Facebook Pixel Το Κασμίρ επιδεικνύει την ομορφιά του στη σύνοδο των G20!
Life
| 2023-05-03 20:18:00

Το Κασμίρ επιδεικνύει την ομορφιά του στη σύνοδο των G20!

του Γεωπόλδου
Το Κασμίρ επιδεικνύει την ομορφιά του στη σύνοδο των G20!

Περίπου 50 εκπρόσωποι αναμένεται να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση των G-20 στο Σριναγκάρ, η οποία θα επιτρέψει στην Ινδία να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του Πακιστάν για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κοιλάδα του Κασμίρ.

Στις συνεχιζόμενες συνεδριάσεις των G20 σε διάφορους τομείς, η Ινδία θα φιλοξενήσει σύντομα μια συνάντηση της ομάδας εργασίας για τον τουρισμό στο Σριναγκάρ - τη θερινή πρωτεύουσα του Τζαμού και του Κασμίρ - τον Μάιο.

Για πρώτη φορά μετά την κατάργηση των άρθρων 370 και 35-Α, το Τζαμού και το Κασμίρ θα φιλοξενήσουν διεθνή εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από κράτη μέλη της G20, φιλοξενούμενες χώρες και αρκετούς διεθνείς οργανισμούς.

Το Κασμίρ είναι γνωστό για την εκπληκτική ομορφιά του. Με τη διεξαγωγή της συνάντησης στο Σριναγκάρ, η Ινδία θέλει επίσης να μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα σχετικά με τη σταθερότητα του τόπου. Θέλει να απεικονίσει τη γαλήνια ατμόσφαιρα του τόπου.

Η Ινδία ανέλαβε την προεδρία των G20 τον Δεκέμβριο του 2022. Αναμένεται να φιλοξενήσει συνολικά 215 συναντήσεις σε 55 τοποθεσίες φέτος.

Ορισμένα στοιχεία του εν εξελίξει έργου έξυπνης πόλης στο Σριναγκάρ έχουν τροποποιηθεί, με τα συμβόλαια να επεξεργάζονται εκ νέου και τις προθεσμίες να προχωρούν κατά έναν ή δύο μήνες, προκειμένου να ολοκληρωθούν πριν από τη συνάντηση της ομάδας εργασίας για τον τουρισμό των G20 που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 22 και 24 Μαΐου, αναφέρει η εφημερίδα  «The Economic Times».

Περίπου 50 εκπρόσωποι αναμένεται να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση των G-20 στο Σριναγκάρ, η οποία θα επιτρέψει στην Ινδία να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του Πακιστάν για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κοιλάδα του Κασμίρ.

Ινδοί αξιωματούχοι και πρώην διπλωμάτες δήλωσαν ότι η προεδρία των G-20 προσφέρει μια ευκαιρία να αναδείξει τον ηγετικό ρόλο του Νέου Δελχί στις παγκόσμιες υποθέσεις, ιδιαίτερα όταν ο κόσμος αντιμετωπίζει πολλαπλές γεωπολιτικές και οικονομικές κρίσεις, ανέφερε η Deutsche Welle.

«Αυτή είναι μία αγανάκτηση από το Πακιστάν. Η αντίδραση δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι το κυβερνών Δημοκρατικό Κίνημα του Πακιστάν δεν θέλει να δώσει λόγο στον Ιμράν Καν να αμφισβητήσει τη στάση του στο Κασμίρ», δήλωσε στη DW ο Ατζάι Μπισαρία, πρώην ύπατος αρμοστής στο Πακιστάν.

«Το Πακιστάν καλό θα ήταν να μην υπερκαλύψει το θέμα, καθώς αυτό θα μείωνε μόνο τον δικό του διπλωματικό χώρο. Το Τζαμού και Κασμίρ είναι μέρος της Ινδίας», είπε στη DW η πρώην διπλωμάτης Μέρα Σανκάρ.

«Η οικονομία της Ινδίας είναι επικεντρωμένη στον τουρισμό και το κλίμα εκεί είναι πολύ ευχάριστο τον Μάιο, όταν οι θερμοκρασίες στην υπόλοιπη χώρα είναι πολύ υψηλές. Είναι ο κατάλληλος χώρος για τη διεξαγωγή μιας συνάντησης που σχετίζεται με τον τουρισμό».

Οι προετοιμασίες για συναντήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο Σριναγκάρ και τις γειτονικές περιοχές. Οι ξένοι εκπρόσωποι θα πραγματοποιήσουν επίσης μια περιήγηση στα αξιοθέατα στο Μπαραμούλα, στο Εθνικό Πάρκο Νταχιγκάμ και στο χιονοδρομικό κέντρο Γκουλμάργκ.

Το Τζαμού και Κασμίρ αναμένει επίσης μια μεγάλη επένδυση το 2023. Φαρμακευτικά προϊόντα, ψυγεία, επεξεργασία τροφίμων, συσκευασία, logistics, ιατρικές πόλεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.λπ. έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για τη δημιουργία μονάδων στην περιοχή. Επίσης, υπάρχουν προτάσεις ξένων επενδύσεων, μεταξύ άλλων από τον όμιλο Lulu, όπως αναφέραν νωρίτερα οι Times of India.

Τον Μάρτιο, μια εταιρεία ακινήτων των Εμιράτων ανακοίνωσε ένα έργο 60 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου και γραφείων στο Σριναγκάρ, ανέφερε το ForeignPolicy.com.

Η Ινδία έχει ήδη πραγματοποιήσει τουριστικές συναντήσεις των G-20 στις πολιτείες Γκουτζαράτ και Δυτική Βεγγάλη νωρίτερα φέτος και έχει προγραμματίσει άλλες συναντήσεις στην πολιτεία Γκόα τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags