Facebook Pixel Έβρος: Οι υβριδικές επιθέσεις του Ερντογάν και ο ελληνικοί πράσινοι μπερέδες
Life
| 2023-06-05 13:50:00

Έβρος: Οι υβριδικές επιθέσεις του Ερντογάν και ο ελληνικοί πράσινοι μπερέδες - Στρατηγικό «upgrade» σε όλες τις μονάδες αποτροπής

Sportdog Team
Έβρος: Οι υβριδικές επιθέσεις του Ερντογάν και ο ελληνικοί πράσινοι μπερέδες - Στρατηγικό «upgrade» σε όλες τις μονάδες αποτροπής

Ήταν η πρώτη μέρα του Ιουνίου όταν τα «στραβά μάτια» της Άγκυρας, οδήγησαν για ακόμα μία φορά εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες στο ελληνικό έδαφος του Έβρου. Σιγή ιχθύος από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου, όπως και την εποχή της υβριδικής επίθεσης. Η ελληνική απάντηση ήταν άμεση με συλλήψεις και μεταφορά των μεταναστών στα ΚΥΤ. Όμως το ερώτημα που γεννάται, είναι το πόσο θα τραβήξει ακόμα το σχοινί η… προσφιλής μας σύμμαχος στο NATO.

Ο ρόλος των «πρασινοσκούφηδων» στον Έβρο

Αποτελούν τον ορισμό των Μονάδων ΛΟΚ καθώς ειδικεύονται στον ορεινό αγώνα, την επιβίωση κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες ειδικά ψύχους αλλά και στον ανορθόδοξο πόλεμο με έμφαση σε δύσβατα και δυσπρόσιτα εδάφη.Ο πολλαπλός και καίριος ρόλος τους αποδείχθηκε και στα γεγονότα του 2020, όπως προαναφέρθηκε.

Η φήμη τους ως «σκληρές» Μονάδες καταδρομέων είναι γνωστή και από τις τάξεις τους έχουν περάσει κορυφαίοι αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων. Είναι οι Ορεινές Μοίρες Καταδρομών, Β’ ΜΚ, και Ε’ ΜΚ με έδρα τη Νάουσα και τη Δράμα αντίστοιχα.

Η συνέχεια ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags