Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός έχει δύο πρόσωπα αλλά πρέπει να αποφασίσει ποιο είναι το... αληθινό του!
Μπάσκετ
| 2023-01-27 12:18:00

Ο Παναθηναϊκός έχει δύο πρόσωπα αλλά πρέπει να αποφασίσει ποιο είναι το... αληθινό του!

Ο Παναθηναϊκός έχει δύο πρόσωπα αλλά πρέπει να αποφασίσει ποιο είναι το... αληθινό του!

Λι, Γ. Καλαϊτζάκης, Πονίτκα, Μπέικον, Γκουντάιτις. Το small ball του Ράντονιτς με τον Μπέικον στο "4" και τους Λι - Καλαϊτζάκη - Πονίτκα να τρώνε "σίδερα" στην άμυνα εγκλώβισε τον Μακσβίτις και την Ζαλγκίρις, που δεν μπορούσε να δει καλάθι ούτε με... αίτηση. Είναι προφανές ότι ο φετινός ο Παναθηναϊκός έχει δύο πρόσωπα, αλλά πρέπει να αποφασίσει επιτέλους ποιο είναι το... αληθινό του. Γράφει ο Χρήστος Δημόπουλος.

Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις Κάουνας: Αν δεν ήταν αυτό το ματς ο ορισμός του "πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;", τότε ποιο ήταν; Ένας από τους χειρότερους Παναθηναϊκούς της σύγχρονης ιστορίας του να πετυχαίνει 27 πόντους σε ένα ολόκληρο ημίχρονο, επέστεψε στο δεύτερο ομάδα... Final-4, όχι απλώς νικώντας τους Λιθουανούς αλλά παίρνοντας διαφορά +24, με επιμέρους σκορ στην επανάληψη 62-23!

Είναι προφανές ότι ο φετινός ο Παναθηναϊκός έχει δύο πρόσωπα, αλλά πρέπει να αποφασίσει επιτέλους ποιο είναι το... αληθινό του! Είναι η απαράδεκτη ομάδα του πρώτου μέρους, ή το εκπληκτικό σύνολο του δευτέρου ημιχρόνου; Την απάντηση αυτή μπορούν να την δώσουν μόνο ο Ράντονιτς και οι παίκτες, οι οποίοι προφανώς έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Δεν ήταν μόνο η απίστευτη ευστοχία από τα 6.75 στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο που γύρισε τούμπα το παιχνίδι (σ.σ. μόνος του ο Λι είχε 5/6 τρίποντα). Ήταν η συνεχής κίνηση χωρίς την μπάλα, η διάθεση στο ριμπάουντ, η καλή κυκλοφορία μέχρι να βρεθεί το ελεύθερο σουτ, τα χέρια σε κάθε παίκτη της Ζαλγκίρις στην άμυνα. Αν τα είχε αυτά ο Παναθηναϊκός από την αρχή, ακόμα κι αν δεν έβαζε τα τρίποντα, δεν θα πήγαινε με το βαρύ -15 στην ανάπαυλα.

Αξίζει και μία αναφορά στην πεντάδα που γύρισε το ματς. Λι, Γ. Καλαϊτζάκης, Πονίτκα, Μπέικον, Γκουντάιτις. Το small ball του Ράντονιτς με τον Μπέικον στο "4" και τους Λι - Καλαϊτζάκη - Πονίτκα να τρώνε "σίδερα" στην άμυνα εγκλώβισε τον Μακσβίτις, που δεν μπορούσε να δει καλάθι ούτε με... αίτηση. Έχει σημασία, ότι παρά τη δεδομένα κακή προετοιμασία της ομάδας για τον αγώνα όπως φάνηκε στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, ο Ράντονιτς το πάλεψε στη συνέχεια κι εν τέλει βρήκε το σύστημα της ανατροπής.

Ωστόσο, δεν μπορεί κάθε φορά να πρέπει ο Παναθηναϊκός να γίνει... Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, προκειμένου να πάρει ένα ροζ φύλλο αγώνα. Όπως ο Ντέγιαν Ράντονιτς έχει μερίδιο στην εικόνα του δευτέρου μέρους, έτσι έχει και σε εκείνη του πρώτου. Γιατί με την Ζαλγκίρις μπορεί να τα κατάφερες και να το γύρισες, με τον Ολυμπιακό όμως το -15 θα γινόταν -30 στην επανάληψη. Όπως και συνέβη, δηλαδή, στην πράξη στο ΟΑΚΑ.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φήμες για Έλληνα ψηλό στο ΟΑΚΑ - Έρχονται δύσκολα!

 

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags