Facebook Pixel "Ο επόμενος φεύγει από τον Ολυμπιακό με 27 εκατ. ευρώ – Να δούμε αν αυτός θα γίνει ο... νέος Ρέτσος"!
| 2017-09-07 21:15:00

"Ο επόμενος φεύγει από τον Ολυμπιακό με 27 εκατ. ευρώ – Να δούμε αν αυτός θα γίνει ο... νέος Ρέτσος"!

του Γιώργου Κτενά
"Ο επόμενος φεύγει από τον Ολυμπιακό με 27 εκατ. ευρώ – Να δούμε αν αυτός θα γίνει ο... νέος Ρέτσος"!

Ο «κόκκινος» δημοσιογράφος, Χριστόφορος Ευαγγελάτος, σχολιάζει στο sportdog.gr τις κινήσεις των πρωταθλητών στο παζάρι. Τι πιστεύει για Καπίνο και πώς βλέπει τον Χάσι.

Την πόρτα σε μεγάλες συμφωνίες άνοιξε ο Ολυμπιακός με την πώληση του Παναγιώτη Ρέτσου, με αποτέλεσμα ο επόμενος νεαρός που θα πωληθεί να αυξήσει κι άλλο τα ποσά που ζητάνε και παίρνουν πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Αυτό σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος, συμπληρώνοντας ότι αποτελούσε μονόδρομο για τον Ολυμπιακό η πώληση του 19χρονου στόπερ.

Ακόμα, ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις μεταγραφές που έγιναν στο τέλος της περιόδου, την παρουσία του Χάσι στο Λιμάνι, αλλά και τον Στέφανο Καπίνο που μάλλον είναι ο αδικημένος του φετινού καλοκαιριού...

"Ήταν μονόδρομος η πώληση του Ρέτσου με αυτά τα λεφτά. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση που ελληνική ομάδα έσπασε το φράγμα των 20 εκατ. ευρώ. Η μεταγραφή μπορεί να φτάσει τα 21, 22 εκατ. ευρώ, πρόκειται για σημαντική εξέλιξη και μεγάλη υπόθεση προσωπικά για τον Ρέτσο", σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος και συμπλήρωσε για τον 19χρονο αμυντικό:

"Ήταν μεγάλο κέρδος για τον ποδοσφαιριστή που σε όλη τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, μπόρεσε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Ήταν προσγειωμένος, δούλεψε, βελτιώθηκε. Είναι προσγειωμένο παιδί, δεν περιμένω να τον επηρεάσει αυτός ο χορός των εκατομμυρίων γύρω από τη μεταγραφή του. Είναι συνεσταλμένος, κι αυτό είναι κάτι που το λένε όλοι στου Ρέντη: παρά τα όσα γράφονται και ακούγονται όλο αυτό το διάστημα γύρω από το όνομά του, δεν έχει χάσει την μπάλα".

"Ο επόμενος θα φύγει με 27 εκατ. ευρώ"

Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει με αυτή τη μεταγραφή ότι έχει ανεβασμένο επίπεδο στο managment και ανοίγει οριστικά την πόρτα στις συμφωνίες που κάνουν μόνο οι κορυφαίοι σύλλογοι.

"Είδαμε πως όταν πούλησε τον Μανωλά, το έκανε για 13 + 2 εκατ. ευρώ και δύο χρόνια μετά η Ρόμα συζητάει για να τον πουλήσει με 40 εκατ. Εκείνη την περίοδο δεν μπορούσε ο Ολυμπιακός να φτάσει σε αυτά τα νούμερα για τον Μανωλά, τώρα όμως κάνει την αρχή με τον Ρέτσο. Πλησιάζει τις ομάδες που πουλάνε απευθείας 20 και 25 εκατ. ευρώ τους ποδοσφαιριστές τους και όχι με λιγότερα χρήματα για να αυξήσουν αργότερα την αξία τους. Όταν ο 19χρονος Ρέτσος φεύγει τώρα για 21 - 22 εκατ. ευρώ, ο επόμενος 19χρονος του Ολυμπιακού θα φύγει με 27 εκατ. ευρώ. Αυτό ίσως να είναι το μεγαλύτερο κέρδος, η οικονομική αυτάρκεια που αποκτάει ο Ολυμπιακός και δεν περίμενει, για παράδειγμα τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ. Πολλά χρήματα, κανείς δεν υποστηρίζει το αντίθετο. Ωστόσο καταλαβαίνει κάποιος πως όταν μια ομάδα είναι σε θέση να δώσει με 22 εκατ. ευρώ έναν ποδοσφαιριστή της, δεν περιμένει τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ για να μην αντιμετωπίσει οικονομικό πρόβλημα".

"Να δούμε αν ο Ενγκελς γίνει... Ρέτσος"

Εκτός από το να πουλάει, ο Ολυμπιακός αγοράζει κιόλας ποδοσφαιριστές. Ποια είναι η άποψή σου για τις τελευταίες μεταγραφές;

"Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν να πάρει σέντερ φορ. Πήρε έναν πολλά υποσχόμενο παίκτη, με καλές στατιστικές, που είναι στο χέρι του να διεκδικήσει θέση βασικού γιατί έχει κάποια πλεονεκτήματα: Είναι σε καλή φόρμα από την άποψη της φυσικής κατάστασης και αυτή τη στιγμή έρχεται για να διεκδικήσει τη θέση του βασικού από τον Μπεν, καθώς ο Εμενίκε είναι εκτός. Ο Τζούρτζεβιτς είναι σέντερ φορ περιοχής, πιο "βαρύς" φορ σε σχέση με τα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων επιθετικών που υπάρχουν στον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή. Όσον αφορά το θέμα του Ένγκελς, θεωρώ ότι ήταν επιλογή που δεδομένα θα την έκανε ο Ολυμπιακός. Δηλαδή θα έδινε μέρος των χρημάτων που πήρε από τον Ρέτσο, για να αποκτήσει κεντρικό αμυντικό. Έναν ποδοσφαιριστή που αν μη τι άλλο τον γνωρίζει ο προπονητής τού Ολυμπιακού και δόθηκαν πολλά λεφτά για να αποκτηθεί. Το θέμα είναι αν θα αποκτήσει και την ίδια μεταπωλητική αξία με εκείνη του Ρέτσου, γιατί ήδη το όνομά του έχει βρεθεί σε ρεπορτάζ αγγλικών ομάδων. Με τη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να ανεβάσει και τις δικές του μετοχές".

"Δεν έχει λάβει προβολή ο Καπίνο"

Ποια είναι η μεταγραφή του Ολυμπιακού που έχεις ξεχωρίσει;

"Τον Οφόε, γιατί είναι παίκτης που βοηθάει σε αρκετά σημεία μέσα στο γήπεδο. Αλλά υπάρχει πιστεύω κάποιος που δεν έχει λάβει την ανάλογη προβολή η δική του θετική παρουσία, κι αυτός είναι ο Στέφανος Καπίνο. Στάθηκε βράχος στο παιχνίδι εναντίον της Ριέκα, στο Φάληρο, ενώ ήταν πολύ καλός και στο παιχνίδι της Κροατίας. Και στα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος τα πήγε πολύ καλά, ενώ στο λάθος που έγινε στο παιχνίδι εναντίον της Παρτιζάν, η φάση ήταν δύσκολη. Περνάνε στο ντούκου οι επεμβάσεις του, αλλά έχει βοηθήσει σημαντικά".

Τέλος, θα ήθελα να κάνεις ένα σχόλιο για τον Μπέσνικ Χάσι, μετά από το πρώτο διάστημα της παρουσίας του στον πάγκο του Ολυμπιακού.

"Θα μιλήσω με βάση τα αποτελέσματα και με βάση αυτά τα αποτελέσματα ο στόχος έχει επιτευχθεί. Και μάλιστα με 3 νίκες σε 4 παιχνίδια. Κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα, ούτε αν παίζει καλή μπάλα ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής. Στόχος του καλοκαιριού, σε όλες τις ομάδες, δεν είναι τόσο το να παίξουν σούπερ ποδόσφαιρο, αλλά να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Ο Χάσι με την τακτική που ακολούθησε στον Ολυμπιακό, τον οδήγησε σε 31 εκατ. ευρώ. Κρίνεται επιτυχημένος με βάση τα αποτελέσματα, ειδικά από τη στιγμή που είναι νωπό ακόμα το περσινό πάθημα". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags