Facebook Pixel Sportdog.gr | Πόσο βοήθησαν οι Ρώσοι την Επανάσταση του 1821 - Ο ρόλος του τσάρου!
Life
| 2023-03-25 11:11:00

Πόσο βοήθησαν οι Ρώσοι την Επανάσταση του 1821 - Ο ρόλος του τσάρου!

Sportdog Team
Πόσο βοήθησαν οι Ρώσοι την Επανάσταση του 1821 - Ο ρόλος του τσάρου!

Στήριξε η Ρωσία την ελληνική Επανάσταση πριν από δύο αιώνες ή όχι; Το ερώτημα έχει αποτελέσει κατά καιρούς θέμα συζήτησης και μέχρι σήμερα οι γνώμες διίστανται. Κι αυτό γιατί η απάντηση δεν είναι μονολεκτική, «ναι» ή «όχι». Ο εθνικοαπελευθερωτικός Αγώνας διήρκεσε το 1821 και η τελευταία σημαντική μάχη με τους Οθωμανούς δόθηκε τον Σεπτέμβριο του 1829, ενώ το Πρωτόκολλο της Ανεξαρτησίας μας, υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 1830.

 

Κατά συνέπεια η χρονική περίοδος από το ξέσπασμα της Επανάστασης μέχρι τη συγκρότηση κράτους είναι αρκετά μεγάλη και μέσα σε αυτά τα χρόνια η στάση διαφοροποιήθηκε αρκετές φορές, όπως άλλωστε συνέβη και με τις άλλες δύο μεγάλες Δυνάμεις της εποχής, την Αγγλία και τη Γαλλία. Θα πρέπει δε πάντοτε να έχουμε κατά νου πως η ηγεσία κάθε χώρας επιδιώκει, όπως είναι φυσικό, να προωθεί πρωτίστως τα δικά της γεωπολιτικά συμφέροντα.

Οπότε η εξέταση του ερωτήματος «εάν και κατά πόσο η Ρωσική Αυτοκρατορία συνέδραμε στον Αγώνα των Ελλήνων» συμπίπτει με το «εάν και κατά πόσο συνέπιπταν τα συμφέροντα του τσάρου με τα δικά μας». Σημειωτέον πως κατά τη διάρκεια της Επανάστασης την αχανή Ρωσία κυβέρνησαν δύο αυτοκράτορες, αρχικά ο Αλέξανδρος Α’ (από τον Μάρτιο του 1801 έως τον Νοέμβριο του 1825) και ακολούθως ο διάδοχός του Νικόλαος Α’ (από τον Δεκέμβριο του 1825 έως τον Μάρτιο του 1855).

Η συνέχεια ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags