Από την έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο χάσανε την ζωή τους 21 άνθρωποι και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ σε τηλεοπτικό μήνυμά του προειδοποίησε: «Θα κόψουμε το χέρι της τρομοκρατίας, θα αποκεφαλίσουμε την οχιά, θα αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και θα την νικήσουμε».

Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γρηγόρης Δελαβέκουρας δήλωσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου που είχε ως στόχο τους πιστούς που πήγαιναν να προσευχηθούν. Η βάρβαρη, εγκληματική αυτή πράξη, που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 20 ανθρώπους, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο σημαντικός και πόσο απαραίτητος είναι ο κοινός μας αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία».

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν κυβερνητικοί εκπρόσωποι από την Γαλλία, η Βρετανία, η Συρία, η Τουρκία κ.α., ενώ έκκληση στους ηγέτες όλης της γης για να υπερασπιστούν τους χριστιανούς απέναντι στην κακομεταχείριση απηύθυνε ο Πάπας Βενέδικτος με μήνυμά του.