Facebook Pixel «Ανοικτό ή κλειστό κλαμπ, σημασία έχουν οι επιτυχίες»
Ποδόσφαιρο
| 2011-09-01 00:04:00

«Ανοικτό ή κλειστό κλαμπ, σημασία έχουν οι επιτυχίες»

«Ανοικτό ή κλειστό κλαμπ, σημασία έχουν οι επιτυχίες»

Ο Γιώργος Καραγκούνης λίγες ώρες πριν την κρίσιμη μάχη της Εθνικής με το Ισραήλ στο Μπλούμφιλντ, εξήγησε το τί πρέπει να κάνει η εθνική μας στις δύσκολες συνθήκες του Τελ Αβίβ, μίλησε για το εθνικό αήττητο, για τις συμμετοχές του με τη γαλανόλευκη, αλλά και για τη φιλοσοφία Σάντος στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και τα πολλά νέα πρόσωπα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Καραγκούνης στη Nova:

Για το ματς στο Ισράηλ: Αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για μας, εμείς αυτό που πρέπει να έχουμε είναι αυτοσυγκέντρωση και στα ενενήντα λεπτά. Θα αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα που το έδειξε και στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Πόσω μάλλον στην έδρα τους, μια καυτή έδρα. Αλλά μην ξεχνάμε ότι σε κάθε ματς η εθνική παρουσιάζεται σοβαρή, με αυτοσυγκέντρωση σε όλα τα παιχνίδια και θα πρέπει να την έχουμε από το ένα μέχρι το ενενήντα για να καταφέρουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Δεν μας ενδιαφέρει το δεύτερο παιχνίδι, μας ενδιαφέρει το παιχνίδι στο Ισραήλ, το οποίο είναι το πιο σημαντικό επειδή είναι το αμέσως επόμενο.

Για τις συνθήκες στο Τελ Αβίβ: Ότι και να λέμε, επειδή παίξαμε κι εμείς εκεί πριν από δύο εβδομάδες οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες. Για μένα η ΟΥΕΦΑ δε θα πρέπει να επιτρέπει να γίνονται παιχνίδια σε τέτοιες ώρες και σε μέρη όπως το Ισράηλ. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε άλλο αυτό, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, είμαστε μία πολύ καλή ομάδα, δεν πρέπει να βρίσκουμε δικαιολογίες και παρόλα τα προβλήματα που έχουμε, όπως τραυματισμούς, τιμωρίες, αυτό πάντα δυναμώνει την ομάδα και την κάνει να δίνει το κάτι παραπάνω όταν υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες σε κάποιο παιχνίδι και πιστεύω ότι κάτι ανάλογο θα πρέπει να πράξουμε και στο παιχνίδι της Παρασκευής με ότι συνθήκες βρούμε.

Για το αήττητο: Το αήττητο είναι σημαντικό, όταν βλέπουμε μεγάλες ομάδες που δεν μπορούν να κρατήσουν ένα τέτοιο αήττητο, πόσω μάλλον η Ελλάδα μία μικρή χώρα όταν καταφέρνει να μείνει δώδεκα παιχνίδια χωρίς ήττα είναι πολύ σημαντικό και αυτό γεμίζει με αυτοπεποίθηση την ομάδα. Ελπίζω να συνεχίσουμε να είμαστε αήττητοι στο επόμενο ματς γιατί έχουμε φτάσει στα τέσσερα τελευταία ματς και όλα εξαρτώνται από μας.

Για τις συμμετοχές του: Εγώ είμαι στην εθνική από δεκατεσσάρων ετών ανελλιπώς και είναι ξεχωριστή εμπειρία για μένα. Είναι τρόπος ζωής και είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αλλά είναι πιο σημαντικό ότι αυτές οι συμμετοχές στέφθηκαν και από τρομερές επιτυχίες για τη χώρα μας και αυτό με γεμίζει με μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Για το τί πρέπει να κάνουν τα νέα παιδιά της εθνικής: Στα νέα παιδιά θέλω να πω να αγαπάνε αυτό που κάνουν και την εθνική ομάδα γιατί είναι ύψιστη τιμή γενικά για κάθε αθλητή να αντιπροσωπεύει τη χώρα του. Πιστεύω ότι μόνο και μόνο αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για να θέλουν να είναι συνέχεια στην εθνική και να προσπαθούν να φέρνουν επιτυχίες, να παίζουν περισσότερα παιχνίδια ώστε να μπορέσουν να φτάσουν κι αυτοί τις 100 συμμετοχές.

Για τη φιλοσοφία Σάντος σε σχέση με αυτή του Ρεχάγκελ: Κάθε προπονητής έχει το δικό του σκεπτικό, το σημαντικό είναι είτε μπαίνουν νέα πρόσωπα, είτε δε μπαίνουν και η εθνική μοιάζει με κλειστό κλαμπ, η ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της. Μέχρι στιγμής το πετυχαίνουμε αυτό, δίνουμε το παρών στις μεγάλες διοργανώσεις, έχουμε επιτυχίες πολλές, αήττητα πολλά. Όπως είπα ο κάθε προπονητής έχει το δικό του σκεπτικό, αλλά το θέμα είναι ότι συνεχίζονται τα θετικά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags