Ράφα Μπενίτεθ: Το γεγονός πως προς το παρόν ο Ισπανός “παγώνει” τον μεταγραφικό προγραμματισμό του Παναθηναϊκού, δεν σημαίνει πως στο παζάρι του Ιανουαρίου δεν θα γίνουν τουλάχιστον 3 με 4 κινήσεις (εκτός του Τέττεη)! Κι ας άλλαξαν ξανά την... κασέτα στο ρεπορτάζ του “τριφυλλιού”, μετά την θριαμβευτική νίκη στο ντέρμπι, υποστηρίζοντας τώρα πως ο Ισπανός τεχνικός ανοίγει το rotation και ότι τελικά δεν θα γίνουν “πολλές μεταγραφές τον Γενάρη”!!! Διάβαζες ή άκουγες τα χθεσινά ρεπορτάζ και σου άφηναν την αίσθηση πως εξαιτίας δυο αγώνων κάποιοι “πράσινοι” παίκτες έγιναν ξανά... “παικταράδες” . Κι από εκεί που μετά την ήττα από τον Βόλο οι ρεπόρτερ μιλούσαν για “ συν 5 προσθήκες” τον Γενάρη, πήγαμε πλέον μάξιμουμ “στις 2 με 3 προσθήκες τον Γενάρη”!!! Αυτό κι αν λέγεται... δημοσιογραφική αξιοπιστία!!

Μπάτζετ 30 εκατ. σε Μπενίτεθ, 8 αποχωρήσεις Γενάρη - Τι ζήτησε από Αλαφούζο
Intime

Η πραγματική αποκάλυψη για Τσάβι και Παναθηναϊκό

Anyway... Εδώ πριν ακόμη ανακοινωθεί ο Μπενίτεθ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ “ΜΙΧΕΙΕΣ| πως στον Παναθηναϊκό είχε προταθεί και ο “ομοσταβλός” του προπονητής (από το ίδιο, μεγάλο, μανατζερικό Γραφείο) Τσάβι αλλά ο τελευταίος δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα παρά την ενημέρωση πως ο Γιάννης Αλαφούζος θα του τα έσκαγε χοντρά. Ήταν μια αποκλειστικότητα της στήλης για Τσαβι (όπως και ότι ο Μπλάνκο κόπηκε από υποψήφιος τεχνικός Διευθυντής επειδή δεν... μιλούσε αγγλικά) αλλά εσχάτως παρουσιάζεται το συγκεκριμένο παλιό θέμα Τσάβι/Παναθηναϊκού ως πρωτοεμφανιζόμενο και “αποκλειστικό ”σε συγκεκριμένα ελληνικά ΜΜΕ. Έχουμε αποκαλύψει άλλωστε από τις “Μιχείες” πως μετά την απόλυση του Βιτόρια ο Γιάννης Αλαφούζος κτύπησε πολύ μεγάλες προπονητικές ...πόρτες – Αμπελ Φερέϊρα, Κονσεϊσάο, Νούνο Εσπίριτο, Σπαλέτι – αλλά εισέπραξε μόνο αρνήσεις!!!

Μπάτζετ 30 εκατ. σε Μπενίτεθ, 8 αποχωρήσεις Γενάρη - Τι ζήτησε από Αλαφούζο
Τσάβι / Intime

Μπάτζετ 30 εκατομμυρίων και αποχωρήσεις τον Ιανουάριο

Για να επιστρέψουμε στα ... φρέσκια κουλούρια: ο Μπενίτεθ στις δυο επόμενες μεταγραφικές περιόδους θα πάει σε πάνω από μια ντουζίνα μεταγραφικές προσθήκες με συνολικό διαθέσιμο μεταγραφικό μπατζετ plus 30.000.000 ευρώ (το 1/3 περίπου για ψώνια στο προσεχές παζάρι). Απλώς αυτό που θέλει ο Ισπανός κόουτς είναι πρώτα να αξιολογήσει μέσα από την δική του δουλειά/καθημερινότητα το υπάρχον έμψυχο δυναμικό και αμέσως μετά να ... αλαφρώσει το υπάρχον ρόστερ που μετράει πάρα πολλούς παίκτες (32).

Κοινώς ο Μπενίτεθ θέλει να φύγουν τον Γενάρη πάνω από μισή ντουζίνα παίκτες (τουλάχιστον 8) και να έρθουν οι μισοί. Μάλιστα ο ερχομός ξένου τεχνικού Διευθυντή, παρά την παρουσία και του Στέφανου Κοτσόλη ως Διευθυντή ποδοσφαίρου, έχει να κάνει κυρίως με την καλύτερη εκμετάλλευση ξένων αγορών έτσι ώστε να μπορούν να διοχετεύονται παίκτες του ρόστερ που είναι παροπλισμένοι ή που δεν υπολογίζονται ή που δεν κάνουν ή που θα πρέπει να πάνε δανεικοί για να παίζουν. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια σε αυτό τον τομέα (δηλαδή να έχει έναν... Ριμπάλτα για να μπορεί να βρίσκει λύσεις με περιπτώσεις τύπου Μαρσιάλ ή ...Λιβάι Γκαρσία) και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για την προσθήκη ξένου τεχνικού Διευθυντή με δυνατή ατζέντα!