Facebook Pixel Sportdog.gr | Χαμός στην Κωνσταντινούπολη! Συνελήφθησαν τρομοκράτες που σχεδίαζαν επίθεση σε εκκλησίες
Life
| 2023-02-05 20:42:00

Χαμός στην Κωνσταντινούπολη! Συνελήφθησαν τρομοκράτες που σχεδίαζαν επίθεση σε εκκλησίες

του Γεωπόλδου
Χαμός στην Κωνσταντινούπολη! Συνελήφθησαν τρομοκράτες που σχεδίαζαν επίθεση σε εκκλησίες

Οι ύποπτοι είχαν διασυνδέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS και ζώνες συγκρούσεων, αλλά οι συγκεκριμένες απειλές τους κατά των γενικών προξενείων και των χώρων λατρείας χριστιανών και εβραίων πολιτών δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν.

Χαμός στην Κωνσταντινούπολη! Τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία διεξήγαγε επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη κατά την οποία συνελήφθησαν 15 ύποπτοι που φέρονται να έλαβαν εντολές δράσης από την τρομοκρατική οργάνωση ISIS εναντίον γενικών προξενείων και χώρων λατρείας χριστιανών και εβραίων πολιτών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα T24, oμάδες του Αντιτρομοκρατικού Τμήματος της Αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησαν εργασίες για την αποκρυπτογράφηση των δραστηριοτήτων της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS και τη σύλληψη των υπόπτων.

Κατά τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες οι ομάδες αυτές στρατολογήθηκαν εξαιτίας του καψίματος του Κορανίου μπροστά από την Τουρκική Πρεσβεία στη Στοκχόλμη, από την ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν, για επίθεση στα προξενεία της Σουηδίας και της Ολλανδίας στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και σε Χριστιανούς και Εβραίους.

Κατά την επιχείρηση συνέλαβαν 15 υπόπτους στους οποίους φέρεται να δόθηκε εντολή να πραγματοποιήσουν ενέργειες κατά χώρων λατρείας που συγκεντρώνονται οι πιστοί.

Διαπιστώθηκε ότι οι ύποπτοι είχαν διασυνδέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS και ζώνες συγκρούσεων, αλλά οι συγκεκριμένες απειλές τους κατά των γενικών προξενείων και των χώρων λατρείας χριστιανών και εβραίων πολιτών δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν.

Οι 15 ύποπτοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο μετά τις διαδικασίες στο αστυνομικό τμήμα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags