Facebook Pixel Sportdog.gr | "Είναι... Μίκυ Μάους το ελληνικό ποδόσφαιρο!"
| 2011-11-01 14:00:00

"Είναι... Μίκυ Μάους το ελληνικό ποδόσφαιρο!"

"Είναι... Μίκυ Μάους το ελληνικό ποδόσφαιρο!"

Τις χειρότερες εντυπώσεις έχει αποκομίσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Κρις Κόουλμαν, τονίζοντας πως ήταν απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν γνώριζαν σε ποια κατηγορία θα έπαιζε τελικά η Λάρισα. 

Αναλυτικά όσα είπε στην «Θεσσαλία Τηλεόραση»:

Για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους νομίζω πως αυτή είναι μια νέα κατάσταση. Ειδικά όμως για μένα που προέρχομαι από μια χώρα όπου το ποδόσφαιρο και η ομοσπονδία του, είναι πολύ οργανωμένο. Εκεί οι αποφάσεις παίρνονται γρήγορα, οι τιμωρίες για τους παραβάτες είναι άμεσες, όπως πρέπει να είναι. Είμαι ξαφνιασμένος από όλα αυτά, όχι γιατί δεν ανεβήκαμε ως ομάδα στη Super League, αλλά από την όλη κατάσταση. Το πιο σημαντικό είναι ότι η Ελληνική ομοσπονδία και η Super League δημιούργησαν όλο αυτό τι κακό γιατί άργησαν να αποφασίσουν. Είμαι πάρα πολύ οργισμένος, ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα δεν μπορούσαμε όλοι στην ομάδα να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Είναι πολύ δύσκολο ως προπονητής να χτίσεις, να προετοιμάσεις την ομάδα όταν δεν έχεις έναν στόχο.

Ο στόχος ήταν και μετά δεν ήταν η Super League, ήταν και μετά δεν ήταν η Football League, δεν ξέραμε!!! Αυτό ήταν εξοργιστικό… Στην Αγγλία έχουμε μια έκφραση: «Λέμε Μίκυ Μάους», αυτό σημαίνει φαντασία, καρτούν, όχι αληθινό. Όταν μιλάω με κόσμο στην Αγγλία, με ρωτάνε πως πάει η σεζόν και τους λέω δεν υπάρχει σεζόν, ότι έχουμε δώσει 17 φιλικά παιχνίδια και γελάνε, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Είναι αστείο, δεν είναι σοβαρό. Εμείς αυτούς τους τέσσερις μήνες μέσα στην ομάδα, τα κάναμε όλα σωστά. Οι παίκτες έδειξαν επαγγελματισμό, εντός και εκτός γηπέδου, αλλά η κατάσταση είναι εκτός λογικής. Όχι μόνο για τους φίλους της ΑΕΛ, αλλά και για τους φίλους του ποδοσφαίρου γενικότερα, όταν βλέπουν αυτή την κατάσταση την βρίσκουν γελοία, κι εγώ το ίδιο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συμβαίνει αυτό, δεν μπορώ να το πιστέψω».

Για την ομάδα:

«Ο μεγάλος κίνδυνος για εμάς δεν είναι σωματικός, είναι ψυχολογικός. Τέσσερις μήνες προετοιμασίας είναι μεγάλο διάστημα. Αν θυμηθούμε τα φιλικά προετοιμασίας στα πρώτα 9-10 ματς η ομάδα σημείωνε πρόοδο, έπαιζε φανταστικά, αλλά στα τελευταία 4-5 αρχίσαμε να πέφτουμε. Καταλαβαίνω την ψυχολογία των παικτών. Ήταν μεγάλη η περίοδος προετοιμασίας κι αυτό που χρειαζόμαστε τώρα, είναι να βρούμε και θα την βρούμε, την παλιά μας εικόνα. Ελπίζω από το πρώτο ματς, θα είναι μια μεγάλη σε διάρκεια σαιζόν, δεν θα εξαρτηθούν όλα από το πρώτο ματς, ακόμη κι αν χάσουμε. Και δεν τα βάζω όλα σ' ένα παιχνίδι, γιατί ξέρω πως όλες οι αγωνιστικές θα είναι δύσκολες. Πρέπει να έχουμε υπομονή, πρέπει να βρούμε την «φόρμα» μας και την νοοτροπία μας, όπως ήμαστε λίγα ματς πριν και θα την βρούμε».

Για το αν η ΑΕΛ είναι φαβορί στην Football League:

«Πρέπει να αποδεχτούμε τον τίτλο γιατί είμαστε μεγάλη ομάδα, η μεγαλύτερη στην κατηγορία, με μεγάλη ιστορία και τώρα με πολύ καλούς παίκτες. Πιστεύουμε ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα για την football league, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε και εύκολο έργο. Από τις ομάδες που ξέρω και κυρίως από αυτές που αντιμετωπίσαμε κατάλαβα ότι προετοιμάζονται για να μας σταματήσουν. Δεν προετοιμάζονται για να μας νικήσουν, αλλά για να μην σκοράρουμε και να μην δημιουργήσουμε. Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε υπομονή. Είναι σίγουρο ότι θα κερδίσουμε ματς στα τελευταία 5 ή 10 λεπτά, αυτό δεν έχει καμία σημασία, οι τρεις βαθμοί έχουν. Όπως είδατε και στα φιλικά παίζουμε υπομονετικά, υπάρχει ελευθερία στο παιχνίδι μας, κάποιες στιγμές παίζουμε συναρπαστικό ποδόσφαιρο και πάντα δημιουργούμε ευκαιρίες, αυτά θα είναι σημαντικά. Ξέρω πως δεν θα είναι εύκολα, όλοι λένε ότι δεν θα είναι εύκολο για εμάς κι εγώ το πάω παρακάτω και λέω, είναι αλήθεια, δεν θα είναι ούτε γι’ αυτούς εύκολο να παίζουν εναντίον μας. Είμαι αισιόδοξος, είναι μια νέα πρόκληση κι αισιοδοξώ.

Το δυνατό σημείο κάθε ομάδας, κάθε επιτυχημένης ομάδας είναι η ομοιογένεια. Φυσικά πρέπει να έχεις καλούς παίκτες κι εμείς έχουμε, ειδικά γι’ αυτό το επίπεδο, αλλά αν δεν υπάρχει ομοιογένεια, αν δεν «διαβάζουμε όλοι το ίδιο βιβλίο», ξέχνα το. Δεν σημαίνουν τίποτα οι καλοί παίκτες, αν δεν νιώθουν μαζί, με σωστό συναίσθημα και νοοτροπία, δεν θα πετύχουμε. Δεν περιμένω να πετύχουμε αν οι παίκτες δεν δουλέψουν ομαδικά και αυτό προσπαθώ να «περάσω» στην ομάδα από την αρχή. Είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά ξεπεράστηκαν, αλλά ακόμη και τώρα που βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, αν υπάρξει πρόβλημα με τον οποιονδήποτε, τότε αυτός θα μείνει εκτός ομάδας. Οι οδηγίες είναι αυτές, οι κανόνες είναι αυτοί και οι παίκτες θα πρέπει να «κολλήσουν» μ’ αυτούς».

Για την πρόταση που είχε από την Πόρτσμουθ:

«Ναι είχα επαφή με κάποια ομάδα από την Αγγλία αλλά δεν θα την ονοματίσω, αν και ο πρόεδρος το έκανε. Όταν ήρθα στην ομάδα πριν τέσσερις μήνες είχα πει πως οι παίκτες που θα αποκτήσουμε θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που θα παίζουν στην ΑΕΛ και την ευχαριστούν γι’ αυτό. Αν εγώ έφευγα στους τέσσερις μήνες θα φαινόμουν υποκριτής και δεν είμαι. Δεν έχω πρόθεση να φύγω από την ομάδα και να γυρίσω στην Αγγλία. Όταν φύγω, όποτε και να γίνει αυτό, θα ήθελα να δουλέψω σε άλλη χώρα της Ευρώπης γιατί μου αρέσει να γεμίζω εμπειρίες, να γνωρίζω νέες κουλτούρες».

Για τον κόσμο της ΑΕΛ:

«Δεν μπορώ να υποσχεθώ επιτυχία, δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα, ούτε καν ότι θα ανέβουμε στη Super League. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω ότι καλύτερο μπορώ, ότι θα δώσω όλες μου τις γνώσεις, την καρδιά μου και την ψυχή μου στην δουλειά μου. Θα δώσω τα πάντα στους παίκτες μου, να «χτίσω» μια καλή ομάδα, να δουλεύουμε επαγγελματικά και να προοδεύουμε κάθε μέρα. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να είναι οι φίλαθλοί μας υπερήφανοι για την ομάδα τους…».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags