Facebook Pixel Sportdog.gr | Μία πολυπολιτισμική εορτή στο πλαίσιο των G20
Life
| 2023-03-29 22:25:00

Μία πολυπολιτισμική εορτή στο πλαίσιο των G20

Sportdog Team
Μία πολυπολιτισμική εορτή στο πλαίσιο των G20

Στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της G20, οργανώθηκε ένα πολύχρωμο πολιτιστικό πρόγραμμα, που προβάλλει την πλούσια πολιτιστική ποικιλομορφία του κράτους, στο αμφιθέατρο Dorjee Khandu της νομοθετικής συνέλευσης εδώ το Σάββατο το βράδυ.

Στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της G20, οργανώθηκε ένα πολύχρωμο πολιτιστικό πρόγραμμα, που προβάλλει την πλούσια πολιτιστική ποικιλομορφία του κράτους, στο αμφιθέατρο Dorjee Khandu της νομοθετικής συνέλευσης εδώ το Σάββατο το βράδυ.

Η Πρωθυπουργός Pema Khandu καλωσόρισε τους αντιπροσώπους και τους ενημέρωσε για τις διάφορες πτυχές του κράτους, από την τοπογραφική ποικιλομορφία έως τα ιστορικά γεγονότα.

Είπε ότι το Arunachal Pradesh, το οποίο μοιράζεται διεθνή σύνορα με την Κίνα, το Μπουτάν και τη Μιανμάρ, φιλοξενεί 26 μεγάλες φυλές και περισσότερες από 100 υπο-φυλές με διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.



«Οι άνθρωποι ζουν σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους και με τη φύση επίσης, παρά το γεγονός ότι μένουν σε μια τεράστια γεωγραφική γη, επιδεικνύοντας έτσι ένα τέλειο παράδειγμα ενότητας στην ποικιλομορφία», είπε.

Ο Khandu ενημέρωσε τους αντιπροσώπους ότι, με 80 τοις εκατό δασική κάλυψη, το Arunachal είναι μια ουδέτερη εκπομπή άνθρακα κράτος και είναι ένα από τα 10 πλούσια σημεία βιοποικιλότητας στον κόσμο.

Ενημέρωσε επίσης ότι, εκτός από το μεγαλύτερο κράτος

στη βορειοανατολική περιοχή, το Arunachal είναι η μόνη πολιτεία στα βορειοανατολικά που έχει τα Χίντι ως lingua franca.

Ο Πρόεδρος της Νομοθετικής Συνέλευσης PD Sona στην ομιλία του είπε ότι «η ομορφιά του Arunachal Pradesh απεικονίζεται στην ενότητα στην ποικιλομορφία, με ανθρώπους από διάφορες φυλές να δένονται μεταξύ τους και να ζουν σε πλήρη αρμονία».

Ονόμασε την πολιτιστική επίδειξη της βραδιάς «ένα μικρό κομμάτι από μια μεγάλη πολιτιστική πίτσα της πολιτείας» και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σύνεδροι θα αφαιρούσαν «όμορφες αναμνήσεις από τη σύντομη παραμονή τους στην πολιτεία».

Η πολιτιστική γιορτή, με θέμα «Πολλά ταξίδια, ένα όνειρο: Το παραμύθι του Arunachal», ξεκίνησε με ψαλμωδίες από ιερείς, που ακολούθησε η απόδοση του τραγουδιού «Hamara Aruanchal» από την Team Arunachal Idol.

Η παρουσίαση ενός οπτικοακουστικού slideshow αρχειακών εικόνων του Arunachal, εκτός από μια παρουσίαση παραδοσιακών ενδυμάτων και μια πολιτιστική έκθεση με θέμα «Ρυθμοί του ποταμού», παρουσίασε την πολιτιστική ποικιλομορφία του κράτους.

Περίπου 100 εκπρόσωποι, που εκπροσωπούν τις χώρες της G20, εκτός από Ινδούς αντιπροσώπους, έφτασαν στην πρωτεύουσα το Σάββατο για ένα διήμερο πρόγραμμα.

Νωρίτερα, οι σύνεδροι έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής από πολιτιστικούς θιάσους διαφόρων φυλών στο αεροδρόμιο Donyi Polo, και αργότερα οι εκπρόσωποι παρακολούθησαν «την έκθεση συγκέντρωσης που ξεκίνησε η ερευνητική καινοτομία της G20» στην αίθουσα δεξιώσεων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags