Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Συμφωνία Γιοβάνοβιτς-Αλαφούζου για την πρώτη μεταγραφή, ανακοίνωση 1η Γενάρη - 2+1 στη "μαύρη λίστα"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-12 12:00:00

Συμφωνία Γιοβάνοβιτς-Αλαφούζου για την πρώτη μεταγραφή, ανακοίνωση 1η Γενάρη - 2+1 στη "μαύρη λίστα"!

του Νίκου Στεργίου
Συμφωνία Γιοβάνοβιτς-Αλαφούζου για την πρώτη μεταγραφή, ανακοίνωση 1η Γενάρη - 2+1 στη "μαύρη λίστα"!

Ο παίκτης που έρχεται, η δεύτερη προσθήκη και ποιοι φεύγουν! Στο Τριφύλλι δεν θέλουν φέτος να χάσουν χρόνο όπως συνέβη πέρυσι και ήδη ψάχνουν στην αγορά για τους ποδοσφαιριστές που τους λείπουν. Ποιος θα είναι η πρώτη κίνηση και ποιοι χάνουν έδαφος στα πλάνα του προπονητή...
 

Ο Παναθηναϊκός είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, κυρίως επειδή καταφέρνει να «καθαρίζει» τα ματς κόντρα στις μικρομεσαίες ομάδες της Super League, ενώ παραμένει στο κόλπο της ευρωπαϊκής πρόκρισης από τους ομίλους του Europa League, έστω στο Conference. Όλα αυτά παρά τη συνεχιζόμενη γκαντεμιά που… κυνηγά τους Πράσινους φέτος και τους αναγκάζει να κατεβαίνουν σχεδόν σε κάθε παιχνίδι με διαφορετικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Ο Μάγκνουσον χάνει το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν, ο Πάλμερ-Μπράουν παραμένει νοκ άουτ, ο Γεντβάι παρουσιάζει ευπάθεια και έχει χάσει ορισμένα ματς ενώ το παρελθόν έχει αποδείξει πως ούτε ο Σένκεφελντ είναι… άτρωτος στους τραυματισμούς. Έως τον Ιανουάριο οι Πράσινοι βολεύονται με τη χρησιμοποίηση του Αράο στο κέντρο της άμυνας ως έξτρα λύση και «προσεύχονται» να μην υπάρξει άλλη απώλεια.

Είναι δεδομένο πως θα γίνει μεταγραφή κεντρικού αμυντικού τον προσεχή Ιανουάριο στο Τριφύλλι, κάτι που ξεκαθάρισε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Λαμίας. Το γεγονός πως ο Σέρβος τεχνικός μίλησε ανοιχτά για προσθήκη παίκτη σχεδόν δύο μήνες πριν την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου δείχνει πολλά, αν αναλογιστούμε ότι είναι κάτι που δεν κάνει σχεδόν ποτέ, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του!

Αφενός γίνεται αμέσως αντιληπτό το πόσο πολύ έχει ανάγκη ο Γιοβάνοβιτς την απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Αφετέρου πρόκειται για δήλωση που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι οι Πράσινοι έχουν ήδη ξεκινήσει την προεργασία για μεταγραφές. Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως ο Γιάννης Παπαδημητρίου έχει ξεχωρίσει 2-3 περιπτώσεις, που αναμένεται να εξεταστούν… εξονυχιστικά από τον Γιοβάνοβιτς.

Από τη στιγμή που οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν διαγνώσει από τώρα το μεγαλύτερο «αγκάθι» στο φετινό ρόστερ, κινούν από νωρίς τις διαδικασίες για μεταγραφή, ώστε να αποφευχθεί η αργοπορία που σημειώθηκε στις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους επί Γιοβάνοβιτς. Ζητούμενο είναι να έχει αποκτηθεί κεντρικός αμυντικές τις πρώτες μέρες του 2024 προκειμένου να είναι έτοιμος να αγωνιστεί άμεσα.

Παράλληλα, τις τελευταίες μέρες «ψιθυρίζεται» ότι ίσως ο Παναθηναϊκός να μην αναζητήσει μόνο στόπερ τον Γενάρη, αλλά να κάνει την έκπληξη με τη μεταγραφή ενός εξτρέμ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω σκέψη υπάρχει στο Τριφύλλι, κυρίως λόγω της αδυναμίας Βέρμπιτς, Αϊτόρ και Κλεϊνχέισλερ να προσφέρουν τα αναμενόμενα. Ο πρώτος δίνει κάποιες λύσεις αλλά δεν κάνει τη διαφορά, ο δεύτερος εξακολουθεί να μην πατάει καλά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, ενώ ο τρίτος μοιάζει να μην υπολογίζεται και δεν αποκλείεται να αποχωρήσει τον Ιανουάριο.

Ο Γιοβάνοβιτς έχει ακόμα χρόνο στη διάθεσή του ώστε να ζυγίσει τα δεδομένα και να πάρει την τελική απόφαση, ωστόσο γνωρίζει πως δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στους Μαντσίνι και Παλάσιος ως «καθαρούς» εξτρέμ (σ.σ. στα πλάγια αγωνίζονται και οι Μπερνάρ, Τζούρισιτς αν και είναι περισσότερο «δεκάρια») μέχρι το φινάλε της σεζόν. Περιμένει περισσότερα από τους υπόλοιπους, ειδάλλως θα προχωρήσει σε μεταγραφή!



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστροφή Κουρμπέλη σε άλλη μεγάλη ομάδα και ως... στόπερ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags