Facebook Pixel ΣΟΚ στο Πακιστάν! Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε δύο ανήλικα κορίτσια
Life
| 2023-06-08 19:26:00

ΣΟΚ στο Πακιστάν! Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε δύο ανήλικα κορίτσια

του Γεωπόλδου
ΣΟΚ στο Πακιστάν! Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε δύο ανήλικα κορίτσια

Συγγενείς των θυμάτων και υποστηρικτές του σχολείου διαμαρτυρήθηκαν, γιατί ο θύτης κατηγορήθηκε ότι είχε προβλήματα ψυχικής υγείας, χωρίς καμία έρευνα για πιθανούς δεσμούς του με μουσουλμανικές εξτρεμιστικές ομάδες.

Οι Καθολικοί Επίσκοποι του Πακιστάν έμαθαν να είναι μετριοπαθείς και υπομονετικοί, αλλά η υπομονή έχει τα όριά της. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν στους οπαδούς τους και στην κυβέρνηση μετά τη φρικτή επίθεση στο δημόσιο σχολείο Sangota στις 17 Μαΐου στην περιοχή Swat της Khyber-Pakhtunkhwa, sύμφωνα με άρθρο της Daniela Bovolenta στο  Bitter Winter, διαδικτυακό περιοδικό για τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα που εκδίδεται από το CESNUR, το Κέντρο Μελετών για τις Νέες Θρησκείες, με έδρα το Τορίνο της Ιταλίας.

Σε σχολείο διοικείται από τις Αδελφές των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου τοποθετήθηκε αξιωματικός της Αστυνομίας, εξαιτίας ανησυχιών που δημιουργήθηκαν μετά από τη δολοφονία δύο κοριτσιών (ένα από αυτά ήταν 9 ετών) και τον τραυματισμό πέντε ανήλικων και ενός ενήλικα από πυρά αστυνομικού ονόματι Alam Khan.

Ωστόσο, συγγενείς των θυμάτων και υποστηρικτές του σχολείου διαμαρτυρήθηκαν, γιατί ο θύτης κατηγορήθηκε ότι είχε προβλήματα ψυχικής υγείας, χωρίς καμία έρευνα για πιθανούς δεσμούς του με μουσουλμανικές εξτρεμιστικές ομάδες.

Μελετητές, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων από διάφορες χώρες συμβάλλουν δημοσιεύοντας ειδήσεις, έγγραφα και μαρτυρίες σχετικά με τις διώξεις εναντίον όλων των θρησκειών στην Κίνα.

Όπως αναφέρθηκε από το Aid to Church in Need την περασμένη εβδομάδα, οι Επίσκοποι αποφάσισαν επίσης να υψώσουν τις φωνές τους. Ο Αρχιεπίσκοπος Joseph Arshad του Ισλαμαμπάντ-Ραβαλπίντι, δήλωσε: «Αισθανόμαστε απειλή και ανασφάλεια εν μέσω της αυξανόμενης τρομοκρατίας στη χώρα. Αυτό είναι λυπηρό».

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεμπάστιαν Σο της Λαχώρης είπε σε μια δήλωση: «Εμείς οι Καθολικοί, και γενικά οι Χριστιανοί, διευθύνουμε ορισμένα σχολεία θηλέων. Και κάποιοι είναι ενάντια στην εκπαίδευση των γυναικών, στο Πακιστάν και αλλού. Αυτός ο άντρας επέβλεπε την ασφάλεια για τα παιδιά, το προσωπικό, τους γονείς και όλους. Για αυτό πληρώθηκε. Αλλά σε μια στιγμή τρέλας, το έκανε γιατί το σχολείο διδάσκει σε κορίτσια. Αυτό δείχνει πόσο επιθετικές μπορεί να είναι αυτές οι ομάδες που αντιτίθενται στην εκπαίδευση των γυναικών».

Το Bitterwinter επεσήμανε, ότι «η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τα [εκπαιδευτικά] ιδρύματα και τους ανθρώπους που είναι αφοσιωμένοι στην εκπαίδευση και την υγεία».

ΠΗΓΗ: infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags