Facebook Pixel Μόντι: Μητέρα της δημοκρατίας η Ινδία
Life
| 2023-03-31 22:05:00

Μόντι: Μητέρα της δημοκρατίας η Ινδία

Sportdog Team
Μόντι: Μητέρα της δημοκρατίας η Ινδία

«Η ιδέα των εκλεγμένων ηγετών ήταν ένα κοινό χαρακτηριστικό στην αρχαία Ινδία, πολύ πριν από τον υπόλοιπο κόσμο – Αγωνιζόμαστε μαζί για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μόντι στην δεύτερη Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία.

Η Ινδία είναι η μητέρα της δημοκρατίας, δήλωσε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 ο Ινδός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η ιδέα των εκλεγμένων ηγετών ήταν κοινό χαρακτηριστικό στην αρχαία Ινδία, πολύ πριν από τον υπόλοιπο κόσμο.

«Η Ινδία είναι πράγματι η μητέρα της δημοκρατίας. Η ιδέα των εκλεγμένων ηγετών ήταν ένα κοινό χαρακτηριστικό στην αρχαία Ινδία, πολύ πριν από τον υπόλοιπο κόσμο. Στο αρχαίο έπος μας, τη Μαχαμπαράτα, το πρώτο καθήκον των πολιτών περιγράφεται ως η επιλογή του ηγέτη τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μόντι στη δεύτερη Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία.

Η φετινή πολυήμερη Σύνοδος Κορυφής για τη Δημοκρατία συνδιοργανώνεται από τον Μπάιντεν, καθώς και τους ηγέτες της Κόστα Ρίκα, της Ολλανδίας, της Νότιας Κορέας και της Ζάμπια. Μετά από μια πρωινή εισαγωγή την Τετάρτη, ο Μπάιντεν ηγήθηκε μιας εικονικής εκδήλωσης συνόδου κορυφής στην Ουάσιγκτον, η οποία επικεντρώνεται στη δημοκρατία που ανταποκρίνεται στις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως ανέφερε το CNN.

Ο πρωθυπουργός Μόντι είπε: «Οι ιερές μας Βέδες, μιλούν για πολιτική εξουσία που ασκείται από συμβουλευτικά όργανα ευρείας βάσης. Υπάρχουν επίσης πολλές ιστορικές αναφορές σε πολιτείες Δημοκρατίας στην αρχαία Ινδία, όπου οι ηγεμόνες δεν ήταν κληρονομικοί».

«Η δημοκρατία δεν είναι απλώς μια δομή. είναι και πνεύμα. Βασίζεται στην πεποίθηση ότι οι ανάγκες και οι φιλοδοξίες κάθε ανθρώπου είναι εξίσου σημαντικές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στην Ινδία, η καθοδηγητική μας φιλοσοφία είναι «Sabka Sath, Sabka Vikas», που σημαίνει «αγωνιζόμαστε μαζί για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς», πρόσθεσε.

«Είτε είναι η προσπάθειά μας να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής, να εξοικονομήσουμε νερό μέσω κατανεμημένης αποθήκευσης ή να παρέχουμε καθαρό μαγείρεμα σε όλους, κάθε πρωτοβουλία τροφοδοτείται από τις συλλογικές προσπάθειες των πολιτών της Ινδίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μόντι.

Περαιτέρω, μιλώντας στην ολομέλεια σε επίπεδο ηγετών, ο πρωθυπουργός Μόντι είπε: «Κατά τη διάρκεια του Covid-19, η απάντηση της Ινδίας ήταν καθοδηγούμενη από τους ανθρώπους. Είναι αυτοί που κατέστησαν δυνατή τη χορήγηση πάνω από 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων Made in India. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας μας «Vaccine Maitri», εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μοιράστηκαν με τον κόσμο».

Καθοδηγήθηκε επίσης από το πνεύμα του «Vasudhaiva Kutumbakam» — Μία Γη, Μία Οικογένεια, Ένα Μέλλον, είπε.

«Υπάρχουν πολλά να πούμε για τις αρετές της δημοκρατίας, αλλά επιτρέψτε μου να πω μόνο αυτό: η Ινδία, παρά τις πολλές παγκόσμιες προκλήσεις, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία σήμερα. Αυτή η ίδια είναι η καλύτερη διαφήμιση για τη δημοκρατία στον κόσμο. Αυτό από μόνο του λέει ότι η Δημοκρατία μπορεί να προσφέρει», είπε ο πρωθυπουργός Μόντι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags