Facebook Pixel Πώς η Ινδία χρησιμοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία για την προβολή ισχύος
Life
| 2023-06-07 11:24:00

Πώς η Ινδία χρησιμοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία για την προβολή ισχύος

του Γεωπόλδου
Πώς η Ινδία χρησιμοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία για την προβολή ισχύος

Η μηχανική ικανότητα, όπως έχει περιγράψει η Ινδία, είναι μια μέθοδος για την επιτάχυνση της δικτύωσης, του σχεδίου κοινωνικής οργάνωσης, των προοπτικών βελτίωσης και, τέλος, του σχεδιασμού ενός κράτους και του χαρακτήρα μιας μητρόπολης. Απαιτείται θεμελιώδες ενδιαφέρον για κατασκευές αιχμής.

Μηχανική ικανότητα, είναι η προφανής απάντηση της κυβέρνησης Μόντι. Σε λιγότερο από 10 χρόνια, η Ινδία ανέπτυξε μια σειρά ηλεκτρονικών σταδίων υψηλού προφίλ που έχουν αλλάξει τη ζωή των κατοίκων της. Κάποτε γνωστές ως "India Stack", μετονομάστηκαν σε "μηχανοποιημένες δημόσιες εγκαταστάσεις" (dpi) καθώς ο αριθμός και η ανάγκη για αυτές τις εγκαταστάσεις έχει αυξηθεί. Είναι αυτό το dpi που θέλει να αντικαταστήσει η Ινδία - και στην πορεία, να αυξήσει την οικονομία και τον συνολικό αντίκτυπό της. Σκεφτείτε το ως τη χαμηλού κόστους, υποστηριζόμενη από προγράμματα έκδοση του συστήματος Belt and Road Drive (δρόμος του Μεταξιού) της Κίνας. «Τα οφέλη της εκσυγχρονισμένης αλλαγής δεν πρέπει να περιορίζονται σε ένα μικρό τμήμα της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Μόντι στη σύνοδο κορυφής των G20 στην Ινδονησία πέρυσι.

Το dpi περιλαμβάνει μια ομάδα τριών πινακίδων, εξαρτημάτων και δεδομένων αρχηγών. Όλα ξεκίνησαν με το εύστοχο όνομα «Aadhaar» ή «Foundation», μια βιομετρική δομή ηλεκτρονικής ταυτότητας που εισήχθη το 2010 υπό την τελευταία κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Κογκρέσου και καλύπτει επί του παρόντος ουσιαστικά 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους στην Ινδία. Ακολούθησε το United Portions Association Point (upi), το οποίο κάνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές τόσο εύκολες όσο η πληκτρολόγηση ή η εξέταση ενός κωδικού QR. Από την κυκλοφορία του το 2016, η πλατφόρμα έχει καλύψει το 73% όλων των μερίδων λιανικής πώλησης χωρίς μετρητά στην Ινδία από το έτος έως την άνοιξη. Το τρίτο σημείο βοήθειας dpi περιλαμβάνει δεδομένα επικεφαλής. Με τον 12ψήφιο αριθμό Aadhaar, οι Ινδοί μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακά αρχεία των οποίων η αυθεντικότητα είναι εγγυημένη από τον δημόσιο τομέα. Αυτή η δομή, που ονομάζεται "Digilocker", συνδέεται με αρχεία φόρτισης, επιβεβαιώσεις ανοσοαπόκρισης, επιπλέον σχολικοί βαθμοί, και αυτό είναι απλώς μια ένδειξη για κάτι μεγαλύτερο. Για να σχηματίσει μετοχές, να επιβεβαιώσει την προσωπικότητά της και να αποκτήσει πρόσβαση σε βασικά ατομικά αρχεία, μια Ινδή μπορεί να πετάξει το πορτοφόλι της και να βασιστεί στο τηλέφωνό της.

Για τους βασιλικούς λαούς αυτή η πρόοδος αξίζει εξαιρετικά. Για πολλούς άλλους, έχουν μεγάλο βάρος. Οι πωλητές όλων των ειδών, από καρύδες μέχρι διαμάντια, αναγνωρίζουν από τώρα την πρόοδο. Έχει κάνει την επαγγελματική τους ζωή ευκολότερη, πιο χρήσιμη και λιγότερο ευάλωτη στον τρόμο και την κλοπή. Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων στη διοικητική δομή της Ινδίας λαμβάνουν «άμεση μετακίνηση παροχών» κατευθείαν στο νομισματικό τους ισοζύγιο που σχετίζεται με το Aadhaar, μια στρατηγική που έχει μειώσει τις ατυχίες και τη ρύπανση. Το ΔΝΤ τοποθετεί τις εξοικονομήσεις της Ινδίας σε 2,23 τρισεκατομμύρια ρουπίες, ή 1,14% του ΑΕΠ, από τέτοιες συναλλαγές μεταξύ 2013 και 2021. Το σύστημα βοηθά επίσης στη γρήγορη διανομή πόρων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας.

Μια σειρά από άλλα ηλεκτρονικά στάδια έχουν τεθεί ή θα τεθούν σύντομα σε λειτουργία. Το Open Association for Mechanized Exchange είναι ένας νέος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιχορηγείται από την κυβέρνηση και επικεντρώνεται στο να βοηθά τις ηλεκτρονικές επιχειρηματικές οργανώσεις να συνεργάζονται. Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί μια φάση όπου ο τεράστιος αριθμός δωρεάν οργανισμών της Ινδίας θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με άθικτα εξαρτήματα και παρόχους τεχνολογίας. Η Sahamati, μια μη κυβερνητική οργάνωση, δημιουργεί μια φάση που θα επιτρέψει στους «συγκεντρωτές λογαριασμών» να υποχρεώσουν τα άτομα να μοιράζονται τις οικονομικές τους πληροφορίες σε ένα τυποποιημένο σχέδιο, για παράδειγμα, με δανειστές. Πιστεύει ότι αυτό θα διευκολύνει την απαίτηση για το πλήθος των αναφορών που απαιτούνται για την υποβολή αίτησης για δάνειο στην Ινδία.

Το ηλεκτρονικό πλαίσιο πίσω από αυτές τις βελτιώσεις είναι κολοσσιαίο και πολύπλοκο. Αποτελείται από κυβερνητικές ενώσεις, ρυθμιστικές αρχές, εταιρείες τεχνολογίας, παρακρατικούς οργανισμούς, ιδρύματα, μη κυβερνητικές οργανώσεις και σχολεία που κατασκευάζουν διάφορα μέρη της εκσυγχρονισμένης κατασκευής. Το Aadhaar διοικείται από τον δημόσιο τομέα. Η upi εποπτεύεται από μια οντότητα δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, τον Οργανισμό Δημόσιων Μεριδίων της Ινδίας. Διαφορετικά στάδια, για παράδειγμα, για την ευημερία και την αποκατάσταση των αρχηγών, γίνονται από μη δικαιούχους και προτείνονται στα νομοθετικά όργανα της πόλης, της περιφέρειας και της πολιτείας. Ένα σημαντικό μέρος αυτών των δημόσιων εξελίξεων έχει γίνει από ειδικούς της με εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα.

Η Ινδία πρέπει σταδιακά να πείσει και άλλες αναδυόμενες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Πέρα από τη λήψη κανονικών τιμών, το θεωρεί αυτό ως μια μέθοδο για να ορίσει την κατάστασή του ως την κορυφή της κατάστασης που προκαλεί. Για το λόγο αυτό, η Ινδία προσκάλεσε 125 τέτοιες χώρες σε εκδήλωση με τίτλο «Φωνή του Συνολικού Νότου» στο Δελχί τον περασμένο Ιανουάριο. «Αναγνωρίζω ακράδαντα ότι οι χώρες του Συνολικού Νότου απέχουν πολύ από τη νέα ανάπτυξη των άλλων», είπε ο κ. Μόντι στους εκπροσώπους του Τύπου.

Η ινδική προσπάθεια να διευθετηθούν οι διαπραγματεύσεις είναι δελεαστική. Χωρίς συστήματα παλαιού τύπου του 20ου αιώνα, για παράδειγμα, master cards και σταθμούς εργασίας, οι αγροτικές χώρες μπορούν να ξεπεράσουν τη Δύση. Η μηχανική ικανότητα, όπως έχει περιγράψει η Ινδία, είναι μια μέθοδος για την επιτάχυνση της δικτύωσης, του σχεδίου κοινωνικής οργάνωσης, των προοπτικών βελτίωσης και, τέλος, του σχεδιασμού ενός κράτους και του χαρακτήρα μιας μητρόπολης. Απαιτείται θεμελιώδες ενδιαφέρον για κατασκευές αιχμής.

ΠΗΓΗ: Economist.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags