Facebook Pixel Προπονητές αλλάζουμε, μυαλά όχι!
Life
| 2011-04-05 20:26:00

Προπονητές αλλάζουμε, μυαλά όχι!

Προπονητές αλλάζουμε, μυαλά όχι!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μερικά ζητήματα παραμένει διο όπως πριν 10-20 χρόνια. Σε λίγο ολοκληρώνεται η σεζόν, όμως σε όλους τους πάγκους των "μεγάλων" δεν μπορεί κανείς να πει τίποτα με σιγουριά.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να θέλει τον Βαλβέρδε, αλλά δεν είναι σίγουρο αν ο Βαλβέρδε θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό. Κι έτσι είναι άγνωστο αν οι ερυθρόλευκοι μετά από δυο αλλαγές προπονητών (ο Λίνεν και ο Βάσκος), θα πρέπει να ψάξουν και για τρίτο πριν περάσει ένας χρόνος.

Στον Παναθηναϊκό ο Φερέιρα θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Η ομάδα έδειξε σημάδια ανάκαμψης μετά τις γιορτές, αλλά ύστερα από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δείχνει εικόνα διάλυσης. Αν ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να βγει τουλάχιστον δεύτερος για να πάει στα προκριματικά Champions League, τότε ο Πορτογάλος δεν μένει ούτε με σφαίρες. Ακόμα, όμως, και να τα καταφέρει, πάλι θα εξαρτηθούν πολλά από τις διοικητικές εξελίξεις και ποιος θα έχει το κουμάντο στην ομάδα. Και ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, έχει αλλάξει δυο προπονητές και ίσως πάει για τρίτο.

Στην ΑΕΚ μετά τον Μπάγεβιτς ήρθε ο Χιμένεθ, αλλά είναι από χλωμό ως πολύ χλωμό να συνεχιστεί η συνεργασία των δυο πλευρών. Η κατάσταση στην Ένωση είναι μπάχαλο ούτως ή άλλως, ενώ ούτε ο Χιμένεθ έχει πείσει ότι μπορεί να κάνει κάτι ιδιαίτερο από τον πάγκο.

Στον ΠΑΟΚ άλλαξαν τρεις προπονητές. Από τον Μπερέτα στον Δερμιτζάκη κι από τον Δερμιτζάκη στον Χάβο, ο οποίος έχει περάσει δια πυρός και σίδηρου. Το αν θα μείνει ή όχι εξαρτάται από πολλά πράγματα. Όπως, για παράδειγμα, από το τι θα κάνει ο Ζαγοράκης. Κι όχι μόνο, αφού αν ο ΠΑΟΚ δεν σταθεί στο ύψος του στα πλέι οφ, τότε ενδεχομένως αυτό να σημάνει και το τέλος της θητείας του Χάβου, ο οποίος ούτως ή αλως δεν είναι βαρύ όνομα για τον δικέφαλο.

Ο Άρης αφού άλλαξε κι αυτός προπονητές, μάλλον βρίσκει την ηρεμία του στο πρόσωπο του Τσιώλη, αλλά και πάλι στον Άρη ...οι παίκτες και οι προπονητές αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. Πάντως, ο Άρης είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους άλλους και ξέρει ποιος θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν...

Όπως βλέπουμε η έννοια χτίσιμο ομάδας παραμένει δύσκολη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πώς να χτίσει ένας σύλλογος όταν οι προπονητές έρχονται και φεύγουν κάθε δυο και τρεις μήνες;
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags