Ενώπιον του ανακριτή απολογούνται σήμερα (4/12) 38 από τους 102 Κροάτες χούλιγκαν που έχουν προφυλακιστεί, για την καταδρομική επίθεση που έκαναν το βράδυ της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του οπαδού τη ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη.

Οι δικηγόροι του πρώτου γκρουπ των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ αιτούνται την αποφυλάκισή τους, οι οποίοι κρατούνται εδώ και 112 ημέρες σε φυλακές σε όλη την Ελλάδα, με κατηγορίες γιΑ 11 αδικήματα. Ωστόσο, ένας εξ αυτών δεν είναι αισιόδοξος ότι θα γίνουν δεκτά τα αιτήματα να βγουν από τη φυλακή.

Ο 24χρονος οπαδός που μίλησε στην κροατική ιστοσελίδα Ν1, ανέφερε χαρακτηριστικά πριν περάσει την πόρτα του γραφείου του ανακριτή: «Νομίζω ότι υπερέβαλαν λίγο στην όλη υπόθεση». Στη συνέχεια είπε πως ο ίδιος είναι καλά και δεν υπάρχουν εντάσεις στη φυλακή. Όσο για το αν είναι αισιόδοξος ότι θα αποφυλακιστεί ο ίδιος και οι συμπατριώτες του, σημείωσε: «Δεν περιμένω ότι θα μας αφήσουν ελεύθερους μετά από αυτή την ανάκριση».

Οι δικηγόροι των Κροατών εκτιμούν ότι η απόφαση του ανακριτή στα αιτήματα αποφυλάκισης θα καθυστερήσει, καθώς μεσολαβεί και η απεργία των δικηγόρων, ελπίζοντας ότι θα βγει μέχρι τα Χριστούγεννα.