Facebook Pixel ΑΕΚ: Δεν μασά από ξύλο ο Αραούχο! Δίνουν πρωτάθλημα Γκατσίνοβιτς και Ελίασον - Προσοχή στο Περιστέρι
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-29 22:08:00

Δεν μασά από ξύλο ο Αραούχο! Δίνουν πρωτάθλημα Γκατσίνοβιτς και Ελίασον - Προσοχή στο Περιστέρι

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Δεν μασά από ξύλο ο Αραούχο! Δίνουν πρωτάθλημα Γκατσίνοβιτς και Ελίασον - Προσοχή στο Περιστέρι

Η Ένωση σεβάστηκε υπέρ του δέοντος τον λαβωμένο Άρη και του έδωσε το δικαίωμα να έχει και παράπονα από το παιχνίδι, στο οποίο δεν υπήρχε. Κανένα πέναλτι του Αθανασιάδη.

Μία ακόμα γιορτή εκτυλίχθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια σε παιχνίδι της ΑΕΚ! Η Ένωση επικράτησε 3-0 του λαβωμένου, Άρη, αν και τον σεβάστηκε υπερβολικά, σε σημείο η ομάδας της Θεσσαλονίκης να έχει και παράπονα (από άλλον πλανήτη) από την αναμέτρηση, στην οποία δεν υπήρχε επιθετικά, ενώ θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι με λιγότερους παίκτες από 10. Ρωτήστε και τον Αραούχο να σας δείξει τα πόδια του τις μελανιές από τις κλωτσιές που έφαγε από τα στόπερ και τα χαφ του Άρη που τον είχαν δρεπανιάσει, όπως και τον Λιβάι Γκαρσία.,’

Ο Αργεντινός (μεγάλος μάγκας που φόρεσε το περιβραχιόνιο με το "Α" προς τιμήν του Άλκη Καμπανού) παρότι δεν σκόραρε ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου! Μοίρασε δύο ασίστ στο δεύτερο ημίχρονο σε Γκατσίνοβιτς και Πινέδα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του σκορ, το οποίο ίσως να είναι πολύ μικρό, βάσει της δυναμικότητας του Άρη που ήρθε με πολλές απουσίες στην Αθήνα.

Η ΑΕΚ μετά το 1-0 από την εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ δυσκολεύτηκε. Τα πολλά φάουλ των παικτών του Άρη έκοψαν τον ρυθμό του παιχνιδιού και χρειάστηκε η είσοδος του Γκατσίνοβιτς και του Ελίασον, στο 70’, για να ανάψει το παιχνίδι και να σιγουρέψουν οι «κιτρινόμαυροι» το τρίποντο. Αυτοί οι δύο έλειπαν από την ομάδα του Δικέφαλου αετού τόσους μήνες.

Έλειπε η ενέργεια, οι εμπνεύσεις και η φαντασία τους. Με μία λέξη; Η ποιότητα. Το είδαμε με τα μάτια μας πόσο πιο αποτελεσματική ήταν η ΑΕΚ με την είσοδό τους. Η παρουσία τους στέλνει ένα μήνυμα στους συνδιεκδικητές του τίτλου, ότι το πρωτάθλημα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Δεν είναι όμως ούτε για την Ένωση, η οποία θα κρίνεται σε κάθε ματς. Είδαμε πως έφυγε από τη Νίκαια. Στο Περιστέρι, την επόμενη αγωνιστική, το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα θα δώσει άλλο ένα διαγώνισμα κρίσιμο. Γιατί είναι η έδρα που στραβοπάτησε πριν μία αγωνιστική ο Ολυμπιακός και την τελευταία φορά που η ΑΕΚ πήγε σε έδρα, στην οποία γκέλαραν οι Πειραιώτες, έχασε (στα Γιάννινα).

 

Για να δούμε τι σημείωσαμε στο μπλοκάκι του Sportdog για τους παίκτες της ΑΕΚ στο ματς με τον Άρη.

Αθανασιάδης: Στο πρώτο ημίχρονο δεν απειλήθηκε καθόλου. Στο δεύτερο έκανε λανθασμένη έξοδο και πήρε παραμάζωμα τον Φαμπιάνο και δημιούργησε προϋποθέσεις στον Άρη να απειλήσει με τον ίδιο πεσμένο στο χορτάρι. Εννοείται πως δεν υπάρχει περίπτωση πέναλτι, ούτε επί εποχής VAR σε τέτοια φάση. Ο τερματοφύλακας στην περιοχή του έχει δικαίωμα στην έξοδο να προτάξει το γόνατο για να προστατέψει το σώμα του. Όλοι οι προπονητές τερματοφυλάκων μαθαίνουν από παιδιά στους γκολκίπερ να βγαίνουν με αυτόν τον τρόπο, πιο πολύ για την ασφάλειά της υγείας τους. Δεν θα αλλάξουμε το ποδόσφαιρο λόγω της τεχνολογίας. Στο 68’ όμως ο Αθνασιάδης εξιλεώθηκε με την τρομερή επέμβαση που έκανε σε κεφαλιά του Μπράμπετς.

Ρότα: Στο πρώτο ημίχρονο δεν φάνηκε ιδιαίτερα, γιατί όλο το παιχνίδι της ΑΕΚ έγινε από αριστερά. Αμυντικά δεν είχε προβλήματα. Επιθετικά όμως δεν είχε τόσα πολλά ανεβάσματα.

Βίντα: Ήταν σταθερός στην απόδοσή του. Δεν αντιμετώπισε μεγάλους κινδύνους.

Μουκουντί: Πολύ καλός σε ένα ακόμα παιχνίδι. Είχε προωθήσεις στα στημένα. Στο 9’ είχε κεφαλιά που κόντραρε κόρνερ.

Χατζισαφί: Ήταν πολύ ενεργός στο πρώτο ημίχρονο, καθώς από την πλευρά του έβγαινε το περισσότερο παιχνίδι. Φοβερή ήταν κομπίνα σε κόρνερ στο 12’ με Άμραμπατ, πριν το πλασέ του Σιμάνσκι. Στο δεύτερο μέρος έσωσε πάνω στη γραμμή, όταν ο Αθανασιάδης απομάκρυνε λανθασμένα τη μπάλα και άφησε εκτεθειμένη την εστία.

Σιμάνσκι: Πολύ καλός στα καθήκοντά του τα ανασταλτικά. Είχε προωθήσεις. Στο 12’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με μονοκόμματο πλασέ στο πρώτο δοκάρι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Χατζισαφί.

Πινέδα: 6' Ωραία κατεβασιά Πινέδα, όμως η πάσα που έβγαλε για τον Λιβάι ήταν κακή. Έκανε μία μαγική ενέργεια στο 16’ πριν το πέναλτι που κέρδισε ο Αραούχο.

Άμραμπατ: Ήταν ο άνθρωπος που έβαλε μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ, στο 18’, από το σημείο του πέναλτι, πετυχαίνοντας το πέμπτου φετινό γκολ στο πρωτάθλημα

Γιόνσον: Αθόρυβος εργάτης, όπως πάντα μέσα στο παιχνίδι. Έτσι και με τον Άρη.

Αραούχο: Τα έκανε όλα σε ένα ακόμα ματς! Έφαγε το περισσότερο ξύλο, έκλεβε μπάλες, μοίραζε παιχνίδι και φυσικά κέρδισε το πέναλτι στο 16’, απ’το οποίο άνοιξε το σκορ ο Άμραμπατ. Στο 23’ σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως επιθετικό φάουλ. Έφτιαξε την ασίστ για το 2-0 από τον Γκατσίνοβιτς, αλλά και στο 3-0 για τον Πινέδα.

Γκαρσία: Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο για τον μεσοεπιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Δεν ήταν μόνο το γεγονός, ότι επέστρεψε μετά από δύο παιχνίδια στην 11άδα της Ένωσης λόγω του προβλήματος που τον ταλαιπωρούσε, αλλά και επειδή, όπως σας ενημέρωσε το Sportdog, στις εξέδρες της «Αγιάς Σοφιάς» βρισκόταν άνθρωπος της Βιγιαρεάλ, που ενδιαφέρεται για την περίπτωσή του. Ο Γκαρσία έδωσε πολλές μάχες στο παιχνίδι και έφαγε πολύ ξύλο από τα δύο στόπερ του Άρη, Φαμπιάνο και Μπράμπετς. Στο 36’ έχασε τετ α τετ απέναντι στον Κουέστα.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Γκατσίνοβιτς: Στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό ξεκίνησε βασικός και έδειξε, ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, τόσο σωματική όσο και ψυχολογική. Δεν είδαμε έναν παίκτη διστακτικό που να φοβάται επειδή επέστρεψε από τραυματισμό ούτε παρατηρήσαμε κάποια νευρικότητα εκ μέρους του, όταν δεν του έβγαινε κάποια προσπάθεια. Ίσα ίσα, ήταν ένας παίκτης που προσέφερε στο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων», αφού συμμετείχε στο 0-1, στο τριγωνάκι που δημιουργήθηκε με Τσούμπερ και Μάνταλο και έψαχνε το γκολ.

Το πέτυχε με τον Άρη (που ήταν το 5ο φετινό του), σε ένα παιχνίδι κρισιμότερο! Μάλιστα η εικόνα της ομάδας άλλαξε κατευθείαν με την αλλαγή του, καθώς μέχρι το 70’ η απόδοση της ΑΕΚ είχε κάνει κοιλιά.

Ελίασον: Μπήκε στο 70’ και άκουσε το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του, αφού επέστρεψε 3 μήνες μετά τον τραυματισμό του στην Τρίπολη. Με το που μπ΄λΕλίασον έδειξε αμέσως το νούμερο-ένα ατού του, τη γρήγορη και σωστή μεταβίβαση. Κάνει το απλό, που μόνο εύκολο δεν είναι.

Σιντιμπέ: Στις Σέρρες ήταν βασικός και από τους διακριθέντες. Με τον Άρη μπήκε στο 80’, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Τσούμπερ: Ήταν ο άνθρωπος της ΑΕΚ στη Νίκαια, αφού χάρη σε δικό του τέρμα η Ένωση έφυγε με το διπλό. Στις Σέρρες είχε την ασίστ στον Μάνταλο δείχνοντας, ότι έχει ανέβει ψυχολογικά. Με τον Άρη παρότι είχε λίγο χρόνο, κατάφερε να απειλήσει στην τελευταία φάση της ΑΕΚ στο παιχνίδι, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα.

Μάνταλος: Στη Νίκαια είχε την ασίστ στο σωτήριο γκολ του Τσούμπερ. Στις Σέρρες σκόραρε από μπαλιά του Ελβετού. Με τον Άρη όμως στον λίγο χρόνο που του δόθηκε δεν μπόρεσε να φανεί. Έτσι και αλλιώς το παιχνίδι είχε κριθεί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags