Facebook Pixel Τον βανδαλισμό του αγάλματος του Γκάντι στον Καναδά καταδίκασε η Ινδία
Life
| 2023-03-30 00:20:00

Τον βανδαλισμό του αγάλματος του Γκάντι στον Καναδά καταδίκασε η Ινδία

του Γεωπόλδου
Τον βανδαλισμό του αγάλματος του Γκάντι στον Καναδά καταδίκασε η Ινδία

Αυτό είναι το δεύτερο τέτοιο περιστατικό που αναφέρεται στον Καναδά τις τελευταίες εβδομάδες. Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο Δημαρχείο της πόλης Χάμιλτον, στην επαρχία του Οντάριο.

Η Ινδία καταδίκασε έντονα τον βανδαλισμό ενός αγάλματος του Μαχάτμα Γκάντι στην πανεπιστημιούπολη Burnaby του Πανεπιστημίου Simon Fraser στην επαρχία Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά.

"Καταδικάζουμε σθεναρά το αποτρόπαιο έγκλημα του βανδαλισμού του αγάλματος του Μαχάτμα Γκάντι στην πανεπιστημιούπολη του Burnaby. Οι καναδικές αρχές καλούνται να διερευνήσουν το θέμα επειγόντως και να φέρουν τους δράστες στη δικαιοσύνη γρήγορα", δήλωσε την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 στο twitter το Γενικό Προξενείο της Ινδίας στο Βανκούβερ.

Αυτό είναι το δεύτερο τέτοιο περιστατικό που αναφέρεται στον Καναδά τις τελευταίες εβδομάδες. Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο Δημαρχείο της πόλης Χάμιλτον, στην επαρχία του Οντάριο, την Πέμπτη, σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Ένα παρόμοιο περιστατικό βανδαλισμού ενός αγάλματος του Μαχάτμα Γκάντι αναφέρθηκε στο Vishnu Mandir στην περιοχή Yonge Street και Garden Avenue στον Καναδά τον περασμένο Ιούλιο, ανέφερε η Canadian Broadcasting Corporation (CBC) επικαλούμενη την Περιφερειακή Αστυνομία του York.

Η ανώτατη επιτροπή στην Οττάβα είχε δηλώσει ότι η Ινδία είναι βαθιά στενοχωρημένη από αυτό το έγκλημα μίσους που επιδιώκει να τρομοκρατήσει την ινδική κοινότητα. Είχε επίσης πει ότι η Ινδία προσέγγισε την καναδική κυβέρνηση για να διερευνήσει και να διασφαλίσει ότι οι δράστες θα οδηγηθούν γρήγορα στη δικαιοσύνη.

"Είμαστε βαθιά στενοχωρημένοι από αυτό το έγκλημα μίσους που επιδιώκει να τρομοκρατήσει την ινδική κοινότητα. Έχει οδηγήσει σε αυξημένη ανησυχία και ανασφάλεια στην ινδική κοινότητα εδώ. Απευθυνθήκαμε στην καναδική κυβέρνηση για να ερευνήσει και να διασφαλίσει ότι οι δράστες θα οδηγηθούν γρήγορα στη δικαιοσύνη", ανέφερε η ανώτατη επιτροπή σε tweet.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags