Facebook Pixel Sportdog.gr | Βλέψεις για “μεγάλο Αζερμπαϊτζάν”! Οι Αζέροι θέλουν να αποσπάσουν εδάφη από Ρωσία
Life
| 2022-10-22 08:57:00

Βλέψεις για “μεγάλο Αζερμπαϊτζάν”! Οι Αζέροι θέλουν να αποσπάσουν εδάφη από Ρωσία

Sportdog Team
Βλέψεις για “μεγάλο Αζερμπαϊτζάν”! Οι Αζέροι θέλουν να αποσπάσουν εδάφη από Ρωσία

Στο Αζερμπαϊτζάν δεν κρύβουν πλέον τις εδαφικές αξιώσεις σε όλα τα γειτονικά κράτη και όχι μόνο, εκτός από την Τουρκία.

Ο αξιωματούχος της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν Ελμαντίν Μπεχμπούντ, επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Κρατικού Ταμείου Στήριξης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) υπό τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, φαντάζεται «Μεγάλο Αζερμπαϊτζάν» με σύνορα που καλύπτουν την Αρμενία (Ερεβάν), τη Ρωσία (Ντέρμπεντ), Γεωργία (Μαρνεούλι), Ιράκ (Μοσούλη και Κιρκούκ) και το τεράστιο έδαφος του Ιράν.

«Φαίνεται απαράδεκτο να μην συμπεριλαμβάνεται τουλάχιστον μια μικρή Τουρκία», παρατήρησε ο δημοσιογράφος Τζοσουά Κουτσέρα στο Twitter. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ του Αζερμπαϊτζάν αναφέρουν ότι ο Μπεχπούντ δεν είναι πλέον πολιτικός και το συμβούλιο κρατικής υποστήριξης των ΜΚΟ που ανέφερε ο ίδιος στο Twitter δεν υπάρχει πλέον, αλλά ο ίδιος ο Μπεχπούντ, προφανώς, δεν θέλει να αποχωριστεί από την προηγούμενη θέση του και συνεχίζει να εκπροσωπεί τον εαυτό του ως εκπρόσωπο του εν λόγω συμβουλίου.

Ο Αζέρος αξιωματούχος συμπεριέλαβε τα εδάφη της Ρωσίας, της Γεωργίας, του Ιράν και του Ιράκ στη σύνθεση του «Μεγάλου Αζερμπαϊτζάν».

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags