Facebook Pixel Ωρα να ξεκαθαρίσει τι μπορεί να κάνει
| 2011-10-31 14:31:00

Ωρα να ξεκαθαρίσει τι μπορεί να κάνει

Ωρα να ξεκαθαρίσει τι μπορεί να κάνει

Πολλά από αυτά που συμβαίνουν έχουν να κάνουν και με το τι πραγματικά θέλει να πετύχει ο ΠΑΟΚ φέτος. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Και θα πρέπει ταυτόχρονα να είναι ρεαλιστική η προσέγγιση για αυτό που όντως μπορεί να κάνει η ομάδα

Από την ανάγνωση του αγώνα προκύπτουν δύο όψεις. Από τη μια, ο ΠΑΟΚ έχασε από μία ομάδα που έφτασε σε γκολ από όποια φάση δημιούργησε. Ενα λάθος του Κοντρέρας και ένα του Χαλκιά έφεραν το πρώτο γκολ. Ενα του Σνάουτσνερ και μία κόντρα το δεύτερο. Κι ένα φάουλ που άνοιξε το τείχος το τρίτο.

Από την άλλη όμως, για να είμαστε πιο ακριβείς, υπάρχει ένας ΠΑΟΚ που εδώ και ένα μήνα ΔΕΝ στηρίζεται σε αυτούς που πρέπει. Για παράδειγμα, σε ένα ακόμη παιχνίδι κορυφαίος ήταν ο Μαλεζάς, ο οποίος έκοψε τουλάχιστον δέκα φορές αντίπαλο στο «ένας με έναν», ενώ ακολούθησε ο Ετο.

Ο Κοντρέρας ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων (πάλι σε ντέρμπι), ο Λαζάρ δεν πήρε τις πρωτοβουλίες που έπρεπε, ο Βιεϊρίνια ήταν κρυμμένος στο μεγαλύτερο διάστημα και ο Σαλπιγγίδης, παρότι καλός στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατέγραψε ούτε μία καλή τελική πάσα ή τελική ενέργεια. Αν προσθέσουμε τις απουσίες των Γκαρσία, Λίνο, Ιβιτς, Αθανασιάδη, είναι λογικό να μην μπορεί ο ΠΑΟΚ να ξεφύγει από τη μετριότητα, τουλάχιστον όταν στραβώσει ένα παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ είναι σε κρίση για πολλούς λόγους, οι οποίοι έχουν κατά καιρούς εντοπιστεί. Είναι μια ομάδα που παλεύει να παίξει διαφορετικά, προσπαθεί να το κάνει μέσα από πολλούς αγώνες, αλλά δεν έχει το χρόνο να δουλέψει όπως θα ήθελε ο προπονητής της. Και μέσα σε όλα αυτά προστίθεται και το γεγονός πως οκτώ σημαντικά συμβόλαια τελειώνουν το καλοκαίρι. Αρα ένας σημαντικός αριθμός παικτών νιώθει ανασφάλεια.

Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη για τον Μπόλονι. Και κάπου εδώ θα πρέπει να βρει τις πλάτες των Βρύζα - Κωνσταντινίδη. Πολλά από αυτά που συμβαίνουν έχουν να κάνουν και με το τι πραγματικά θέλει να πετύχει ο ΠΑΟΚ φέτος. Και θα πρέπει ταυτόχρονα να υπάρξει μια ρεαλιστική προσέγγιση για το τι μπορεί όντως η ομάδα να κάνει.

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags