Facebook Pixel Active Member - Κορωνοϊός: Δεν είναι μόνο ο Σερβετάλης - Ελληνικό συγκρότημα αρνητές εμβολίου - Ακύρωσαν συναυλίες (ΦΩΤΟ)
Life
| 2021-11-25 09:20:00

Δεν είναι μόνο ο Σερβετάλης - Ελληνικό συγκρότημα αρνητές εμβολίου - Ακύρωσαν συναυλίες (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Δεν είναι μόνο ο Σερβετάλης - Ελληνικό συγκρότημα αρνητές εμβολίου - Ακύρωσαν συναυλίες (ΦΩΤΟ)

Τα δεκάδες «μηνύματα αλά Πετράκος» στα social media τις τελευταίες ημέρες και γιατί έκλεισαν τα σχόλια στο Facebook!

Το πρόσωπο των τελευταίων ημερών είναι ο Αρης Σερβετάλης, μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από την παράσταση "Ρινόκερος", καθώς δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους θεατές, αφήνοντας έτσι 20 ακόμα άτομα άνεργα.

Ο δημοφιλής ηθοποιός φέρεται να είχε δηλώσει σε παράγοντες της παράστασης ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τον οποιοδήποτε διαχωρισμό ανθρώπων και είχε προειδοποιήσει ότι θα αποχωρήσει σε περίπτωση που τα θέατρα υποδέχονται μόνο εμβολιασμένους. Η παράσταση κατέβηκε και το μέλλον της θεωρείται αβέβαιο, καθώς ο Άρης Σερβετάλης ήταν και ο πρωταγωνιστής.

Ο ίδιος, έναν περίπου χρόνο πριν και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2020, όταν η χώρα μας βρισκόταν σε lockdown, περνούσε την καραντίνα στο σπίτι του με ηρεμία και περισυλλογή.

Η στενή σχέση που διατηρεί ο ηθοποιός με την εκκλησία τα τελευταία χρόνια είναι γνωστή, καθώς είναι ένας από τους καλλιτέχνες με ισχυρό θρησκευτικό αποτύπωμα.

"Με το lockdown μού έχει λείψει πολύ η εκκλησία. Γιατί, όπως υπάρχουν τα σουπερμάσκετ για την τροφή του σώματος, έτσι είναι και οι εκκλησίες για την πνευματική τροφή. Και στις εκκλησίες δεν πας επειδή είσαι υγιής. Πας επειδή νοσείς πνευματικά. Θα έπρεπε να είναι ανοιχτές", δήλωνε πριν από έναν χρόνο ο Αρης Σερβετάλης, ενώ αναφορικά με το εμβόλιο του κορονοϊού έλεγε: "Είμαι πολύ επιφυλακτικός, επειδή διαφημιζεται σαν σωτήρας και νομίζω πως θα είμαι από τους τελευταίους που θα το κάνουν".

Active Member: Αρνητές του εμβολίου και «μηνύματα αλά Πετράκος» – Έκλεισαν τα σχόλια στο Facebook

Αντιεμβολιαστικά μηνύματα και προτροπές προς τους πολίτες περνάνε μέσα από την σελίδα του στο Facebook οι αρνητές της πανδημίας, Active Member.

Η γνωστή Low Bap μπάντα στρέφεται κατά της κυβέρνησης, βλέπει συνωμοσία για την πανδημία, δηλώνει ότι είναι «ανεμπολίαστοι» ενώ χαρακτηρίζει «προνομιούχους» και ελιτιστές του καθεστώτος τους εμβολιασμένους που μπορούν να επισκέπτονται χώρους εστίασης ή διασκέδασης.

«Οι διχαστικές συναυλίες των παραχωρητών καλλιτεχνάδων και διασκεδαστών συνεχίζονται κανονικά σ’ όλη τη χώρα.  Άντε καλά να περνάτε. Η βολή εναντίον της μνήμης», γράφουν σε ένα από τα post τους.

 

 

«Έχουμε βαρεθεί να μας ρωτάνε: και πως ζείτε αμπόλιαστοι; Που πάτε; Που διασκεδάζετε; Που τρώτε; Που ψωνίζετε; Κι άλλα πολλά. Ε λοιπόν πουθενά εκεί που πάνε οι «προνομιούχοι» και μη στεναχωριέστε και διασκεδάζουμε και τρώμε και ψωνίζουμε και βόλτες πάμε και γενικά ζούμε με αξιοπρέπεια του ανέγγιχτου και του πολεμιστή. Όταν κάποιοι λένε μέχρι τέλους το εννοούν. Πόσα σας τρομάζουν πια αυτοί που μπορούν να πεθάνουν για όσα πιστεύουν και όσοι τιμούνε το ενδιάμεσο γέννησης και θανάτου. Πώς απογίναμε έτσι σ’αυτό τον τόπο; Βαστάτε μωρέ κάθε μέρα μας και μια νίκη», γράφουν σε άλλο σημείο.

 

Οι Active Member έχουν κλείσει και τα σχόλια από το Facebook, μετά μάλιστα και από την κατακραυγή των προηγούμενων ημερών. Όπως γράφουν μάλιστα δεν θέλουν «διάλογο πια με κανένα παραχωρητή»

«Δεν αφήνουμε ανοιχτά τα σχόλια γιατί δεν επιθυμούμε διάλογο πια με κανένα παραχωρητή. Απευθυνόμαστε μόνο σ´ αυτούς που έχουν βρει άκρη στη ζωή τους και κάθε μήνυμα μας είναι αφιερωμένο σ´ όσους τιμούν το ενδιάμεσο γέννησης και θανάτου. Δεν εμπιστευόμαστε την κληρονομική δημοκρατία των παραχωρητών. Δε δίνουμε χώρο στα τρολάκια και στους έμμισθους. Δε μας ενδιαφέρει πια η γνώμη των μετανθρώπων και των ειδικών. Αρκούμαστε στο ένστικτο και στη γνώση που τη θεωρούμε επίτευγμα κι όχι φυσικά στις επιλεκτικές επιστημονικές λύσεις. Δε βγάζουμε το σκασμό, συνεχίζουμε να εκπαιδευόμαστε καθημερινά στα πιο δύσκολα ώστε να μας επιτραπεί κάποτε να νοιώσουμε λιγάκι άνθρωποι. Χιλιάδες σαν και μας πολεμούν καθημερινά με κάθε κόστος. Αυτούς νοιαζόμαστε, αυτούς παρατηρούμε, μ´ αυτούς θα χαρούμε κάθε μας μικρή νίκη ως τη μεγάλη. Οι καιροί μας διδάσκουν τη σημασία του κοινοτισμού και της αυτάρκειας και μας επιστρέφουν τις φωνές των ηρώων και των σπουδαίων από τα μνημονικά της γης. Αυτοί είμαστε ή μας κατανοείς η μας μισείς, δικαίωμα σου. Όπως δικαίωμα μας είναι ν´ αποφασίζουμε με ποιον θα συνομιλούμε, με ποιον τρόπο και με ποιούς συγκαιρινούς θα μοιραζόμαστε τα λίγα που απόμειναν δικά μας. Λευτεριά, ανέγγιχτη και καλή ζωή.

ΥΓ 1  Μπλοκάροντας τα σχόλια αποκλείουμε και τα αμέτρητα θετικά. Έτσι κι αλλοιώς με όσους νοιαζόμαστε υπάρχει παντοτινός διάλογος.

ΥΓ 2 Όταν καλώσουν οι καιροί μπορεί να έχουμε κουράγιο να συνομιλούμε και να ζούμε αρμονικά μ´ όλους. Μέχρι τότε …», γράφουν στην ανάρτησή τους στο Facebook.

Σε άλλο σημείο γράφουν για την περίπτωση ενός νέου lockdown, «Άντε κουφάλες κάντε το αν έχετε κάκαλα. Κλείστε μας μέσα ξανά. Όχι μόνο τρόμο από τους παρλαμούρηδες σας κάντε το πράξη και μετά ραντεβού (όχι στα ραπιντάδικα που λέγαμε χαριτολογώντας) αλλά εκεί που πρέπει».

 

Μερικές από τις δεκάδες «αντιεμβολιαστικές» αναρτήσεις

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags