Facebook Pixel "Δύσκολο να ξαναπάρουμε το EURO, αλλά όλα γίνονται"
| 2011-08-30 20:24:00

"Δύσκολο να ξαναπάρουμε το EURO, αλλά όλα γίνονται"

"Δύσκολο να ξαναπάρουμε το EURO, αλλά όλα γίνονται"

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έδωσε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, στην οποία αναφέρθηκε στην Εθνική Ελλάδος, τον Φερνάντο Σάντος αλλά και τις εμπειρίες του από το ιταλικό πρωτάθλημα με Τζένοα και Μίλαν.

Ο αμυντικός της Βέρντερ αρχικαλ μίλησε για τους στόχους της Εθνικής, τονίζοντας πως στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν, όπως φάνηκε και στο Euro του 2004 στην Πορτογαλία.

«Ο προπονητής πάντα έχει ένα αποφασιστικό ρόλο σε μια επιτυχημένη ομάδα και φυσικά αυτό ισχύει στην περίπτωση του Φερνάντο Μανουέλ Σάντος», δήλωσε αρχικά ο 23χρόνος άσος και πρόσθεσε:

«Ωστόσο τόσο στις επιτυχίες όσο και στις αποτυχίες, ο προπονητής δεν μπορεί να βάλει γκολ ούτε μπορεί να τα εμποδίσει. Τα πάντα εξαρτώνται από την ομάδα και εμείς έχουμε συγκεντρώσει μια πολύ καλή ομάδα. Το 2004 απλά όλα μας ήρθαν όπως έπρεπε. Η ομάδα αμύνθηκε εξαιρετικά και αξιοποιήσαμε όλες μας τις ευκαιρίες. Φυσικά και θα είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβουμε μια τέτοια επιτυχία αλλά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται».

Ο «Πάπας» στην συνέχεια μοιράστηκε τις πρώτες του εντυπώσεις από την Βέρντερ Βρέμης: «Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Με υποδεχτήκαν υπέροχα στην Βρέμη και μου αρέσει η πόλη. Ακόμα πριν το πρώτο μου παιχνίδι κόντρα στην Καϊζερσλάουτερν ήξερα πως η Bundesliga είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο. Το μόνο που μου μένει, είναι να βρω διαμέρισμα».

Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ έκανε και ένα μίνι-απολογισμό στην καριέρα του μέχρι τώρα: «Εμαθα σημαντικά πράγματα σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα, στην ΑΕΚ, στη Τζένοα και στη Μίλαν και αυτό με βοήθησε στην καριέρα μου. Δεν άλλαξα ομάδες απλά για να κάνω μεταγραφές, αλλά για να αναπτυχθώ σαν παίκτης και να εξασφαλίσω χρόνο συμμετοχής. Προφανώς και θα μπορούσα να μείνω σε κάποια ομάδα για μεγαλύτερο διάστημα αν και θα έπρεπε όλα να γίνουν όπως πρέπει.

Ευχομαι αυτό να γίνει στην Βέρντερ αν και είμαι στην ομάδα αρχικά δανεικός για ένα χρόνο. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα και να βελτιωθώ σαν παίκτης και όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους».

Ο «Πάπας» μίλησε και για το πρωτάθλημα που κατέκτησε πέρυσι στην Ιταλία με τη Μίλαν: «Το να είσαι σε μια ομάδα με συμπαίκτες όπως ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ήταν μεγάλη τιμή για μένα. Φυσικά και αποκόμισα πολλά από αυτή την εμπειρία. Παρατήρησα και έμαθα πολλά».

Ισως η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του Καλαματιανού αμυντικού ήταν στο περσινό Μουντιάλ όταν ο Οτο Ρεχάγκελ του εμπιστεύτηκε το προσωπικό μαρκάρισμα του Λιονέλ Μέσι, αποστολή που ο «Πάπας» έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία: «Ο Μέσι είναι εύκολα ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, γιατί κάνει τα πάντα πιο γρήγορα από οποιοσδήποτε άλλος ποδοσφαιριστής. Δεν θα έλεγα πως ήταν το χάιλαϊτ της καριέρας μου αλλά μια πολύ καλή εμπειρία».

Η Ελλάδα είναι πρώτη και αήττητη στον 6ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2012. Μετά από το πρωτάθλημα Ευρώπης θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας με αντιπάλους τις, Λετονία, Λίχτενσταϊν, Λιθουανία, Σλοβακία και Βοσνία: «Η συμμετοχή σε ένα Μουντιάλ είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή και προφανώς και για μένα. Θεωρώ πως μπορούμε να προκριθούμε αν και όλοι οι αγώνες θα είναι δύσκολοι. Όμως πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και θα τα δώσουμε όλα για να πάμε στο Μουντιάλ του 2014».

Ο Παπασταθόπουλος ρωτήθηκε και για το πόσο δύσκολο είναι για τους ξένους να προφέρουν το όνομα του! «Είναι καλό που και που να βάζεις δύσκολα στους δημοσιογράφους! Σοβαρά, τώρα, το όνομα στην πλάτη της φανέλας μου είναι `Sokratis' και έτσι με αποκαλούν οι σχολιαστές. Το παρατσούκλι μου είναι Πάπας και δεν νομίζω πως αυτό δυσκολεύει κάποιον…».

Πηγή: sentra-goal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags