Facebook Pixel Δημήτρης Σταθακόπουλος: Έλληνας Οθωμανολόγους προειδοποιεί! Επικίνδυνη η πολιορκία του Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2023-02-04 15:48:00

Έλληνας Οθωμανολόγος προειδοποιεί! Επικίνδυνη η πολιορκία του Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
Έλληνας Οθωμανολόγος προειδοποιεί! Επικίνδυνη η πολιορκία του Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτιμά ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν είναι οπαδός της πολεμικής σύρραξης, αλλά και με την άλλη τακτική που χρησιμοποιεί δημιουργεί κινδύνους για τον Ελληνισμό.

Τον γεωπολιτικό προσανατολισμό της Τουρκίας σχολίασε ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, ο οποίος ανέλυσε τις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Η Τουρκία θεωρεί τον εαυτό της πυλώνα που ρυθμίζει το μέλλον του κόσμου. Παρακαταθήκη του Ερντογάν είναι το 2053, 600 χρόνια από την άλωση της Πόλης να είναι στους G7 και το 2071, 1000 χρόνια από τη μάχη του Ματζικέρτ, να είναι στις τρεις ηγέτιδες χώρες του κόσμου. Την Τουρκία έχει περιγράψει άριστα ο Αμερικανός καθηγητής, Φρανκ Βέμπερ, με τον τίτλο «Ο επιτήδειος ουδέτερος». Η Τουρκία πάντα ακροβατεί μεταξύ Ανατολής και Δύσης εκμεταλλευόμενη τη γεωγραφία της. Έχει θέση κλειδί γεωγραφικά. Και η Ελλάδα όμως είναι θέση κλειδί. Στο ΝΑΤΟ όμως μας θεωρούν ενιαίο χώρο. Είμαστε ένα πέρασμα. Πριν στον δρόμο του μεταξιού, τώρα στο σταυροδρόμι της ενέργειας.

Για τις εκλογές υποστήριξε, ότι ο Κιλιτσντάρογλου δεν έχει ρεύμα, για να εκλεγεί πρόεδρος και με τις μεθοδεύσεις που έχει κάνει ο Ερντογάν, ο οποίος είναι της λογικής της πολιορκίας, η οποία είναι επικίνδυνη όπως ο πόλεμος. Όταν εκλεγεί κάτι που είναι πολύ πιθανό, γιατί δεν θα αφήσει να χάσει, στις 29/10/2023 θα τιμήσει τον Κεμάλ ως γαζή-στρατιώτη και θα κατηγορίσει τους επιγόνους του (Ινονού). Την επόμενη 5ετία θα κάνει έργια για να αφήσει παρακαταθήκη, γιατί θέλει να μείνει το δικό του πορτρέτο στους δημόσιους χώρους στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags