Facebook Pixel Σούπερ Βέλγιο, "κηδεία" Σκοτσέζων στην Κροατία
| 2013-06-08 00:02:00

Σούπερ Βέλγιο, "κηδεία" Σκοτσέζων στην Κροατία

Σούπερ Βέλγιο, "κηδεία" Σκοτσέζων στην Κροατία

Το Βέλγιο αξιοποίησε το «δώρο» των Σκοτσέζων που κέρδισαν την Κροατία στο Ζάγκρεμπ και απέκτησαν προβάδισμα τριών βαθμών στον 1ο όμιλο αφού επικράτησαν με 2-1 της Σερβίας στις Βρυξέλλες.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» προηγήθηκαν στο 13' με γκολάρα του Κέβιν Ντε Μπρουίν που ανήκει στην Τσέλσι. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Μαρουάν Φελαϊνί σημείωσε το 2-0 από ασίστ του Ντε Μπρουίν. Οι Σέρβοι απλά μείωσαν στο 88' με τον Κολάροφ.

Ο Λιούμπομιρ Φέισα του Ολυμπιακού αγωνίστηκε για 90 λεπτά για τους Σέρβους ενώ ένας άλλος πρώην «ερυθρόλευκος» ο Κέβιν Μιραλάς έπαιξε για 64' λεπτά πριν δώσει την θέση του στον Αζάρ. Πλέον το Βέλγιο κρατάει την τύχη στα χέρια του καθώς έχει άλλα τρία ματς να δώσει όσα και η Κροατία.

Σκοτσέζικο ντους για τους Κροάτες

Η Σκωτία έβαλε φωτιά στον όμιλο καθώς νίκησε με 1-0 την Κροατία μέσα στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ! Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ήττα των Κροατών στην έδρα τους μετά το 2008 ενώ οι «χάιλαντερς» είχαν να κερδίσουν υπολογίσιμο αντίπαλο εκτός συνόρων από το 2007 και το «διπλό» επί της Γαλλίας.

Το νικητήριο τέρμα των Σκοτσέζων σημείωσε στο 28' ο Ρομπ Σνόντγκρας που πλάσαρε εύστοχα τον Πλετίκοσα.

Στη συνέχεια η ομάδα του Ιγκορ Στίματς πίεσε ασφυκτικά, έχασε ευκαιρίες αλλά τελικά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και πλέον βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από το Βέλγιο.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags