ρεπορτάζ της ΑΕΚ κοντά στα 50 χρόνια. Ποιο είναι το σχόλιό σας για όσα έχουν αποκαλυφθεί και αφορούν τον Στέλιο Μανωλά.

"Ο Μανωλάς είναι διαχρονικά ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Και πρόσφατα συνέβαλε σημαντικά στην κατάκτηση του Κυπέλλου, σαν προπονητής. Είναι διαχρονική προσωπικότητα για την ομάδα. Ωστόσο αυτό που συνέβη με τις αποκαλύψεις, δημιουργεί σοβαρό ζήτημα".

Υπάρχει δηλαδή ηθικό θεμα με την παραμονή του στην ΑΕΚ;

"Προφανώς και υπάρχει ηθικό θέμα. Κάτι πρέπει να γίνει, είτε από τον ίδιο είτε από την ομάδα, δεν μπορεί να σκεπαστεί αυτό το θέμα".

Μπορούμε να μεταφέρουμε ποιες είναι οι σκέψεις που υπάρχουν στην ΑΕΚ, γνωρίζετε κάτι περισσότερο;

"Αυτό που ξέρω είναι πως από χθες συζητιέται το θέμα στα υψηλά κλιμάκια της ΑΕΚ και έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Η ιστορία, όμως, είναι στο τι θα γίνει τελικά. Ο Μανωλάς είναι έξυπνος άνθρωπος και πιστεύω ότι θα διευκολύνει την ΑΕΚ. Άποψή μου δηλαδή είναι πως πρέπει να φύγει από μόνος του, να παραιτηθεί. Είναι δύσκολο να μπορέσει να συνεχίσει ή να σκεπαστεί το θέμα όπως γινόταν μέχρι σήμερα".

Μπορεί μία τόσο μεγάλη αποκάλυψη να χαλάσει τη σχέση του με τους οπαδούς;

"Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε λεπτή και δύσκολη θέση. Αντιλαμβανεστε γιατί, καθώς πρόκειται για σημαία της ομάδας. Και πήγε, σα σημαία, ακόμα πιο ψηλά όταν πήρε το Κύπελλο πριν από λίγους μήνες. Η ΑΕΚ είναι σε κρίση μετά από αυτή την αποκάλυψη. Γι΄ αυτό και πρέπει να τελειώσει το θέμα γρήγορα. Ο καθένας γράφει τη δική του ιστορία και ο Μανωλάς το έχει κάνει τόσο σαν προπονητής όσο και σαν ποδοσφαιριστής. Αλλά αυτό που συνέβη τώρα είναι φρέσκα κουλούρια".

Πολλοί θυμήθηκαν το γεγονός ότι και ο ίδιος έφτασε δύο φορές κοντά στον Ολυμπιακό, αλλά δεν προχώρησε η μεταγραφή...

"Αρνήθηκε να πάει στον Ολυμπιακό και τιμήθηκε από την ΑΕΚ ανάλογα. Οι παλιότεροι το θυμούνται περισσότερο, αλλά όπως είπαμε υπάρχουν φρέσκα κουλούρια τώρα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες, έχει προσφέρει τα μέγιστα. Γι΄ αυτό και η θέση που μπορεί να πάρει ένας ΑΕΚτζής είναι πολύ δύσκολη. Δεν μπορεί να εκφραστεί ανοιχτά και να πάρει εύκολα θέση δηλαδή κάποιος, αλλά πιστεύω ότι ο ίδιος ο Στέλιος, που είναι μυαλωμένο παιδί, θα διευκολύνει την ομάδα".

Στα αγωνιστικά, πώς βλέπετε την ομάδα του Κετσπάγια;

"Η ΑΕΚ είναι πολύ αδύναμη. Παρακολουθώ την ομάδα πάνω από μισό αιώνα. Αυτό που βλέπουμε τώρα, είναι η ΑΕΚ της Γ΄ Εθνικής. Με την προσθήκη του Ουκρανού στην άμυνα, δεν άλλαξε τίποτα γιατί οι υπόλοιποι 10 είναι ίδιοι. Έχασε και τον Μπαρμπόσα, που ήταν πολύτιμη μονάδα. Η ΑΕΚ ενισχύθηκε σε όλες τις γραμμές, αλλά όχι στα άκρα. Δεν έχει άκρα. Ένας από τους λίγους που έχει για τα άκρα, είναι ο Πλατέλλας κι αυτό νομίζω τα λέει όλα. Μέχρι να δούμε τι θα κάνει και ο Αλμέιδα στην επίθεση, αλλά μοιάζει αδύναμη επιθετικά".

Δηλαδή πού χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα;

"Να πάρει σέντερ μπακ, που διαβάζω ότι θέλει ο Κετσπάγια, αλλά να πάρει και δύο ακραίους. Γι΄ αυτό η ΑΕΚ είναι δύσκολη στο γκολ και δεν είχε το ανάστημα να προκριθεί στα ματς με τους Γάλλους: Δεν έχει ακραίους. Περίμενα η ΑΕΚ να ενισχυθεί περισσότερο. Έμεινε πίσω αγωνιστικά. Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκαν και ο Ολυμπιακός, ανεξάρτητα από ό,τι λένε, πάντα έχει καλό υλικό στο ρόστερ του. Υστερεί η ΑΕΚ γιατί δεν έχει ταχύτητα στην επίθεση. Μακάρι να πηγαίνει για πρωτάθλημα, όπως λένε. Αλλά όταν ήμουν νέος στο ρεπορτάζ, λέγαμε από τον Ιούνιο ότι πάμε για πρωτάθλημα και το παίρναμε. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά δεν βλέπω την ΑΕΚ να μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα ακόμα κι αν αλλάξει η ΕΠΟ. Αν ενισχύθει, τότε μπορεί να το κάνει".

Εσείς περίμενε κάποια μεταγραφή μέχρι τη λήξη της προθεσμίας;

"Περιμένω εκτός από στόπερ να δω να παίρνει και δύο ακραίους επιθετικούς. Ο Μπακασέτας δεν είναι ακραίος, είναι κλασικό δεκάρι. Γιατί να τον αξιοποιήσει ως αντι-Μπραμπόσα, όπως γράφουν; Δεν έχει εκρηκτικότητα, να βγαίνει μπροστά δηλαδή όταν η ΑΕΚ βρίσκεται στην άμυνα. Μπορεί βέβαια να κάνει ζημιά με αριστερό σουτ έξω από την περιοχή. Οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ γνωρίζουν καλύτερα, αλλά πιστεύω ότι έχουν ήδη καθυστερήσει. Το πρωτάθλημα έπρεπε να είχε ξεκινήσει ήδη και η ομάδα φωνάζει ότι χρειάζεται ενίσχυση".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags