Η Μονακό τον απέκλεισε από τις ευρωπαϊκές της λίστες του Conference League κι εκείνος προπονείται, τη μία μόνος του και την άλλη με τους πιτσιρικάδες εντελώς αποκομμένος από την πρώτη ομάδα των Μονεγάσκων. Γιατί όμως;
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής «L’ Equipe» ο πλήρης αποκλεισμός του ήταν απόφαση του Ceo της Μονακό, Τιάγκο Σκούρο γιατί ο Μπάλογκαν αρνήθηκε την τελευταία στιγμή την, κλεισμένη και συμφωνημένη μεταγραφή του στην Έβερτον στερώντας από τη Μονακό έσοδα 55εκ. ευρώ.
Διαβάστε επίσης...
Το παράδοξο είναι ότι ο προπονητής του, Φελίπε Λουίς έχει τελείως διαφορετική άποψη δηλώνοντας, με διπλωματία πως ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής είναι αυτή τη στιγμή τραυματίας και μόλις αποθεραπευτεί πλήρως θα συνεχίσει να τον υπολογίζει στην 11άδα. Που είναι επίσης ανακρίβεια, αφενός γιατί δεν είναι τραυματίας και αφετέρου γιατί η Μονακό μόλις κέρδισε ολόκληρη Παρί Σεν Ζερμέν, μάλιστα στο σπίτι της και χωρίς τη βοήθειά του.
Το πιθανότερο σενάριο για την καριέρα του Μπάλογκαν, κι αφού χάθηκε η ευκαιρία να επιστρέψει στην Premier League (όπου είχε ξαναπαίξει, με την Άρσεναλ), είναι να δοθεί δανεικός σε κάποιο πρωτάθλημα όπου η μεταγραφική περίοδος παραμένει ακόμη ανοικτή.
Στο Μεξικό, για παράδειγμα και τη Βραζιλία θα κλείσει στις 11 Σεπτεμβρίου, στην Πορτογαλία στις 15 και στη Σαουδική Αραβία στις 12 Οκτωβρίου. Διαφορετικά, άλλη λύση από το να παραμείνει στο Μοντεκάρλο και να προπονείται μόνος του, δεν υπάρχει στον άμεσο (εννοώντας μέχρι τον Ιανουάριο) ορίζοντα.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο