Facebook Pixel Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Έκλεισε στόματα ο Κάτας, γι’ αυτά φταίει ο Μπαρτζώκας - Καμία σύγκριση στο ΣΕΦ - Πάρτι με τον… χοντρό!
Μπάσκετ
| 2021-02-05 23:55:00

Απαντήσεις Κάτας, γι’ αυτά φταίει ο Μπαρτζώκας - Καμία σύγκριση στο ΣΕΦ - Πάρτι με τον… χοντρό!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Απαντήσεις Κάτας, γι’ αυτά φταίει ο Μπαρτζώκας - Καμία σύγκριση στο ΣΕΦ - Πάρτι με τον… χοντρό!

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τη μεγαλύτερη νίκη της χρονιάς, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, πέτυχε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ. Οι Πράσινοι χωρίς τον Νεμάνια Νέντοβιτς, τον φυσικό τους ηγέτη με τα… καλά και τα στραβά του, πέρασε «αέρα» από την έδρα του αιώνιου αντιπάλου του, παρότι δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο. Το Τριφύλλι έχει καταφέρει να αποκλειστεί εδώ και καιρό, ενώ με το διπλό του, πήρε μαζί και τους Πειραιώτες. Εξέλιξη βέβαια απολύτως λογική, καθώς βάσει της εικόνας τους στο παρκέ, αλλά και της εικόνας των αντιπάλων τους (βλέπε Εφές που παραμένει εκτός οκτάδας ακόμα, αλλά για λίγο…) δεν αξίζουν να  βρεθούν στα πλέι οφ.

Όσον αφορά το ντέρμπι, οι Πράσινοι είχαν σε τρομερή μέρα τον Σαντ Ρος που ευστοχούσε και σε τρίποντα (το είχε κάνει μόνο στη Βαρκελώνη φέτος σε τέτοιο ποσοστό), αλλά και τους Μποχωρίδη, Μήτογλου και Παπαγιάννη, κυριάρχησαν απόλυτα στο ματς από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και κατάφεραν να βρουν αντίδραση, ακόμα και όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν από το πουθενά. Βέβαια, αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές στο παρκέ, γιατί ο κορυφαίος του γηπέδου ήταν με διαφορά ο Όντεντ Κάτας, που πήρε την… ταυτότητα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Όπως πολύ εύστοχα έγραφε και σε ένα tweet μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ο Μπαρτζώκας είχε μία εβδομάδα να προετοιμαστεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι και ο Κάτας δύο εβδομάδες για να φτιάξει τον Παναθηναϊκό από την αρχή. Ο Ισραηλινός στο ΣΕΦ όχι μόνο έκανε τρομερό κοουτσάρισμα, αλλά απέδειξε σε φίλους και εχθρούς πως είναι κανονικός προπονητής με τεχνική, ο οποίος αξίζει να βρίσκεται στον πάγκο μίας μεγάλης ομάδας. Δεν πήρε τη θέση χαριστικά επειδή ήταν παλιά δόξα του συλλόγου, αλλά επειδή δουλεύει και έχει τα προσόντα. Προφανώς και ακόμα είναι πολύ νωρίς, όμως στο Φάληρο κέρδισε χρόνο, ηρεμία και ένα μεγάλο… παράσημο.

Το Τριφύλλι μπήκε στο ματς με ένα συγκεκριμένο πλάνο, έπαιξε με ψηλά σχήματα, έβγαλε τρομερές άμυνες και κατάφερε να περιορίσει σε τεράστιο βαθμό τη δημιουργία των αντιπάλων του. Ο Κάτας είχε διαβάσει πολύ καλά τον αντίπαλό του, χτύπησε στο τεράστιο κενό που υπάρχει στην «ερυθρόλευκη» ρακέτα, βρήκε σωστά τα ελεύθερα σουτ στην επίθεση, ενώ… έβγαλε εκτός ματς όλους τους δημιουργούς του Ολυμπιακού. Οι Σπανούλης και Σλούκας για τα στάνταρ τους έμειναν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό, ενώ ο ΜακΚίσικ όσους πόντους βρήκε, ήταν από… τραβηγμένες προσπάθειες.

Και αυτή ήταν η μεγαλύτερη ήττα του Μπαρτζώκα, ο οποίος από τα μισά του αγώνα και μετά, παρακολουθούσε το παιχνίδι από τον πάγκο, εγκλωβισμένος και μη μπορώντας να παρέμβει. Ο κόουτς των Πειραιωτών έχασε κατά κράτος από τον αντίπαλό του και η εικόνα της ομάδας του ήταν απογοητευτική και σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε σύνολο, που διεκδικεί σοβαρά την είσοδό του στα πλέι οφ. Οι Πειραιώτες δεν είχαν κανένα πλάνο στην επίθεση, στην άμυνα έχαναν για πλάκα τα ριμπάουντ και δέχονταν συνεχώς ελεύθερα σουτ.

Πλέον, η επόμενη μέρα είναι δύσκολη και για τους δύο. Ο Ολυμπιακός χωρίς πρωτάθλημα και Κύπελλο, θα μείνει στην Ευρωλίγκα να παλεύει με τους δαίμονές του και με την γκρίνια που πλέον θα έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ ο Παναθηναϊκός που ανέβασε τον πήχη, οφείλει πλέον να περιορίσει τις γκέλες και τις εύκολες ήττες. Μία καλή εικόνα στην Ευρώπη και το νταμπλ είναι μονόδρομος, όπως και η δημιουργία ομάδας για την επόμενη σεζόν. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος του Κάτας. Στο Λιμάνι τα πράγματα πλέον είναι πολύ μπερδεμένα και η αποστολή του Μπαρτζώκα εξαιρετικά δύσκολα, καθώς ακόμα δεν έχει βρει πώς να διαχειριστεί τους Σλούκα και Σπανούλη…

ΥΓ. Σχεδόν κανείς παίκτης του Παναθηναϊκού δεν υστέρησε στο ΣΕΦ. Ακόμα και ο Παπαπέτρου που ήταν κάκιστος επιθετικά, βοήθησε στο αμυντικό κομμάτι και στα ριμπάουντ. Σχεδόν κανείς, γιατί ο Μακ ήταν σε άλλο γήπεδο. Απογοήτευση ο Αμερικανός που δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη προ δύο μηνών. Ούτε σε ταλέντο, ούτε και σε κιλά. Με το ζόρι μπαίνει η φανέλα…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρέλα ΠΑΟ μετά τον θρίαμβο στο ΣΕΦ - Το… αφεντικό τρελάθηκε, σκάει μεταγραφάρα - Εκεί χτυπάει!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags