Facebook Pixel Ινδία: Προσηλωμένο στην ενίσχυση της δημοκρατίας στη Μιανμάρ το Νέο Δελχί
Life
| 2023-03-21 22:15:00

Προσηλωμένο στην ενίσχυση της δημοκρατίας στη Μιανμάρ το Νέο Δελχί

του Γεωπόλδου
Προσηλωμένο στην ενίσχυση της δημοκρατίας στη Μιανμάρ το Νέο Δελχί

Ανησυχία για ορισμένες αδικαιολόγητες αναφορές στην Ινδία σε μια έκθεση ειδικού εισηγητή για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μιανμάρ εξέφρασε το Νέο Δελχί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τονίζοντας, ότι παραμένει προσηλωμένο στην ενίσχυση της δημοκρατίας.

Στις 9 Μαρτίου 2023, δημοσιεύτηκε έκθεση του Ειδικού Εισηγητή, Τομ Άντριους που ανέφερε ότι η ινδική κυβέρνηση προσπάθησε να αποτρέψει τους πρόσφυγες (από τη Μιανμάρ) που διαφεύγουν από τη βία και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να εισέλθουν στην Ινδία. Κατηγόρησε επίσης την Ινδία για απώθηση των προσφύγων της Μιανμάρ.

Κατά τη διάρκεια της 52ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τη Δευτέρα 20 Μαρτίου ο Ινδός διπλωμάτης, Θουλασίντας, σήκωσε το γάντι και έκανε λόγο για υπονόμευση των προσπαθειών της Ινδίας για σταθερότητα στη Μιανμάρ.

 «Η Ινδία σημειώνει την έκθεση του Ειδικού Εισηγητή. Ωστόσο, ανησυχούμε για ορισμένες αδικαιολόγητες αναφορές στην Ινδία στην έκθεση. Αυτά υπερβαίνουν την εντολή του Ειδικού Εισηγητή για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μιανμάρ. Τέτοιες παρατηρήσεις δεν συμβάλλουν στη βελτίωση της κατάστασης στη Μιανμάρ και υπονομεύουν τις προσπάθειες της Ινδίας για ειρήνη και σταθερότητα στη Μιανμάρ», είπε.

 «Η επιδείνωση της ασφάλειας και της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Μιανμάρ έχει άμεσες επιπτώσεις για την Ινδία. Μοιραζόμαστε σύνορα μήκους άνω των 1700 χιλιομέτρων με τη Μιανμάρ. Η συνεχιζόμενη κατάσταση έχει οδηγήσει σε εισροή περισσότερων από 50.000 ανθρώπων από τη Μιανμάρ στην Ινδία», πρόσθεσε.

«Επιπλέον, υπάρχει σημαντική αύξηση στις διασυνοριακές εγκληματικές δραστηριότητες όπως η διακίνηση ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο όπλων. Παρά αυτές τις ανησυχίες, η Ινδία είναι μία από τις πολύ λίγες χώρες που επέτρεψαν στους υπηκόους της Μιανμάρ να βρουν καταφύγιο», είπε στο Συμβούλιο.

Ο Θουλασίντας είπε ότι η Ινδία παραμένει επίσης προσηλωμένη στην ενίσχυση της δημοκρατικής διαδικασίας στη Μιανμάρ. «Έχουμε συνεργαστεί με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς για την ανάπτυξη ικανοτήτων σε τομείς δημοκρατικών συστημάτων και πρακτικών. Έχουμε ανανεώσει αυτές τις προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένης της οικοδόμησης ικανοτήτων σε τομείς συνταγματισμού και φεντεραλισμού», είπε.

Η Ινδία επεκτείνει τη βοήθεια σε είδος στη Μιανμάρ μέσω διαφόρων έργων συνδεσιμότητας, έργων υποδομής, πρωτοβουλιών ανάπτυξης ικανοτήτων, αναπτυξιακών έργων στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανάπτυξης της Πολιτείας Rakhine (RSDP), του Προγράμματος Ανάπτυξης Συνοριακής Περιοχής κ.λπ.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID, η Ινδία είχε επεκτείνει την ιατρική βοήθεια που σχετίζεται με τον COVID στη Μιανμάρ που αποτελείται από ιατρικό εξοπλισμό, φάρμακα και άλλες προμήθειες στη Μιανμάρ».

«Όσον αφορά το ζήτημα του επαναπατρισμού των εκτοπισθέντων από την πολιτεία Ραχίν, ως γειτονική χώρα τόσο με το Μπαγκλαντές όσο και με τη Μιανμάρ, έχουμε μεγάλο μερίδιο στην επίλυση αυτού του ζητήματος. Είναι σημαντικό οι συνεχιζόμενες προσπάθειές μας για τον ασφαλή, γρήγορο και βιώσιμο επαναπατρισμό των εκτοπισθέντων από το Μπαγκλαντές στην πολιτεία Rakhine της Μιανμάρ να μην υπονομεύονται. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Μπαγκλαντές και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε ικανότητες στην πολιτεία Ραχίν», είπε ο Ινδός διπλωμάτης στο Συμβούλιο.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags